De groots opgezette herdenkingen van de invasie in Normandië in 1944 waren prominent in het nieuws de afgelopen week. Het is 75 jaar geleden dat de aanval op het Derde Rijk werd ingezet die uiteindelijk zou leiden tot de val van de demonische heerschappij van de Nazi’s. De horoscoop van nazi-Duitsland zou in dat verband het bekijken waard zijn, maar de aloude vraag doemt dan weer op, welke horoscoop nemen we? Er zijn diverse mogelijkheden, maar omdat het om een relatief recente gebeurtenis gaat, zijn er exacte tijden bekend en een heel symbolisch tijdstip is het moment dat Hitler werd beëdigd als kanselier, wat de volgende horoscoop op levert (klik op de link hieronder om de horoscoop te kunnen bekijken).

NAZI-DUITSLAND

Dit is de horoscoop van de officiële vestiging van zijn macht en het begin van de totale nazificatie van Duitsland. De horoscoop lijkt die realiteit ook goed te weerspiegelen, want op de ascendant komen we direct een oude bekende tegen: Algol! De meest kwaadaardige ster aan het uitspansel, die we zo vaak tegenkomen in de mundane astrologie, de koppensneller en de massamoordenaar. Zoals bekend is Algol de Kop van Medusa, die in plaats van haren slangen heeft, de slangen zijn het symbool van de begeertes die het denken dus volledig beheersen. Een goed beeld van een van de meest duistere regimes die de wereld ooit heeft gezien, de ascendant is de meest prominente plaats van de hele horoscoop, een ster die daar op staat is van eminent belang.

Het Noodlot

Maar er is meer op de hoeken te zien, op het MC bevindt zich Terebellum, een met het blote oog nauwelijks zichtbaar sterretjes dat toch een grote invloed kan hebben. Terebellum is aan van de drie noodlotssterren en dat behoeft denk ik geen uitleg, vaak brengt Terebellum gebeurtenissen waarvoor al een tijdlang werd gevreesd.  De heerser van het tiende huis is Saturnus die heel sterk staat in zijn eigen vaste teken, maar ook zeer sterk verbonden is met de Zon een paar graden verderop. De Zon, het symbool van de leider, is in Waterman in zijn vernietiging en laat zich dus van zijn slechtst mogelijk kant zien, dat is het Füherprincipe. Satunus /Heer 10 wordt niet verzwakt door de verbranding omdat Saturnus in eigen teken staat en dus via dispositie ook macht heeft over de Zon, zo krijg je eerder een soort wederzijdse versterking, wat de hele situatie goed beschrijft.

Venus is als Heer 1 ook erg belangrijk en met de gebruikelijke vijf graden ob voor een cusp staat Heer 1 nog op het MC wat de hele kracht van de machtsuitoefening groter maakt. Dat word versterkt door de oppositie van Heer 1 met Pluto die je als een mythisch thema kunt duiden. De Heer van het Dodenrijk die plots opduikt om zijn duistere werk te doen is immers ook heel toepasselijk, wat nog eens benadrukt wordt door het Pars Fortunae dat er vlak bij staat. Het PF geeft de grote honger aan, er dus een honger naar sinistere, overdonderende acties, dat kun je wel zeggen ja. Het is opvallend dat Heer 10 / Saturnus via antiscion (planeetpositie gespiegeld in  de as 0 ° Kreeft – 0° Steenbok ) op de descendant valt. Op een indirecte manier (antiscion) werkt de macht (Saturnus) tegen het land zelf (Ascendant) , wat ook zo was, het was vaak het onvoorspelbare grillige gedrag van Hitler zelf dat Duitsland grote verliezen bezorgde.

Kerende kansen

Deze horoscoop lijkt dus behoorlijk effectief te zijn, maar wat zien we op het moment dat de kansen keren en Duitsland zijn ondergang tegemoet gaat? Ook dat liegt er niet om, even voor de invasie is er een progressieve Volle Maan geweest, altijd een moment van grote verandering die met crisis gepaard gaat.

PROGRESSIES INVASIE

De Asc/Desc –as laat een vergelijkbaar beeld zien, deze as loopt over de zeer martiale as van de koninklijke vaste sterren Aldebaran en Antares, allebei intens rood van kleur. Dat geeft de intensievere strijd aan die vanaf dat moment steeds dichter bij Berlijn zal komen en uiteindelijk tot de ondergang van het sinistere nazi-rijk zal leiden.

                              

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Een mooie analyse van de gebeurtenissen van die tijd! Heel interessant in de secundaire progressies is tevens dat Venus als radix Heer 1 via antiscion op de Desc van de radix valt. Venus, Duitsland dus, werkt zichzelf in progressiviteit tegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *