Vorige week eindigde het asiel van de Australische WiKiLeaks-voorman Julian Assange in de ambassade van Ecuador in London, waar hij maar liefst bijna zeven jaar had doorgebracht. De VS zijn er op gebrand om Assange te berechten voor het lekken van staatsgeheimen en hem voor de rest van zijn leven op te sluiten. Om uitlevering aan de VS te voorkomen, had Assange zijn toevlucht gezocht in de ambassade van Ecuador dat hem asiel verleende, maar de politieke druk op Ecuador was waarschijnlijk te groot geworden om het nog verder te verlengen. In de horoscoop van Assange moet die dramatische ontwikkeling wel  goed te zien zijn, hij gaat een heel onzekere periode tegemoet, die voor hem wel eens slecht zou kunnen aflopen.

JULIAN ASSANGE

Klik op de bovenstaande link om de geboortehoroscoop van de Australische hacker en internetactivist te kunnen bekijken, het zal direct duidelijk zijn dat dit geen doorsnee-leven zal worden. Pal op de hoeken staan de factoren die de activiteiten aangeven waarmee hij zo bekend werd. Saturnus van grenzen valt op de descendant, Mars op het IC en Neptunus op de Ascendant, het activistisch (Mars) doorbreken van grenzen (Saturnus) dat chaos veroorzaakt (Neptunus ) wordt hier heel duidelijk weerspiegeld. Jupiter is Heer 1 en staat in Huis 12 van geheimen, de plaatsing van Heer1 in een huis geeft een sterke neiging om je met de onderwerpen van dat huis intensief bezig te houden. Heer 1 staat op de ster Bungula, een zeer heldere ster van de eerste magnitude, verbonden met het toepasselijke  thema “’curiosity killed the cat”.

Uiterst mercuriale Mercurius

Heer 1 maakt een driehoek met met Mercurius die in het negende huis van kennis en internationale activiteiten staat, via Mercurius kan Jupiter/Heer 1  uit zijn isolatie in het twaalfde huis ontsnappen. Mercurius, de planeet van computers en IT-technologie heeft geen essentiële waardigheid maar valt wel op de zeer krachtige en strijdbare koninklijke vaste ster Pollux. Daar komt nog eens bij dat Mercurius conjunct het planeetpunt van Mercurius  valt (Asc + Pars Fortunae- Pars Solis) dat de pure essentie van de Mercurius-energie symboliseert. Dat is dan wel een hele mercuriale Mercurius, een conjunctie of oppositie met een planeetpunt geeft altijd iets heel speciaals aan, een hele sterke focus op dat gebied, zowel psychologisch als concreet.

Scoren met punten

Dat geldt ook voor de oppositie die het Mars-punt ( Asc + PF-Mars) maakt met de Zon /Heer 10 dat een sterke strijdbaarheid in zijn werk en tegenover autoriteiten aangeeft. Het punt van de Maan, het Pars Fortunae, maakt bovendien een oppositie met het punt van Saturnus conjunct Pluto, dat het thema van het oplossen (Maan-energie) van grenzen (Saturnus-energie) benadrukt. Veel beroemdheden hebben niet alleen hoekplaneten en krachtige vaste sterren, maar ook een of meerdere  actieve planeetpunten, die een speciaal motief in het leven aangeven.

ASSANGE PROGRESSIES

Dat is zijn zo bijzondere radixpotentieel, maar hoe zien de ontwikkelingen er uit in de diverse voorspellingstechnieken? Toen in juni 2012 het asiel van Assange in de ambassade begon was net zijn Firdar (langjarige planeetperiode)  van Saturnus begonnen en dat lijkt wel heel toepasselijk. Saturnus staat in de radix op de descendant, dat heeft met beperkingen te maken die hem schaden (oppositie Asc), maar een echte gevangenis is het niet op descendant. Zijn Jupiter-Firdar begint in juli 2022 en Jupiter staat wel in het huis van de gevangenschap! Zou dat laten zien dat Assange na lang juridisch touwtrekkendan in de VS wordt opgesloten?

Uitdovende Zon

In de progressies van het moment worden de tegenslagen voor Assange duidelijk weerspiegeld (klik op de link hierboven). Het MC beweegt zich over Uranus, pijnlijke beperkingen, en over Vindemiatrix een kwaadaardige ster die te maken heeft met de gevolgen van flagrante zelfoverschatting. Het duidelijkste echter zie je het in de beweging van de Lichten. Er is een Nieuwe Maan op komst wat altijd wijst op een nieuw begin, dat vaak gepaard gaat met een crisis-situatie. Bij deze Nieuwe Maan is dat nog veel sterker want dit is een (partiële) Zonsverduistering in progressie (de Zuidknoop is in de buurt) zijn licht gaat dus uit.

Pegasus Advies wenst U een zalig Pasen!!

                                    opstanding

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *