Deze week overleed George Herbert Walker Bush, ex-president van de VS en vader van George Walker Bush, die ook president werd. Dat was nog nooit voorgekomen en daarom werd vader Bush ook Bush senior genoemd, de ambtstermijn van de zoon was bewogener dan die van zijn vader, Bush junior kreeg te maken met 9/11. In de radix van junior (hier niet afgebeeld)  is de invloed van de vader goed te zien op het IC bevindt zich in zijn horoscoop de koninklijke ster Spica. Junior heeft natuurlijk rijkelijk geprofiteerd van alle steun die senior hem te bieden had, zeker omdat het bij junior niet over rozen ging, hij had bijvoorbeeld ook eerst een drankprobleem te overwinnen.

Senior had ook een invloedrijke vader, maar deed het toch allemaal meer op eigen kracht dan junior zouden we geneigd zijn te zeggen. De astrologie kijkt daar wat anders tegen aan want een horoscoop laat zien hoe een leven zal zijn, het is nooit onze eigen kracht waar wij op leven. Junior had  bijvoorbeeld zijn Heer 1 in het twaalfde huis van verslavingen en de plaats van Heer 1 in de radix laat zien waar we als het ware “automatisch”’ in terecht komen. Als je dan ook een vernietigde Saturnus in Huis 12 hebt, zoals junior, dat wil zeggen een Saturnus die niet disciplineren en beperken kan, zie je het probleem met de fles. Hoe anders is het bij senior die als Heer 1 de Zon in het tiende huis heeft op de krachtige ster van de eerste magnitude Capella. Klik op de link hieronder om de radix van Bush senior te kunnen zien.

GEORGE HERBERT WALKER BUSH

Die sterke Zon / Heer 1 op Capella in het tiende huis is het niet het enige dat op groot succes wijst in een leiderschapsfunctie, de ascendant laat er ook geen twijfel over bestaan. De expansieve Noordknoop, die een sterk Jupiter-achtige werking heeft, staat op de ascendant, en de ascendant zelf staat op Regulus! Regulus is de meest koninklijke ster van de koninklijke sterren en brengt altijd groot succes en een invloedrijk leven. Of de Noordknoop en Regulus nog niet genoeg zijn, via antiscion (posities gespiegeld in de as 0° Kreeft- 0°Steenbok) staat het planeetpunt van de Zon (Asc + Zon- Maan) ook nog eens conjunct de ascendant. Het Punt van de Zon symboliseert de essentie van de Zonne –energie en dat past wel heel goed bij een president, een andere naam van het Pars Solis, is het Punt van Overvloed.

Ook op financieel vlak zat het wel goed bij senior, zijn vader was bankier en zijn opa van moederskant een rijke zakenman. Het geld van de familie wordt aangegeven door het vijfde huis, immers het tweede huis van het geld gezien vanaf het vierde van de familiewortel en dat staat er inderdaad niet slecht bij. Heer 5 is Jupiter de planeet van de welvaart, heel sterk in eigen teken in het vierde huis van de familie. Het is de algemene betekenis van welvaart van Jupiter gecombineerd met zijn functie als Heer 5 van geld uit de familie en zijn plaatsing in huis 4 van de familie dat Jupiter deze specifieke betekenis geeft.

Jupiter is de planeet van de bestuurselite en als Heer 5 ook winsten door bodemschatten, die je in vierde huis vindt. Bush senior verdiende prima in de olie, wat ook nog eens bevestigd wordt door Saturnus, de algemene significator van olie die heel sterk verhoogd staat in Weegschaal op de koninklijke Spica. Dat wordt nog eens benadrukt door de conjunctie van Saturnus met het planeetpunt van Saturnus (Asc + Pars Fortunae – Saturnus),  een verbinding met zo’n punt geeft altijd een electrificerende kracht aan een planeet. Overigens staat Heer 2 van de bezittingen ook niet slecht, in elevatie, op het hoogste punt van de horoscoop en op het punt naar eigen teken over te gaan. Dat maakt hem niet sterker maar laat wel zien dat hij in zijn leven financiële verbetering mag verwachten.

Mars die zo opvallend op de descendant op de Saturnus-achtige Zuidknoop staat zal zich natuurlijk ook duidelijk manifesteren. Een van de betekenissen is de de reputatie van Bush senior als oorlogsheld, hij werd in WO-2 als jongste gevechtspiloot ooit (Mars in Lucht-teken) neergehaald door het Japanse leger en overleefde de crash ternauwernood (Zuidknoop). Mars is ook Heer 4 van de vader, en aangezien vader op de remmende Zuidknoop staat en Bush zelf op de expanderende Noordknoop op Regulus  zal hij zijn vader ruim gaan overschaduwen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *