Vorige week was de val van prins Andrew het onderwerp op deze blog en zoals zo vaak waren zijn dubieuze seksuele escapades een van de hoofdoorzaken dat hij zo ongenadig onderuit is gegaan. Een ander vergelijkbaar geval, waarmee overigens geen directe connectie bestaat, is de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein. In het  geval van Weinstein waren de beschuldigingen van seksueel wangedrag direct wel ernstiger en hij is uiteindelijk ook daadwerkelijk aangeklaagd, het proces tegen Weinstein is nog gaande. Over zijn geboortetijd bestaat wat twijfel en daarom beginnen we met een foto van de man, Mr America zal hij wel niet worden.

De foto geeft echter wel direct uitsluitsel over de juistheid van de geboortetijd want er is iets met zijn ogen. Als we dan naar de radix kijken (te downloaden hieronder) dan blijkt de Maan, een van de Lichten, in  zijn val te staan in Steenbok en een zeer nauw sextiel met de Ascendant te maken. Een planeet die binnen twee graden orb een aspect maakt op de Ascendant, zal een duidelijke invloed hebben op de uiterlijke verschijning en het Licht de Maan verwijst anatomisch naar de ogen, in val is er iets mis mee. Op deze manier kunnen we soms, nogal spectaculair, een onzekere horoscoop controleren zonder te vervallen in altijd wat dubieuze correctiemethodes.


Iets anders wat in het oog springt, is de prominente Mars in eigen teken, die Heer 1 is en in het eerste huis staat. Dat wil zeggen dat Mars zijn gedrag bepaalt en dat hij zeer sterk op zich zelf is gericht, Heer 1, Weinstein zelf, is immers gericht op de dispositor van Heer 1 en dat is ook weer Mars-Heer 1- Weinstein. Dat ziet er al niet zo heel fijn uit, maar de sterren die in het spel zijn, maken het zelfs wat angstwekkend, want de Ascendant staat op de genadeloze Zuidschaal, een zeer krachtige koninklijke ster en Mars op de Noordschaal, wat milder maar deel van hetzelfde mythische beeld. Dat beeld zijn de Klauwen van de Schorpioen, dat hoeft niet te worden uitgelegd, de Schorpioen is de kosmische killer en wie hij te pakken krijgt, laat hij niet meer los.

Dat Mars in Schorpioen veel essentiële waardigheid heeft doet daar niet veel aan af, veel waardigheid maakt iemand nog niet goed, het laat alleen zien dat de planeetenergie effectief functioneert. Het is dus ook niet zo vreemd dat deze man wordt omschreven als een intimiderende bullebak en een seksueel roofdier, natuurlijk is Mars ook de algemene significator van seksualiteit.  Op het MC wordt de zeer prominente Mars-energie nog eens herhaald, het planeetpunt van Mars staat op het MC en vlakbij staat het planeetpunt van de Maan, het Pars Fortunae. Het PF geeft de zielwens aan en onder dispositie van de Zon in the tiende huis wil hij het alfa-mannetje zijn. Het PF staat ook nog op Alphard, de hoofdster van de Hydra dat de essentie van de begeertenatuur symboliseert.

Crisis

Nogal explosief dit geheel! Als Weinstein een goede astroloog had gehad, had hij geweten dat zijn val onderweg was. Iemand met zo veel op zijn kerfstok, zal het erg moeilijk krijgen als de crisiszone rond Algol (van 26° Stier tot 9° Tweelingen) wordt geactiveerd. De problemen begonnen voor hem dan ook eind 2017 op het moment dat Venus, de algemene significator van vrouwen op de extreem kwaadaardige Algol kwam en de Zon verderop in de crisiszone stond.  De Maan is er dan net uit maar heeft er wel een groot deel van dat jaar wel doorheen gelopen.Als je dat ziet, dan weet je dat de tijd is gekomen dat de tol betaald zal gaan worden. 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *