HOUSTON 2

In de post van enkele weken geleden werd de zonsverduistering besproken, die op 21 augustus over grote delen van de VS trok. Het idee was dat als een eclips in een land prominent zichtbaar is, dit land hard door de eclips kan worden getroffen. In oude teksten wordt hierover niet veel gezegd, maar het lijkt puur op basis van een intuïtief begrip van de symboliek, voor de hand liggend. Als we terug gaan naar wat door Angelsaksische  astrologen altijd wat pompeus de “grand cross eclipse” van augustus 1999 wordt genoemd , lijkt dat idee bevestigd te worden. Deze zonsverduistering was zichtbaar in grote delen van Europa maar ook in Turkije, waar vlak na de eclips een zware aardbeving plaats vond. Dit idee zou wel verder onderzocht  moeten worden, maar  de eclips van augustus in de VS lijkt te bevestigen dat het werkt.

HOUSTON ECLIPS

Want de vierde stad van de VS, Houston, heeft binnen een week na de eclips te maken met een rampzalige watersnood. Het is daarom de moeite waard om eens de horoscoop van de eclips te bekijken berekend voor Houston, die laat zien hoe de verduistering van het licht ter plaatse zal door werken (klik op de link hierboven om de eclipshoroscoop te kunnen zien). En ja, het is exact in de roos!  In Houston staat de eclips binnen twintig boogminuten op het MC, de volle klap zal hier neerkomen.  Natuurlijk zijn er meerdere plaatsen in de buurt die dit hebben, maar Houston in de vierde stad  van de VS en daar is het dus het meest zichtbaar. In deze horoscoop is Mars Heer 1, en dus Houston en die staat op iets meer dan drie graden van de Noordknoop, waardoor Heer 1 direct bij de eclips wordt betrokken. De problemen beginnen ook als Mars in transit de Noordknoop bereikt, omdat een zonsverduistering een Nieuwe Maan op een Knoop is, is dat een belangrijk moment, een Knoop is  een integraal deel van een eclips.

HOUSTON GC

Zo kun je dus al nauwkeuriger bekijken waar de eclips precies zijn sterkste effect heeft, maar ook de mundane radix van Houston zou natuurlijk het een en ander moeten laten zien. Om deze stadsradix te maken, gebruiken we de techniek van de Grote Conjuncties, zoals deze al zo vaak op deze blog is uitgelegd, recentelijk nog voor San Francisco. Dat levert voor Houston de onderstaande radix op, klik op de link om deze te kunnen bekijken. Het is een goed idee om deze te vergelijken met die van San Francisco, dan komen de verschillen sterk naar voren.  Omdat het nu vooral gaat om wat de solaar, de  lunaren en de progressies laten zien, wordt deze horoscoop nu niet geduid, maar het valt direct op dat Mercurius , Heer 1 en Heer 10 via antiscion ( planeetpositie gespiegeld in de as 0° Kreeft- 0° Steenbok) pal op het MC staat.

HOUSTON SOLAAR

Dat is natuurlijk krachtig, Houston is bekend vanwege  de ruimtevaart, het vluchtleidingscentrum voor onder meer de Apollo-vluchten was hier gevestigd (Mercurius = communicatie en techniek). Maar wat ons nu het meeste interesseert is wat de voorspellingstechnieken laten zien? Het is al vaak gebleken dat de solaren, de progressies / directies en zelfs de lunaren gebaseerd op de mundane radix, zeer effectief zijn, denk je eens in wat dat voor mogelijkheden biedt!  Voor San Francisco zou je bijvoorbeeld het jaar en de maand van de volgende aardbeving, een dreiging die daar altijd in de lucht hangt, kunnen vinden.  De solaar van Houston die inging op 19 juni laat zonder omwegen zien dat er gevaar dreigt. Mars , Heer 8 van de dood in radix,  en in de solaar heer 4 van het land, staat verdronken in het teken van  het snel stromende water Kreeft pal op de descendant.  Saturnus, solaarheer 1 en dus het meest uitgesproken  Houston zelf dit jaar, staat retrograde in Huis 12 van grote problemen en wordt via oppositie verbrand door de Zon. Mercurius, radixheer 1 en – heer 10, is  direct bij betrokken bij deze oppositie die via antiscion op de desc/asc –as staat.  Dit zijn geen aanwijzingen die je uit horoscoop moet persen, het wordt meer dan duidelijk getoond.

HOUSTON POST LUNAAR

De lunaar van voor de ramp (hier niet afgebeeld)heeft een Volle Maan conjunct Mars, radixheer 8 van de dood in het achtste huis, en Jupiter lunaarheer 1 staat via antiscion op Neptunus, die natuurlijk met overstromingen te maken heeft. Het is altijd een heel goed idee om ook de lunaar na een gebeurtenis te bekijken, deze laat zien wat de effecten ervan zijn. De Asc/Desc-as van deze “post-lunaar” ligt over de zeer martiale Aldebaran /Antares –as, die te maken heeft met de dood en het einde van cycli. De Zuidknoop van zeer pijnlijke beperking staat conjunct het MC, de Maan van het water op het MC. Mercurius lunaarheer 1 , Houston in september, staat bij het IC met de Noordknoop conjunct Mars, radixheer 8 van de dood. Mercurius is, retrograde lopend,  net uit zijn eigen teken verhoging en gekomen, een enorme verslechtering en staat nu bijna stil,wat ook zo is in Houston.

                          HOUSTON 1

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *