Als een lawine razen de beschuldigingen van seksuele intimidatie over de wereld, ook in eigen land zijn de eerste gevierde, machtige mannen al van hun voetstuk gevallen. Het begon allemaal met Kevin Spacey, de acteur die de afgelopen jaren uit groeide tot een megaster door zijn rol als genadeloze machtswellusteling in de Netflix-serie House of Cards. Van het ene moment op het andere, is hij van een geadoreerde ster veranderd in een persona non grata, de opnames voor House of Cards zijn zelfs stop gezet, nomen est omen lijkt hier wel op zijn plaats.  Dat terwijl er nog niets is bewezen van de beschuldigingen, iedereen verbreekt de banden met de acteur om de eigen reputatieschade te beperken. De algemene  maatschappelijke tendens tot onwerkelijkheid , de dominantie van meningen en directe emotionele reacties wordt hierin ook weer zichtbaar.

                             HOUSE OF CARDS

Het is zeer zorgelijk dat het steeds minder om de feiten en om waarheid gaat, iemand kan ten val worden gebracht op basis van verdachtmakingen en geruchten alleen. Of de beschuldigingen nu op waarheid berusten of niet, in de horoscoop van Spacey moeten er wel wat dramatische zaken te zien zijn. In archieven van de Astrodatabank wordt alleen een geboortetijd genoemd die “van Spacey zelf” afkomstig is, en die dus als niet betrouwbaar wordt gezien. Zoals wel vaker is het gebruikte classificatiesysteem van betrouwbaarheid  van gegevens inconsequent en onlogisch omdat normaal een uitspraak van de persoon zelf in de Astrodatabank een zeer hoge A-kwalificatie krijgt, dat wil zeggen zeer betrouwbaar wordt geacht. We gaan gewoon met deze horoscoop aan de slag, klik op de link hieronder om de radix van Spacey te kunnen zien.

KEVIN SPACEY

Direct springt de Zon in Leeuw op de ascendant in het oog, wat heel toepasselijk is voor iemand die uiteindelijk wereldberoemd werd door zijn rol als machtswellusteling. Een van de Lichten op een de belangrijkste hoeken is natuurlijk ook erg gunstig voor succes, zeker omdat deze Zon een nauw aspect maakt met het andere Licht, de Maan. Deze Maan staat sterk in zijn verhoging in het tiende huis van werk en de Maan is ook het volk en het publiek, het is een sterke aanwijzing voor populariteit. Het Pars Fortunae, het Arabische Punt van de Maan, staat conjunct de Maan, wat laat zien dat hij hongert naar alles wat met die Maan te maken heeft, populariteit en erkennning dus. Het feit dat de Maan zo sterk staat, verhoogd in het tiende huis en vierkant de Zon op de ascendant,  laat zien dat de zielshonger gerealiseerd kan worden, er zal  wat dat betreft weinig frustratie zijn.

Via antiscion – de planeetpositie gespiegeld in de as 0 °Kreeft / 0° Steenbok –  staat Venus, de planeet van het acteren en de kunst op het MC, wat laat zien wat hij doet. Venus in zijn val functioneert  echter niet zoals het zou moeten en het kan dus ook een minder positieve invloed hebben op zijn loopbaan, Venus in val is lusten, een antiscion wijst ook op verborgen zaken. Door de beschuldigingen zag Spacey zich ook gedwongen uit de kast te komen, homoseksualiteit of biseksualiteit is vaak zichtbaar in een horoscoop door extreme standen rond het vijfde huis. De reden daarvoor is dat het een uitzondering is, een hele kleine minderheid  van de bevolking is echt actief homoseksueel . Binnen de gebruikelijke vijf graden orb staat de grensoverschrijdende Jupiter in het vijfde huis en Mars Heer 5 staat conjunct de overrompelende Pluto in een dubbel teken, dat  altijd twee kanten op kan.

SPACEY PROGRESSIES

Als we kijken naar de progressies zijn er inderdaad opvallende, minder prettige bewegingen te zien. De in zijn horoscoop zo dominerende Zon, die ook nog eens Heer 1 is, staat op het punt zijn val in Weegschaal in te gaan! Dat is bijna letterlijk wat er gebeurd is, dit soort tekenovergangen zijn altijd heel belangrijk. Het binnentreden van de Weegschaal activeert ook de heerser Venus in val die via antiscion  op het MC staat. Iets verborgens (antiscion) dat te maken heeft met lust  (Venus in val) en werk (MC) komt naar buiten. Venus, verbonden dus met zijn werk en reputatie,  gaat in progressie de Maagd in, wat nog een keer een val weer geeft. Het PF, ook net een Venus-teken binnen gegaan, beweegt zich door de beruchte crisis-zone tussen Algol en Aldebaran, de Maan gaat naar het  MC dat op de ster Rigel staat. Rigel is een van de zeer krachtige hoofdsterren uit Orion de zo succesvolle Jager, die dacht zich alles te kunnen permitteren, maar toen door de Schorpioen werd dood gestoken. Je kunt wel zeggen dat dat gebeurd is!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *