Het was een klein, opmerkelijk bericht, dat in al het verkiezingsgeweld en de rel met Turkije niet direct op viel. Gisteren werd  Illich Ramirez Sanchez, alias Carlos de Jakhals, voorgeleid voor het gerechtshof in Parijs. Hij is al veroordeeld  tot levenslang wegens zijn vele links-radicale terroristische activiteiten, vooral in de jaren ‘ 70, maar blijkbaar had men  nu genoeg bewijsmateriaal  verzameld om hem voor nog een aanslag aan te klagen. Onze tijd is in de greep geraakt van terreur en extreme wreedheid van radicale moslims, maar in de jaren ’70 was er ook veel terreur en kwam het voornamelijk van links. Carlos droeg bij aan die geweldsgolf en was een tijdlang de meest gezochte man te wereld, hij stond vooral bekend om zijn vele identiteiten, waarmee hij steeds weer door de mazen van het net glipte.

CARLOS 2

Het is natuurlijk uitermate interessant om eens een blik te werpen op de radix van deze beroeps-revolutionair en – terrorist,  de betrouwbaarheid  van de geboortegegevens wordt in het bekende systeem van Lois Rodden met een B geclassificeerd. Dat wil zeggen dat de tijd afkomstig is uit een biografie of een autobiografie, maar ja eigenlijk zegt dat niet zo veel. Er wordt een tijd genoemd  door iemand en dat is het. Hier is die tijd 5 uur afgerond, dat zou wel kunnen, maar we moeten wel een slag om de arm houden. De radix die met deze gegevens berekend wordt, is echter wel behoorlijk overtuigend (klik op de link hieronder om de radix te kunnen zien).

CARLOS

Direct springt Uranus in het oog die pal op het MC staat, het verhaal van de hemelgod zal dus een grote rol spelen in zijn leven. De hemelgod  Oeranos staat voor het  oorspronkelijke, onbegrensde potentieel , maar hij wordt hardhandig gecastreerd door Saturnus, in de aardse werkelijkheid kan dat potentieel maar zeer beperkt worden gerealiseerd. Dit geeft een grote spanning en verzet tegen de castratie door Saturnus, de hemelgod wil alles, de aardse grenzen omver blazen.

Dat is wel een hele goede beschrijving van een beroeps-revolutionair ,wat nog eens aangevuld wordt met de stand van de Maan / Heer 10 van beroep. Deze staat op Rigel, een ster van de eerste magnitude uit de constellatie Orion, de zeer succesvolle gewelddadige Jager, in het negende huis van buitenland, Carlos vloog als een duistere James Bond de hele wereld over. Het Pars Fortunae, het Arabische Punt van de Maan ofwel de grote honger , staat vlakbij cusp 9, het negende huis heeft ook te maken met denkbeelden, visies  en overtuigingen.  In het eerste huis zijn eveneens  de nodige, opmerkelijke aanwijzingen te zien.  De Zon in val staat conjunct de pijnlijk beperkende Zuidknoop met Neptunus vlakbij, de grimmige slecht geluimde zeegod die altijd voor chaos zorgt, hij wil het land doen  ondergaan en met zijn wateren bedekken.

In het eerste huis, het meest nadrukkelijk Carlos zelf, zal dat sterk naar voren komen, maar het meest verbluffend is wel die Mercurius op de ascendant. De jakhals valt onder Mercurius en de vele identiteiten van Carlos worden natuurlijk heel treffend beschreven door de “shape shifter”-planeet. Mercurius is handig en flexibel in alles, ook wat het geweten betreft,en hij is in deze radix ook nog eens Heer 12 van subversieve, geheime activiteiten. Het Arabische Punt van Roem samengesteld uit de Ascendant, de Zon en Jupiter, staat op 1.44 Kreeft vierkant Mercurius. Het Punt van Roem laat zien waarom je bekend of berucht bent en dat klopt natuurlijk heel goed.  Dat is nog een argument dat deze radix de juiste is , de  meeste Arabische punten verschuiven heel snel en het aspect met Mercurius heeft een kleine orb.

CARLOS 1

Venus / Heer 1, valt op Graffias, een ster in de Schorpioenskop, en veel mooie gedachten zullen daar niet in om gaan. De trefwoorden “ extreme kwaadaardigheid, wreedheid, genadeloosheid, misdaad’’ lijken hem op het lijf geschreven. De Schorpioen is het beest dat de Jager Orion dood steekt met zijn giftige angel , beide mythes vinden we dus terug in zijn horoscoop. En ja, zijn naam Illich werd hem gegeven ter ere van Lenin ( het is de tweede naam van Lenin), zijn vader was al sterk betrokken bij de verzetsactiviteiten van de communistische partij in zijn geboorteland Venezuela. Heer 4 van de vader is Saturnus die in het subversieve twaalfde huis staat, het zat dus in de genen om het zo maar te zeggen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *