Afgelopen week kondigde Nicolas Sarkozy, zoals verwacht, aan dat hij kandidaat is voor het voorzitterschap van zijn partij de UMP. Het is een eerste opstap naar zijn mogelijke herverkiezing als president. Na zijn verlies tegen de nu nog zittende socialist Hollande, is Sarko in feite maar kort weg geweest. Hij was duidelijk in de coulissen aanwezig, hij maakte veel lawaai en zo was het duidelijk dat hij nog een keer een gooi wilde gaan doen naar het  Franse presidentschap. Die verkiezingen zijn pas in 2017 dus Sarko heeft nog een lange weg te gaan. Het zullen overigens wat merkwaardige verkiezingen worden omdat de socialisten na de rampzalige Hollande weinig kans zullen maken en Marine Le Pen een geduchte concurrent zal zijn. Maar zover is het nog niet, laten we eerst eens kijken naar de radix van Sarkozy, als je een voorspelling wilt doen moet altijd eerst de radix worden geduid. Klik op de link hieronder om de radix van Sarkozy te kunnen zien.

SARKO

De grote troef in de radix van Sarkozy is de zeer sterke Jupiter verhoogd in Kreeft in het tiende huis van de loopbaan en, dat is doorslag gevend, op de koninklijke ster Pollux. Pollux wordt ook wel Hercules genoemd en dat geeft goed aan welke invloed hij heeft, de ster schenkt een formidabele vechtkracht en veel succes. Pollux is de Tweelingbroer die alle gevechten overleeft en dat is natuurlijk stukken beter dan Castor die in de strijd het onderspit delft. Zonder deze zeer krachtige Jupiter, ook de planeet van de bestuurselite, zou de wereld nooit van Nicolas Sarkozy gehoord hebben. Jupiter is ook heer 4 en het vierde huis beschrijft het gezin en de familie, dat was bij Sarko Hongaarse adel, die voor de barbarij van het communisme naar Frankrijk moest vluchten (Jupiter is retrograde: terugtrekken). Deze hoge afkomst heeft hem geen windeieren gelegd in zijn loopbaan, Jupiter is de planeet van de aristocratie en  vande rijkdommen. Nu had de familie veel bezittingen moeten achterlaten in Hongarije maar armoede werd er thuis niet geleden en connecties hadden ze. Op het IC staat de andere benefic Venus heer 9 van buitenland wat heel treffend de Hongaarse afkomst beschrijft en laat zien dat het thuis niet onaangenaam was. In het zevende huis is zijn felheid te zien, de Maan staat er conjunct Mars in eigen teken. Hij weet deze Mars dus vaardig te gebruiken, een planeet die essentieel sterk is symboliseert energie die je optimaal kunt hanteren. De conjunctie staat wel op de ster Algenib uit de constellatie Pegasus die te maken heeft met overmoed en de weigering leiding te aanvaarden, wat het goed gedoseerde gebruik van Mars gecompliceerder maakt.

SARKOSOLAAR

Dat Sarko nu zijn terugkeer begint, is goed te zien in zijn geldige solaar (klik op de link hierboven om de solaar te kunnen zien). Wat direct op valt in deze solaar is Mars die pal op het MC staat. Dat wil zeggen dat hij zich dit jaar weer nadrukkelijk zal manifesteren, Mars is de vechtplaneet. Het MC met Mars er bovenop staat op de koninklijke ster Spica, die zeer beschermend werkt en ook veel succes kan schenken. Jupiter zijn grote troef in de radix staat in sterk in het zevende huis, Venus solaarheer 10 is net als Jupiter retrograde en staat ook in een hoekhuis. De retrogradegang is in deze context niet verzwakkend maar beschrijvend, Sarko komt immers terug. Venus is in zeer sterke receptie  met die Mars op het MC en staat op de krachtige Wega, een zeer heldere ster van de eerste magnitude. De sterke receptie tussen Mars en Venus, Mars staat in een Venus-teken en Venus in de verhoging van Mars, geeft een sterke verbinding tussen de twee planeten. Als je verwacht dat Sarko zijn terugkeer aan zal kondigen, is het duidelijk dat het nu zal zijn, hij zal er ook wel in slagen om UMP-voorzitter te worden.

SARKOPROGRESSIES

Zijn progressies bevestigen het beeld uit de solaar. De progressieve Maan is als snellere factor ook erg geschikt om te volgen wat er binnen een jaar gebeurt. In de tijd na zijn verlies liep de Maan door crisiszone eind Stier / begin Tweelingen maar dat ligt nu een heel stuk terug. De Maan is bijna op het radix MC gearriveerd en zal de komende jaren, treffend genoeg, door zijn tiende huis gaan lopen. De progressieve Zon, de algemene significator van leiderschap maakt vanuit de Ram een sextiel met zijn radix-Zon.

Hij is er dus klaar voor, voor de lange mars naar het presidentschap maar wordt hij het ook? Wat zeer verontrustend is de progressieve Mars in Stier die de komende jaren de rampzalige Algol-zone in zal gaan. Maar om te analyseren hoe het zal gaan, moeten de solaren tot aan 2017 worden bekeken, want er zijn nog vele beren op de weg en dat Sarko zal struikelen is zeker niet uitgesloten. Wat wel op valt is dat in 2017, als hij weer president zou kunnen worden zijn grote planeetfases, de firdaria, wisselen. Zo’n wisseling wijst altijd op grote veranderingen in het leven maar wat voor verandering zal dat zijn? Als Sarko mee doet en verliest verlaat hij de politiek en dat kan het ook laten zien. Wordt vervolgd.

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *