Deze week kwam het bericht dat het Amerikaanse moederbedrijf van Eurodisney haar Europese zorgenkindje een enorme kapitaalinjectie van 1 miljard dollar moet gaan geven. Als sinds de opening loopt het park niet naar verwachting, de Europeanen zijn veel minder enthousiast over het Disney-suikergoed dan de Amerikanen. Dat had je misschien ook wel kunnen verwachten zo’n park heeft iets extreem kunstmatigs dat voor Amerikanen, de kampioenen van de schijn, slechte smaak en de namaak, nog wel verteerbaar is maar dat de Europeanen heel wat zwaarder op de maag ligt. Hoe het ook zij, het park maakt verlies en met deze zeer forse investering probeert het Disney-concern het tij te keren. Je voelt ook wel aan dat dit de laatste keer is, als dit niet lukt zal het park worden af gestoten.

Astrologisch gezien zijn de problemen niet bepaald een raadsel omdat de horoscoop van de opening van het park zo zwak is. Deze horoscoop is gemaakt voor het moment  dat het park voor het eerst zijn deuren opende voor het publiek. Dat moment kun je zien als de geboorte van het park, alle processen die hier toe leidden zijn meer de conceptie dan de geboorte. En wat is die horoscoop beroerd, had Disney maar een goede astroloog in de arm genomen dan hadden ze zich dat miljard  kunnen besparen. Klik op de onderstaande link om de radix van Eurodisney te kunnen zien.

EURODISNEY

Het is altijd handig om naar zo’n bedrijfshoroscoop te kijken vanuit het perspectief van een electie. Wat had je sterk willen hebben als je als Disney-bedrijfsastroloog de horoscoop had moeten kiezen? In ieder geval heer 1 die je als een soort samenballing van de hele onderneming kunt zien en heer 1 is Venus in vernietiging in Ram in het twaalfde huis. Zwakker kan het bijna niet en dat is al een heel groot probleem. Er is weliswaar een heel sterke wederzijdse receptie met Mars die Venus dus ook hulp kan bieden en er voor kan zorgen dat de hele zaak niet meteen in elkaar stort. Mars is als dispositor van heer 1 de eigenaar en dit is dus het moederbedrijf dat de zaak overeind houdt. Verder is van heel groot belang hoe het bedrijf er financieel aan toe is en dat staat er onthutsend beroerd bij. Heer 2 is Mercurius vernietigd en in val  In Vissen op de kwaadaardige ster Scheat en weer in het destructieve twaalfde huis! Dit is echt einde verhaal, de sterke wederzijdse receptie met Jupiter zal geen soelaas kunnen bieden, Jupiter is daar te zwak voor in vernietiging en retrograde. Heer 11 is financieel ook van belang het zijn de vruchten die je plukt van je activiteiten en die staat beter het is Saturnus sterk in eigen teken. Saturnus zal nooit overvloed schenken, het blijft hoe dan ook een inperkende energie maar wat de mogelijke positieve invloed van Saturnus ondermijnt is de oppositie met de Maan. Dit is het volk dat een goed gevoel moet krijgen van het park maar Saturnus geeft een koude douche, de oppositie valt over cusp 5 van plezier, dat wil niet echt. Via spiegelpunt valt deze oppositie precies op de ascendant / descendant-as wat dit gebrek aan plezier nog eens krachtiger maakt. Heer 5 van de lol, zo belangrijk voor een pretpark, staat ook weer in het zo zwakke twaalfde huis weliswaar in nauw aspect met het MC maar toch. Op het MC zelf staat een ster uit de Steenbok, de constellatie die verbonden is met weinig succes in de wereld en veranderingen die in gang gezet onder druk van zeer moeilijke omstandigheden. Op de ascendant staat Menkar een kwaadaardige chaos-ster uit het Zeemonster en een van de weinige sterren met  een puur Saturnus-karakter.

De duiding van deze horoscoop is een litanie van zwakheid, chaos, beperking en gebrek. Sluiten die tent nu, elke investering is weg gegooid geld .Toen de ascendant in progressie (strikt genomen is dit een primaire directie) door de crisiszone aan het einde van de Stier / begin Tweelingen liep 10 jaar geleden, ging het ook al heel slecht maar hoe ziet het er nu uit? Klik op de link hieronder om de progressies te kunnen zien.

EURODISNEYPROGRESSIES

Het is de progressieve Maan die hier de ontwikkelingen heel duidelijk aangeeft. Er is eerst een progressieve Nieuw Maan geweest altijd een moment van crisis of zwakte en daarna is de Maan door de beruchte crisiszone einde Stier  / begin Tweelingen gelopen. Dat was het afgelopen jaar, nu is de Maan net uit de crisiszone en staat op de krachtige Aldebaran een ster van rijkdom en groot stoffelijk succes. Dat is de kapitaalinjectie van 1 miljard dollar. De solaar  (hier niet afgebeeld) herhaalt de problemen met het solaar-MC precies op koppensneller Algol!

Voorlopig zijn de problemen “‘opgelost” de Maan is uit de crisiszone. Maar er is op de langere duur heel zwaar weer op komst. Want de progressieve Zon gaat rond 2023 de Algolzone in. Dan zullen er weer hele grote problemen ontstaan en zal het pretpark dicht gaan. De Amerikanen zullen niet weer met een reddende injectie komen.Mijn advies aan Disney: nu al sluiten, alle  investeringen zijn weg gegooid geld en raadpleeg voortaan een astroloog voor je zoiets doet. Het kan je miljarden besparen.

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *