Vandaag stuurt de Britse regering de lang verwachte brief aan de EU, die de onderhandelingen over het vertrek van de Engelsen uit de EU in gang zal zetten. Daar is lang op gestudeerd, het is inmiddels 9 maanden geleden dat een kleine meerderheid van kiezers, vooral in Engeland en Wales, zich uitspraken voor een vertrek uit de EU. In het kamp van de zogeheten ‘’Brexiteers”, de politici die de Brexit zien als de oplossing van heel veel Britse problemen is vooral innig tevreden geronk te horen over het feit dat het vertrek nu concrete vormen aan neemt. Of dat terecht is, valt nog maar te bezien, de Brexiteers zijn vooral ideologisch gedreven en de vele rapporten die wijzen op de mogelijk negatieve gevolgen van de Brexit worden weg gewuifd.

Astrologie heeft gelukkig niets van doen met politieke meningen, het laat objectief zien welke ontwikkelingen gaande zijn. Het is daarom een goed idee om eens een blik te werpen op de voor Engeland relevante horoscopen, wat voor ontwikkelingen zijn daarin zichtbaar? We gaan daarbij uit van de Engelse mundane radix, de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter ,die vooraf ging aan de Normandische verovering van Engeland in 1066. Die horoscoop kan worden gezien als de echte wortelenergie, die leidde tot het ontstaan van Engeland en het Verenigd Koninkrijk. De solaren en progressies die je maakt op basis van die radix, laten de ontwikkelingen door de eeuwen heen zien. Klik op de link hieronder om de Engelse radix te kunnen zien.

UK GC

Er zijn een paar opvallende standen in deze horoscoop, die lijken te bevestigen dat dit de juiste radix van Engeland is. Ten eerste staat Regulus het Hart van de Leeuw, de koninklijke ster die groot succes schenkt op de ascendant. Dat is heel passend voor een land dat zoveel invloed heeft gehad in de wereld,en zich daar ook zeer bewust van is, willen domineren en heersen is een belangrijke Britse eigenschap. Als dat niet lukt, loopt de trotse Leeuw weg en dat is exact wat er nu is gebeurd. De Maan staat zeer zwak in de Via Combusta in zijn val in de vaste Schorpioen, de emoties stromen niet : stiff upper lip, deze Maanstand  wordt benadrukt door zijn positie op de descendant via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 °Kreeft- 0° Steenbok). Dit laat ook de klassenmaatschappij zien die Engeland nog steeds is, de Maan, het volk staat zwak in oppositie met de koninklijke Regulus-ascendant.

Opvallend is verder nog de stand van Mercurius op de koninklijke Antares, het dodelijke Schorpioenshart, hier zie je de vlijmscherpe Engelse humor en die geweldige gevatheid. Als je een zo dominante Regulus-koning hebt, is er een hele scherpe nar nodig om dat nog te relativeren. En die nar is in de astrologie natuurlijk Mercurius, die altijd om de koning-Zon heen danst. Mercurius staat hier wel in een ander teken dan de Zon, hij kan dus relatief onafhankelijk zijn gang gaan, hij wordt niet door de Zon verband en overheerst . Dat lijkt wel allemaal goed te kloppen maar om in stijl te blijven: the proof of the pudding is in the eating. En dat zijn de progressies, solaren en lunaren.

UKPROGRESSIES 2017

In de progressies zien we de Maan halverwege de Stier lopen in verhoging (ze zijn nog blij) maar in oppositie met de radix-Maan, wat op de beginnende scheiding wijst. Zorgwekkend is echter wat er nog komen gaat. Tien tot twaalf graden (maanden) verderop, gaat de Maan de” Algolzone” binnen, een crisiszone die loopt van 26 Stier tot 10 Tweelingen. Ongeveer over een jaar, zal Engeland te maken krijgen met een hele moeilijke periode (van een jaar), zal het dan de gevolgen van de Brexit, zoals het vertrek van bedrijven uit de City naar “het Continent” echt beginnen te voelen? Het progressieve Pars Fortunae is net de Steenbok in gegaan en activeert daarmee, de heerser van Steenbok, Saturnus / Heer 7, dat is duidelijk: de onderhandelingen gaan beginnen. De Ascendant loopt over de ster Achernar, die te maken heeft met het verhaal van Phaeton, die uit overmoed de Zonnewagen door de hemel  stuurde, de controle verloor en het  land verbrandde.. Achernar heeft onterecht een zo goede pers in de teksten, de ster heeft ook sterke, duistere kanten.

BRITANNIAL

Het MC beweegt zich over Lesath en Aculeus, een ster en een nevel in de Angel van de Schorpioen, het giftige wapen waarmee het dodelijke beest zijn tegenstander over de kling jaagt. Plezant is anders. De beweging van de Zon tenslotte die ook Radixheer 1 is , en dus extra belangrijk, lijkt het hele proces samen te vatten, hij heeft nog  2.34 graden (= jaren)te gaan,  voor hij zijn eigen teken binnen gaat. Dan komt hij in zijn eigen “hemelsche huis” en kan weer zelf  helemal bepalen wat hij doet. Dat is precies de maximale periode dat de Brexit-onderhandelingen mogen duren met verlenging. Om het samen vatten, vooral de gang van de Maan door de Algolzone in 2019 ziet er zeer zorgelijk uit, en dat is precies het jaar dat de knopen zullen moet worden doorgehakt. Engeland zal dan een paar zeer pijnlijke veren moeten laten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *