Eindelijk is het dan zover,  de liberaal Mark Rutte verlaat de politiek. Sinds 2010 was hij premier van Nederland en hij is daarmee de langst zittende premier ooit in ons land. Hij laat een spoor van schandalen achter, onder zijn leiding liep er onwaarschijnlijk veel uit de hand, maar laten we ons op zijn horoscoop richten, wat is daar te zien van het einde van deze toch zeer opmerkelijke loopbaan?

We zullen hier nu niet zijn radix duiden, maar ons concentreren op wat de diverse prognosemethodes laten zien over dit niet onbelangrijke moment in zijn carrière. Het leuke is dat deze methodes zo duidelijk zijn, maar dat dit volledig in gaat tegen zijn ideologie. Het liberalisme stelt immers de maakbaarheid centraal, het idee dat je leven deels voor bepaald is en dat je een levenslot hebt, is de rechtgeaarde liberaal totaal vreemd.  Alles ligt aan jou, als iets niet loopt, heb je dat aan je zelf te wijten en succes is jouw verdienste. De astrologie laat zien dat dat niet klopt.

Vernietigd en gevallen

Het eerste wat op valt als we naar de voorspellingstechnieken kijken, is de verbluffende kracht van de Firdaria, de heersers van tijdsperiodes van meerdere jaren. In 2006 werd Rutte leider van zijn partij de VVD, dat was het moment dat zijn Zonne-Firdar begon. Weliswaar is de Zon in zijn radix niet zo sterk maar een nieuwe Firdar-heerser geeft altijd belangrijke veranderingen aan en de Zon past natuurlijk wel bij leiderschap. Tijdens deze Zonne-Firdar wordt hij dan ook voor het eerst premier.

Phaeton

Maar het is de volgende Firdarheerser die de bijna onaantastbare almacht aankondigt die hij zo lang ten toon spreidde. Die volgende Firdarheer is Venus, die in verhoging in Vissen staat, in een sterk hoekhuis. Venus is ook Heer 10 van de baan, het is duidelijk dat zijn tijd gekomen is! Maar even duidelijk geven de Firdaria aan wanneer het over zal zijn, begin 2024 wordt Mercurius Firdarheerser en Mercurius is uitermate zwak in val en vernietiging. Mercurius staat ook nog op de vaste ster Achernar die is verbonden met de val van Phaeton van de Zonnewagen!    

Manzils

De progressies completeren dit beeld, Venus /Heer 10 beweegt al een aantal jaren door de Algol-crisiszone, het beruchte Rutte-teflon was al wel wat gesleten. De Ascendant gaat op een conjunctie af met het antiscion van die zo zwakke Mercurius – die ook Heer 1 is – en het progressieve Pars Fortunae beweegt deze maanden over de progressieve en de radix-Zuidknoop. De Zuidknoop vraagt altijd om een pijnlijk offer. De secundaire progressie van de Maan door de Maanhuizen – de “Manzils” –  geeft ook duidelijk aan dat een nieuwe fase is aangebroken, nog geen jaar geleden begon met het eerste Ramhuis Al Sharatain een hele nieuwe cyclus van 28 jaar!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *