Vrede in Parijs

Voor de gruweldaden in Parijs zijn geen woorden. Ons medeleven gaat uit naar de slachtoffers, hun families en naar Frankrijk. Dat geloofsverdwazing leidt tot dit soort extreme barbarij maakt spakeloos.

Om astrologisch te bekijken wat tot deze daden leidde, kan als eerste stap de ingresshoroscoop dienen. De ingress is de horoscoop van het precieze moment dat de Zon de Ram in gaat, berekend voor de hoofdstad  van een land of soms van een regio. Dat is dan overigens de Ramingress, je kunt ook ingresshoroscopen maken voor seizoenen (bijvoorbeeld een Kreeftingress voor de zomer) of zelfs voor maanden (dan neem je het moment dat de Zon een teken in gaat). Deze Ramingress van 2015 ziet er voor de landen in West-Europa ongeveer hetzelfde uit, omdat de hoofdsteden zo dicht bij elkaar liggen. Dat verschillende landen toch met verschillende gebeurtenissen te maken krijgen, wordt aangeven door de manier waarop een ingress de andere mundane horoscopen van een land raakt. Dat zal voor Frankrijk dus weer anders zijn dan voor Nederland.Klik op de onderstaande link om de Ramingresshoroscoop van 2015, berekend voor Parijs te kunnen zien.

INGRESSPARIJS 2015

In ingresshoroscopen zijn hoekplaneten, als die er tenminste zijn, van groot belang. Een hoekplaneet promoveert door zijn dominante positie tot “jaarheer”, wat gewoon wil zeggen dat hij een grote invloed heeft dat jaar.In deze ingress is er een hoekplaneet, namelijk Mercurius die op het IC staat en in uitermate slechte toestand verkeert. In Vissen is Mercurius in val en in vernietiging, slechter kan het niet. De sterachtige factor Poseidon (ook wel bekend als Neptunus), die grote schokken veroorzaakt, staat ook nauw conjunct het IC en zal dus samen met die nare Mercurius door werken. Daar komt nog eens bij dat Mercurius in de ingress Heer 8 van dood en einde is en dat maakt het plaatje rond. Dat er strijd of geweld in het spel zou kunnen komen, blijkt uit de positie van Mars die via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft / nul graden Steenbok) conjunct het MC staat.

Dat ziet er niet fijn uit en om te bekijken hoe dat specifiek op een land uitwerkt, is de verbinding met andere relevante mundane horoscopen van belang. Voor Frankrijk is een goede keuze de Grote Conjunctie (GC) van Saturnus en Jupiter in 1782, die vooraf ging aan de Franse Revolutie. Zoals vaker op deze blog werd betoogd, kan zo’n GC-horoscoop, berekend voor de hoofdstad dienen als “een mundane radix” voor het land.  Klik op de link hieronder om de oer-GC van Frankrijk te kunnen zien.

FRANKRIJK

Een van de meest opvallende en gevoelige standen in deze horoscoop, is natuurlijk de sterachtige factor Poseidon / Neptunus die pal op het MC valt, waar dan ook nog eens de Zuidknoop vlakbij staat. De Zuidnoop is een soort super-Saturnus, die zeer pijnlijke beperkingen geeft. Bij vergelijking van de ingress met de GC, blijkt dat de ingress-Maan conjunct de ingress-Zuidknoop precies over het GC-MC/IC valt! De energie van de ingress verbindt zich dus heel nadrukkelijk met het meest pijnlijke punt in de Franse GC. Daar komt nog eens bij dat ook het tweede moeilijke punt in de GC, Mars in vernietiging in het tiende huis, door de ingress geraakt wordt en wel door een conjunctie (via spiegelpunt) met die jaarheer in val en vernietiging Mercurius! Omdat ook die Mars vernietigd is, zal hij zich al snel van zijn slechtste kant laten zien.

SOLAARAANSLAGPARIJS

Om dit verder te onderzoeken, kan ook de solaar bekeken worden. Deze solaar wordt gemaakt op basis van de GC, die je dus gewoon in alle opzichten als radix voor het land gebruikt. De MC/IC-as van de solaar valt omgekeerd op de MC/IC-as in de GC. Dat is altijd een teken voor belangrijke gebeurtenissen, maar ook hier is Mars in het spel. Het spiegelpunt van Mars in Maagd valt op de Zuidknoop uit de GC, vlakbij de MC/IC -as.

PROGRESSIESAANSLAGPARIJS

Op basis van de GC kun je dan ook progressies berekenen, net alsof het een “echte” radix betreft. Direct in het oog springt springt de Maan, die al een tijdlang door de beruchte crisis-zone rond Algol (op 26 graden Stier) beweegt. Deze zone vol nare vaste sterren zoals Algol, de Pleiaden en de Hyaden, loopt van ongeveer 25 graden Stier tot 10 graden Tweelingen. Als de Maan door deze zone gaat, leidt  dat vaak tot moeilijke crisis-achtige situatie en dat geldt niet alleen in mundane horoscopen, ook in de individuele radix, is dit geen fijne progressie. Bij de vorige aanslag op de redactie van Charlie Hebdo was deze progressie al actief. Omdat ook het MC (strikt genomen is dat  een primaire directie omdat de hoeken geen secundaire beweging maken) in deze zone loopt, is de uitwerking natuurlijk veel sterker. Het is duidelijk dat de GC prima als radix kan worden gebruikt en voor de conclusie dat de spanningen nu niet direct uit de lucht zijn, daar heb je geen astrologie voor nodig.

 

                   Vrede in Parijs

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *