In april 2009 brak Susan Boyle uit Schotland via het tv-programma “Britain’s got Talent” als een komeet door naar de status van wereldster. Een onwaarschijnlijke wereldster, want haar uiterlijk was bepaald niet glamourous en zeker niet sexy en veel samenhangende woorden kwamen er ook niet uit. Maar een stemgeluid had ze, een overweldigende stem die een miljoenenpubliek aan sprak want Susan Boyle is nu zelfs on tour. Dat deed ze pas na veel aarzelingen, ze heeft ooit de diagnose Asperger gehad en het is duidelijk dat ze wel heel graag wil zingen maar dat alle poespas eromheen haar niet echt bevalt. Zo is ze inmiddels miljonair maar ze woont nog steeds in het zeer bescheiden ouderlijk huis in het Schotse Blackburn.

SUSAN BOYLE

Er moet dus wel wat bijzonders te zien zijn in haar horoscoop en op als u op de link hierboven klikt, dan kunt u de radix van Susan Boyle bekijken. Het eerste wat opvalt in haar horoscoop is dat ze geboren is ruim vier uur na de Volle Maan wat meteen belangrijke informatie geeft. Want het wil zeggen dat er een sterke synastrie zal bestaan tussen de horoscoop van het exacte moment van Volle Maan, de zogeheten lunatiehoroscoop, en haar radix. En dat wil weer zeggen dat ze een vergrote kans heeft om veel succes te hebben. Niet alleen de planeetstanden maar ook de hoeken van de lunatiehoroscoop (hier niet afgebeeld) vallen op belangrijke punten van haar radix wat het potentieel voor roem bevestigt. De Volle Maan als symbolisch beeld wil zeggen dat de straling van de Zon de Maan totaal overdondert. Aangezien de Maan het volk is en de Zon de roem is dat wel toepasselijk, zeker omdat de Volle Maan conjunct Mercurius staat via antiscion,via  het spiegelpunt in de as nul graden Kreeft / nul graden Steenbok. Mercurius is heer 1 dus de energie van de Volle Maan verbindt zich direct met haar als persoon. Maar een antsicion duidt altijd op iets dat niet gaat op een voor de hand liggende, gewone manier en ook dat is natuurlijk heel toepasselijk. Mercurius is natuurlijk naast het denken ook de stem en het spreken en deze staat extreem zwak in val en vernietigd, in een waterteken dat volgens de traditie zwijgt. Dat lijkt misschien niet te kloppen maar met het oog op de diagnose Asperger en de moeizame communicatie van Boyle is dat juist een heel treffende stand. De Zon is heel sterk in verhoging, dus als ze eenmaal op het podium staat, overstraalt ze alles.

De Sterren

Met zoveel succes moeten naast de sterke synastrie ook krachtige vaste sterren in het spel zijn. Koninklijke sterren heeft ze niet maar wel maar liefst vier sterren van de eerste magnitude, wat je kort kunt samenvatten als een viersterrenhoroscoop. Op de ascendant staat de machtige Betelgeuze de hoofdster van de constellatie Orion, de zeer succesvolle Jager. Dit zou op zich al een indicatie zijn voor succes maar Mercurius heer 1 staat ook nog eens op Achernar die als ster met een zuivere Jupiternatuur ook veel succes schenkt. Mars in driehoek met heer 1 staat op de zeer heldere Sirius en Jupiter de dispositor van de stem Mercurius op Altair de hoofdster van de Adelaar die naar grote hoogtes vliegt. Zo’n concentratie van krachtige sterren zie je maar zelden! Het maakt ook duidelijk dat succes wordt gegeven en niet gemaakt door een bewustwordingsproces van de persoon. Met vier van zulke sterren word er op een gegeven moment letterlijk een ster van je gemaakt.

Haar machtige stem, die normaal zwijgt, maar alleen in het zingen zich kan laten zien, staat op een zeer krachtige Jupiterster, onder dispositie van Jupiter die weer op Altair staat een zeer krachtige ster met een Mars-Jupiter natuur. Als hoofdster van de Adelaar wil Altair ook de hoogte in en hier zie je heel veel sterke indicaties voor de machtige Jupiter-stem. Saturnus is heer 10 van de loopbaan essentieel sterk in eigen teken en vierkant de planeet van de kunst Venus. Saturnus is een passende significator van haar zang, het is bepaald geen sexy glamourpop waarmee ze de wereld verovert. Het Pars Fortunae, dat haar grootste gemis en dus haar diepste zielswens aangeeft, staat pal op de descendant, het publiek en vierkant Venus van de kunsten.

Maar ze heeft lang moeten wachten op het succes. Hoe zie je haar doorbraak in de progressies? Klik op de link hieronder.

SUSAN BOYLE PROGRESSIES

In april 2009 zie je een aantal opvallende standen in de progressies. De Maan staat op het punt de Leeuw binnen te gaan wat de krachtige en zo centrale Zon in haar radix sterk activeert: ze zal de Maan gaan overstralen. De progressieve Zon maakt een driehoek met Saturnus heer 10 en zal na de tekenwisseling een driehoek gaan maken met de krachtige Jupiter op Altair. Jupiter duidt als heer 11 de erkenning aan, al dan niet materieel, die je krijgt voor je werk. Het “progressieve” Pars Fortunae (berekend op basis van de directie van de ascendant en de progressies van Zon en Maan) nadert de Volle Maan in de radix.

SUSAN BOYLE SOLAAR

De solaar heeft Venus als hoekplaneet en dus de dominante planeet van dat jaar. Venus is de planeet van de kunsten en heer 10 van de loopbaan in de solaar. Mars in de solaar staat op Mercurius die in de radix via antiscion is verbonden met de zo belangrijke Volle Maan. De expansieve Noordknoop in de solaar staat conjunct de radix-Jupiter op Altair, de solaar-Maan maakt een vierkant op de radix-Mercurius op Achernar. DeZon/Mercurius conjunctie in de solaar staat via antscion conjunct Saturnus in de radix heer 10 van de loopbaan. Ook in de progressies en in de solaar is de Volle Maan uit de radix dus de kern van haar horoscoop, had ze dat niet gehad dan hadden we nooit van haar gehoord.

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *