Komende zondag is de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen, waar we hier niet zoveel van hoorden omdat er in Oekraïne van alles gebeurde en ook omdat het niet zo spannend was. De zittende president Emmanuel Macron had in de peilingen zo’n grote voorsprong op de concurrentie dat het een gelopen race leek. Het radicaal-rechtse kamp waaruit de voornaamste tegenstand zou moeten komen, was ook nog eens verdeeld, de rechtsbuiten Eric Zemmour maakte het de wat gematigder Marine Le Pen een tijdlang heel moeilijk.

Macron besloot zelfs helemaal geen campagne te gaan voeren in de eerste ronde, die hij toch met gemak won. In de tweede ronde gaat het nog maar tussen twee kandidaten, tussen Emmanuel Marcon en Marine Le Pen, die wel is ingelopen  op de president maar nog een achterstand van zo’n 12 % heeft in de peilingen. Zou ze het alsnog kunnen gaan winnen? Bestaat de mogelijkheid dat een van de centrale landen in Europa een president krijgt die niet zo warm loopt voor de EU en de NAVO, en die zich in het verleden regelmatig heel positief over Poetin heeft geuit?

Er zijn vele manieren om te kijken wat er gaat gebeuren maar in een situatie als deze, waarin twee kemphanen tegenover elkaar staan, kun je heel goed de lunaren waaronder de verkiezingen worden gehouden, analyseren. Als Macron van zijn troon gaat vallen, is dat een gebeurtenis van groot belang en zal dit dus ook door de lunaar worden aangegeven. Je kunt je dan te voren af vragen wat je als de hofastroloog van Macron zou willen zien in zo’n lunaar. Liefst zie je koninklijke sterren op belangrijke punten, planeten op het het MC van de baan en geen tekenveranderingen omdat het immers gunstig is voor Macron als de dingen blijven zoals ze zijn.

Het meest benadrukte punt is de verkiezingslunaar van Macron is het IC, waar Saturnus en Mars conjunct staan. Saturnus is Heer 1 in de radix en Mars is Heer 1 in deze lunaar, Macron komt dus op het laagste punt terecht tegenover het MC, het punt van de baan. Als je een beeld wilt hebben van een koning die van zijn troon valt, zou je aan zo’n positie denken! Via antiscion valt deze conjunctie echter wel pal op zijn Ascendant, en ze staan in vaste tekens, bovendien is Mars Heer 10 van de baan in de radix wat er dus ook op zou kunnen wijzen dat de baan bij hem blijft. 

Verhoging

Heer 10 van de baan in de lunaar is de Zon die al in het zesde huis van tegenslag staat met de gebruikelijke 5 graden orb en in conjunctie is met Mercurius Heer 8 van de dood in de lunaar, maar Mercurius is ook Heer 11 van de beloningen voor je inspanningen. Er is ook een tekenwisseling te zien, Venus staat op het punt naar haar verhoging te gaan en Venus is in de lunaar Heer 7 Marine Le Pen dus! Het zal duidelijk zijn dat het niet fijn is voor Macron als zijn tegenstander verhoogd wordt. Van de planeetpunten, geprojecteerd in de lunaar met de radixboog, vinden we het  Saturnuspunt, de essentie van Saturnale beperking, op het MC. Dat lijkt niet zo positief, maar Saturnus is wel weer Heer 1 in de radix. Erg duidelijk is deze lunaar dus niet, met veel tegenstrijdige aanwijzingen. Echt dramatisch is hij echter ook niet, dus zal Le Pen het ook deze keer waarschijnlijk niet gaan winnen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *