Eindelijk is hij er, de Royal Baby (RB) en zo zullen we  hem blijven noemen in deze post want welke naam de toekomstige koning van het Verenigd Koninkrijk zal krijgen wordt, volgens de traditie, pas later bekend gemaakt. Het is direct duidelijk uit de horoscoop van RB dat het geen al te makkelijk, meegaand mannetje zal worden want met de vurige Mars als heer 1, de Zon in een zomerteken en de Maan nog net in de zomerfase tussen Eerste Kwartier en Volle Maan is zijn temperament dominant cholerisch, vurig dus. Daar komt nog bij dat Mars een zeer grote invloed op het gedrag heeft omdat de oorlogsplaneet via verhoging dispositor is van de Maan, zijn emotionele reacties en ook via tripliciteit een stevige invloed heeft op zijn denken, Mercurius. Omdat Mars in val staat zal de rode planeet zich van zijn beroerdste kant laten zien, dit is dus iemand die de neiging zal hebben met iedereen ruzie te maken.

Druk op de onderstaande link om de horoscoop van de RB te kunnen zien. Let op de geboortetijd is 16:24 Engelse zomertijd, in het horoscoopplaatje staat de tijd aangegeven in UT /GMT (15:24 dus).

KONINGSKIND

Het is bij het verdere duiden van de horoscoop altijd slim om te kijken of er iets direct in het oog springt en dat is hier natuurlijk het feit dat de geboorte net voor Volle Maan plaats vond. Dat is niet zo gunstig want het is een tijd van grote spanning tussen het mannelijke en het vrouwelijk principe en voor een koning meer specifiek tussen de koninklijke autoriteit van de Zon en zijn lunaire volk. De Zon voert weliswaar de boventoon bij een Volle Maan, want de Maan is als het ware verbrand via oppositie maar de Maan is in deze horoscoop ook de dispositor van de Zon en heeft dus ook weer macht over hem. We mogen daarom behoorlijk wat onenigheid verwachten tussen RB en zijn volk en tussen RB en zijn toekomstige partners. In de horoscoop van een koning is een Volle Maan iets wat je bepaald liever niet zou zien.

Wat ook nog opvalt is het Pars Fortunae dat omdat het bijna Volle Maan is op de descendant staat en op de meest kwaadaardige ster aan de hemel Algol. Zijn zielsbehoefte het PF is dus het aangaan van relaties, maar Algol geeft aan dat dat behoorlijk dramatisch zal verlopen. Algol is Medusa de Gorgoon met slangen in plaats van haren op haar hoofd, wat aangeeft dat de ongeremde begeerte hier de controlerende denkende functie van het hoofd totaal overwoekert. Je verliest dus je hoofd en dat heeft dramatische consequenties, ongeremde begeerte leidt tot chaos, begeerte is niet slecht maar moet wel gecontroleerd, getemperd en gestuurd worden.

We mogen dus bij RB dramatische relatieperikelen verwachten te meer omdat heer 7 de toekomstige koningin Venus is die in Maagd verzwakt in val staat en op de extreem krachtige trotse koningsster Regulus, RB zal een koningin aan zijde krijgen die zelf een beroemdheid is en zich zeker niet door hem zal laten kisten. Dat zal de vurige heethoofd RB maar moeilijk kunnen accepteren en met de zeer kwaadaardige Algol op de descendant, mag je zelfs schandalen in de stijl van Charles en Diana verwachten.

De verdere vaste sterren in de horoscoop temperen het wat ongeremde beeld van een heethoofd niet echt. Op het MC staat Denebola de Staart van de Leeuw een trotse ambitieuze ster die als groot nadeel een provocatieve, impulsieve natuur geeft. Op de ascendant staat de krachtige Bungula de Linkerpoot van de ranzige Centaur berucht wegens zijn neiging tot losbandigheid, die ook een nieuwsgierigheid geeft die nogal kwalijke gevolgen kan hebben. Bij dat alles is het opvallend dat Mars heer 1 en dus RB zelf conjunct een zeer weldadige Jupiter in verhoging staat en Jupiter is heer 4 van familie en van de vader. Mars is dan wel een kwaaie jongen in val in Kreeft maar omdat hij in het teken staat waarin Jupiter verhoogd is idealiseert RB zijn familie of zijn vader. Hij zal zich dus door zijn vader laten gezeggen en bijsturen, al zal dat zeker niet zonder spanningen gebeuren. Ook de relaties met broers /zussen staat er wat moeizaam bij in RB’s horoscoop. Heer 3 is Saturnus die sterk door Mars beheerst wordt, dat is logisch hun broer is immers de kroonprins, maar Mars schaadt en haat vanuit de Kreeft heer 3 Saturnus. Dat ziet er niet harmonisch uit al is het opvallend dat de receptie van Mars RB met de Maan, algemene significator van zusters, heel positief is, Mars staat immers in het teken van de Maan en de Maan in de verhoging van Mars. Het conflict zal dus eerder met een broer zijn dan met een zus.

Al met al bepaald een ander beeld dan veel duidingen in de media geven die natuurlijk vaak erg oppervlakkig zijn en meer bedoeld om de lezer een goed gevoel te geven. Er is immers een koningskind geboren. De eerlijkheid gebiedt ons echter te zeggen dat de heethoofd RB heel wat problemen zal gaan veroorzaken vooral op het gebied van relaties, toch al geen sterk punt van de Windsors. Zou het idee dat eigenschappen in families vaak een generatie overslaan hier van toepassing blijken?

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *