De huidige Engelse koningin zit al lang op de troon en zoals in de post van vorige week werd besproken is dat ook duidelijk te zien in de horoscoop van Elisabeth. Ze heeft echter een illustere voorgangster die je de koningin der koninginnen zou kunnen noemen, namelijk Victoria, zij werd zelfs de naamgever van een tijdperk, in zekere zin de glorietijd van Engeland. Victoria was niet alleen de koningin van Engeland maar met tegenzin ook keizerin van India, in haar rijk ging de zon niet onder. In haar horoscoop springt meteen iets heel bijzonders in het oog namelijk de Nieuwe Maan die op de ascendant staat, die stand zal een aanzienlijk deel van haar leven bepalen. Het zijn immers de twee Lichten die bovenop het meest persoonlijke punt staan en die net aan een nieuwe cyclus zijn begonnen. Klik op de onderstaande link om de horoscoop van koningin Victoria te kunnen zien.

KONINGIN VICTORIA

Deze Nieuwe Maan (NM) wijst op het tijdperk waaraan zij haar naam gaf de NM  beschrijft immer de start van iets heel nieuws. Omdat het net begonnen is, de Maan komt net los van de Zon, zal datgene waar de NM voor staat lang duren, de hele cyclus moet nog afgelegd worden. Het is duidelijk dat de NM ook staat voor haar koningschap zowel de Zon als de Maan zijn er bij betrokken. Het is wel zo dat de Maan heel weinig kracht heeft omdat ze nog maar net los is van de Zon en dus zwaar overheerst wordt door de Zon. Dit laat zien dat Victoria een erg autoritaire persoonlijkheid was, zelfs voor een koningin, ze eiste absolute gehoorzaamheid. De Maan en de Zon zijn bovendien het kosmische echtpaar en dus mag je verwachten dat de twee-eenheid met haar echtgenoot een zeer belangrijke rol zal spelen. Victoria was inderdaad idolaat van haar gemaal  Prins Albert en zijn plotse onverwachte overlijden in december 1816 is zij nooit echt meer te boven gekomen. Na zijn dood ging zij een steeds meer terug getrokken leven lijden, ze bleef in de rouw en ze was vol wrok dat dit wrede lot haar haar moet treffen.

Het is jammer dat ze geen goede hofastroloog meer had, want die had haar meteen gewezen op de kwaadaardige en zeer krachtige doodsster Antares op de descendant, wat wijst zeer pijnlijk verlies van de partner.  Het was dus haar lot, het was voorbestemming en geen grimmig toeval dat dit zou gebeuren, het hoort bij haar leven, het moest zo zijn, er was geen andere mogelijkheid. En dat is nog niet alles want de NM, het koningspaar, staat precies op de Hyaden, de zusternevel van de Pleiaden maar ook sterk verbonden met tegenslagen, teleurstellingen en groot verdriet. Op de ascendant zelf staat de zeer succesvolle en machtige Aldebaran, een koninklijke ster die vooral met een zeer groot stoffelijk gewin is verbonden. Dat is een adequate weerspiegeling van de Victoriaanse tijd waarin niet alleen de preutsheid ridicule hoogtes bereikte, maar ook materialisme en groeiend industrieel succes hoogtij vierde.

Dat Victoria erg lang op de troon zat zie je niet alleen aan de NM aan het begin van de cyclus maar ook aan de expansieve Jupiter in het tiende huis in een vast teken. Op het MC staat de ster Dabih het Oog van de Steenbok ,een constellatie die te maken heeft met grote verandering onder druk van zeer moeilijke omstandigheden die vaak ook met de dreiging van de dood te maken hebben. Steenbok is de uitgang uit het leven en geeft vaak verminderde uiterlijke activiteit, het is  immers de winterzonnewende,  en heel toepasselijk in dit geval. Het was de dood van Prins Albert die “haar loopbaan”  immers zo sterk bepaalde.

Het zal bovendien duidelijk zijn dat een drietal planeten, waaronder heer 1, Victoria zelf, in het twaalfde huis van eenzaamheid en ellende niet zal bijdragen aan een uitbundig publiek optreden. Heer 10 is Saturnus die al dichtbij de overgang naar Ram staat waar hij in zijn val komt, wat wijst op een terugval in de loopbaan of het publieke optreden.

In de volgende post zullen de progressie en solaar ten tijde van de ingrijpende dood van prins Albert aan de orde komen. Ook zullen we kijken naar de toekomst van de huidige koningin Elisabeth, hoe lang heeft zij nog?

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *