Kort geleden werd in Nederland besloten dat vanaf 2024 op ID-kaarten het geslacht niet meer zal worden vermeld. Dit wordt zo geregeld om de mensen die zich noch man noch vrouw voelen tegemoet te komen, wat een beetje vreemde zaak is. Het gaat hier dus blijkbaar niet om transgenders want dat zijn mensen die na een overgangstijd als het andere geslacht door het leven gaan en dus juist dat nieuwe geslacht op hun ID-kaart bevestigd zouden willen zien. Het gaat blijkbaar om een nóg kleinere groep die niet definitief van geslacht wil veranderen, maar wel erkend wil of moet worden in zijn “gevoelens” . Verschijnen er dan straks bijvoorbeeld mannen in de vrouwentoiletten die ondanks hun lange baarden bij hoog en laag vol houden vrouwen te zijn??

Traditioneel wordt het geleidelijk verdwijnen van de basispolariteit man-vrouw gezien als een teken dat de tijdscyclus zijn einde nadert. De kosmos is gebouwd op complementaire polariteit en aan het einde van de cyclus heft die basale polariteit en de kosmos, gebouwd op het vrouwelijke Yin en het mannelijke Yang, zich op. Dat wil niet zeggen dat morgen de apocalyps voor de deur staat, het tijdstip daarvan is immers aan niemand bekend en het kan ook in de astrologie niet worden gevonden. Maar dat de creatieve spanning tussen de complementaire polen, die zich bij mensen onder meer in de geslachten uit drukt, minder wordt, daar lijkt de hele “gender”-discussie wel een uiting van.

Kan je hier ook iets van zeggen op basis van meer praktische astrologie?Vaak zie je in horoscopen van mensen die worstelen met het geslacht waarmee ze geboren zijn, sterke spanningen rond het vijfde huis van seksualiteit. En goed voorbeeld is de Amerikaanse RuPaul Andre Charles die uitermate succesvol is met zijn (?) RuPaul’s Drag Race, een show rond travestie. RuPaul zelf is een homoseksuele man, geen transseksueel, maar wil natuurlijk niet onder een bepaalde categorie ingedeeld worden. In zijn horoscoop is goed te zien dat het sekse-thema op de voorgrond zal staan (klik op download-knop hieronder om zijn  horoscoop te kunnen bekijken).

Wat direct in het oog springt, is Venus de planeet van de vrouwelijkheid die conjunct Jupiter vlakbij de descendant zeer krachtig in het zevende huis staat. Jupiter is Heer 10 van beroep en in zijn val in Steenbok neigt hij sterk tot het doorbreken van grenzen. Venus is niet alleen de vrouwelijke planeet maar ook Heer 5 van seksualiteit. RuPaul zal de wereld dus laten zien (Huis 7)  dat hij grenzen overschrijdt (Jupiter) met betrekking to vrouwelijkheid (Venus)  en seksualiteit (Heer 5). Via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0° Kreeft-0°Steenbok) wordt deze conjunctie nog een keer sterk benadrukt, deze valt op de descendant! Een antiscion doet de dingen op een ongewone of indirecte manier, want antiscia zijn symbolisch verbonden met de hoog-energetische knopenas. De Knopenas is een beeld van de oorspronkelijke scheppingsimpuls, de start van de basispolariteit die de wereld draagt.

Knopen

Niet alleen staat die veelzeggende grens overschrijdende Venus-Jupiter via een “Knopenpunt”’ (antiscion) op de descendant, de Knopenas valt zelf ook nog eens over de IC/MC-as. Hier zie je hoe diep dit gaat, de Knopenas is de zeer intense, creatieve dualiteitsenergie zelf en dualiteit is onder meer sekseverschil!!  De sleutel van zijn succes is dat RuPaul dat op pakt en in zijn beroep laat zien. Opvallend genoeg staat Mercurius Heer 1 (RuPaul zelf) in Huis 5 van seksualiteit conjunct Neptunus die alle structuur weg spoelt, Mercurius verandert ook makkelijk van rol en gedaante. De Maan staat even verder in zijn val in de Via Combusta en conjunct de genadeloze, koninklijke Zuidschaal, een zeer geafflicteerde Maan die al snel zal leiden tot een seksualiteit die niet standaard is.

De Maan en Heer 1 in het vijfde huis, hebben een uiterst gespannen verhouding tot Venus, de vrouwelijkheid. In het Mars-teken Schorpioen moeten ze niet zo veel hebben van Venus. Dat zal bijragen aan de ontwikkeling van een homoseksuele geaardheid, maar het laat ook de travestie zien.  Het zijn mannen die doelbewust een karikatuur van vrouwen als een theatershow neerzetten maar het zijn geen vrouwen, dat is en blijft de kern. Op de achtergrond is dus nog als essentie het zo ontkende sekseverschil sterk aanwezig wat iedereen ook weet, want naar zo’n show gegeven door vrouwen, daar zou niemand naar komen kijken!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *