De afgelopen week werd het nieuws beheerst door de problemen rond de uiterst populaire TV-talentenjacht “The Voice of Holland”. Het bleek dat verschillende mannen, waaronder een zeer geliefde rapper, seksueel over de schreef waren gegaan met een hele serie kandidates van de show en dat de leiding dat op zijn beloop had gelaten. Het programma werd direct stopgezet, en de machtige mediafamilie De Mol kreeg het voor de kiezen. Media-mogul John de Mol, de bedenker en producent van The Voice reageerde uiterst ongelukkig op kritische vragen en het kostte zijn zus Linda de Mol op dramatische wijze haar huwelijk. De man van Linda, als bandleider betrokken bij het programma bleek namelijk met een hele reeks vrouwen de fout in te zijn gegaan.

Acumen

Linda de Mol is een zeer geliefde presentator en actrice en in haar progressies van dit moment is deze grote crisis onmiddellijk te zien. Het valt meteen op dat de directie van de Ascendant nu bijna pal op de progressieve Zuidknoop staat en de Zuidknoop dwingt tot een pijnlijk offer. De Knopenas is de as van de scheppingsenergie zelf en zal, als deze in progressie of in een solaar of een lunaar wordt geactiveerd, altijd een sterke werking hebben. De Asc beweegt ook over Acumen, een kwaadaardige nevel in de giftige Schorpioen die zoals alle nevels met blindheid te maken heeft. De Asc staat ook vlak voor een wisseling van teken wat maar eens in de dertig jaar voor komt en dus op grote veranderingen wijst.

Antiscion-progressie

Daar komt bij dat het MC op het punt staat de tweede term van Schorpioen binnen te gaan waarvan Jupiter de heerser is. Jupiter wordt daardoor geactiveerd en Jupiter is in de radix van Linda de Mol Heer 6 van ongeluk en tegenslag die in Huis 7 van relatie staat. Jupiter is ook Heer 2 en het tweede huis is het achtste huis van het einde gezien vanuit Huis 7 van relaties. Natuurlijk kijk je pas naar zo’n afgeleide betekenis als andere aanwijzingen en de context daartoe echt aanleiding geven en dat is hier zo. Want het Pars Fortunae maakt via antiscion een oppositie met de progressieve Venus die Heer 7 is en op de woeste Procyon, hoofdster van de Kleine Hond, staat.

Met dezelfde progressieve Venus maakt ook het Pars Solis een oppositie, de beide Parsen van de Lichten zijn snelle progressieve factoren, ze bewegen een graad per maand. Deze twee opposities met Heer 7 illustreren dus weer eens hoe scherp de parsen in progressie zijn, de afstand met Heer 7 is een graad. Je kunt dus zelfs zonder lunaren heel dicht in de buurt komen van de maand waarin iets zal gebeuren. Dat wordt nog eens onderstreept doordat het Pars Solis op Terebellum staat, een ster van het noodlot! Het helpt natuurlijk ook niet dat de progressieve Zon tussen de progressieve Uranus en radix-Pluto staat. Daar komt nog eens bij dat de progressieve Maan op het punt staat het Maanhuis Al Terf binnen te gaan, het Huis van de Leeuwenogen, verbonden met confrontatie, verlies en frustratie!   

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *