Afgelopen week bestonden de Verenigde Naties 75 jaar, dat was voor de koning aanleiding om een toespraak te houden, waarin hij de “mannen en de vrouwen” van de VN prees voor hun  weldadige werk in de wereld. Dat was heel aardig van de koning, maar de vraag is wel of de VN nu werkelijk die fijne organisatie is die vrede, welvaart en gezondheid wil brengen aan alle wereldburgers?

Sebrenica

Als Nederlanders staat het drama in het Bosnische Sebrenica nog in ons geheugen gebrand. Door het verraad en de incompetentie van de VN kwamen onze jongens en meisjes in een onmogelijke en uiterst gevaarlijke sitiuatie terecht en konden 8000 Bosnische moslims vermoord worden door de psychopaat Ratko Mladic. Niemand bij de VN heeft ooit zijn verantwoordelijkheid genomen hiervoor, de betrokken militairen kampten jarenlang met grote psychische problemen en werden te schande gemaakt!

World Gates Organisation

Nu tijdens de Corona-crisis speelt de World Health Organisation van de VN een niet onbelangrijke rol, de WHO wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door Bill Gates en de pharmaceutische industrie. De Ethiopiër die er de scepter zwaait is een vriendje van Gates en de VN lijken het probleem weer niet te willen zien. We mogen dus wel verwachten dat er de nodige zwakke standen te zien zullen zijn in de radix van de VN.

De Jure

De VN werd als organisatie ”geboren” op 24 oktober 1945 in San Francisco, en voor die datum is de bovenstaande horoscoop berekend (klik op de download-knop hierboven ). Als tijd is middernacht genomen omdat met ingang van 24 oktober de regelementen van de VN juridisch in werking traden. Zo’n de jure horoscoop is niet ideaal, maar in de progressies werkt hij wel behoorlijk goed dus kunnen we hem accepteren. Meteen vallen ons de schellen van de ogen en wordt het al te zoete beeld van de VN bijgesteld. Pluto de sinistere Heer van de Hades staat op de Ascendant en ja de VN is de arena van meedogenloze manipulaties en een rauw, dodelijk machtsspel, zoals Sebrenica heeft laten zien.

Heer 10 van de publieke activiteit is Venus en deze staat sterk in Weegschaal, niet gek voor een organisatie de zich in spant voor wereldvrede. Wel staat Venus / Heer 10 conjunct de altijd chaos veroorzakende Neptunus, wat de effectiviteit van Venus behoorlijk vermindert. Misschien is het oneerlijk om de VN een tandeloze tijger te noemen, maar zij blinkt inderdaad niet uit in doortastend optreden. De bekende blauwhelmen vormen een onmogelijk “VN-leger”, ze vechten zelf niet maar moeten strijdende partijen uit elkaar houden.

Lamme Mars

Astrologisch, dus in essentie, is dit problematisch. Mars is het leger en een leger moet vechten, dat is Mars. Als je een leger inzet voor vrede, ga je tegen de essentiële natuur van Mars in en beroof je Mars van zijn effectiviteit, je verlamt hem. Dat is goed zichtbaar in de VN- horoscoop, Mars staat in Kreeft in zijn val in twaalfde huis van zelfdestructie, een lam geslagen blauwhelmen-Mars. Deze uiterst zwakke Mars staat ook nog eens conjunct Saturnus in vernietiging, Saturnus kan conflicten sussen maar niet als hij in vernietiging staat. De conjunctie staat op twee krachtige sterren ja, op Pollux en Procyon, maar dat doet niets af aan gevaarlijke zwakte van Saturnus en Mars. Hier zie zie je het Sebrenica-drama terug, de VN zette soldaten in die niet mochten vechten en liet vervolgens iedereen in de steek toe het mis ging. Het lijkt erop dat de VN wel een astroloog  zouden kunnen gebruiken. Of beter nog, hef de hele zaak op en begin opnieuw onder een goed gesternte.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *