Vorige week zagen we dat er in de progressies / directies in de horoscoop van Nederland, de nodige spanningen te zien zijn. Deze horoscoop van Nederland is de mundane radix, de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter, die vooraf ging aan het uitroepen van de onafhankelijkheid van Nederland van de Spaanse kroon. Misschien dat de spanningen die er te zien zijn, zouden kunnen leiden tot een dramatische gebeurtenis en dat zou dan in december kunnen zijn omdat de lunaar van december ook erg gespannen is. Maar alles goed en wel, voorspellen is een complexe zaak , waarbij al snel het gevaar bestaat, op basis van emoties conclusies te trekken, dus is terughoudendheid altijd op zijn plaats.

De Grote Conjunctie op basis waarvan de radix van Nederland is gemaakt, viel op 3 september 1563 en dus is er sinds anderhalve maand ook een nieuwe solaar. Als het vermoeden dat er in december iets gebeurt gerechtvaardigd is, dan moeten  er in deze solaar ook duidelijke aanwijzingen voor te zien zijn. Om daar wat meer zicht op te krijgen, is het slim om eerst even een blik te werpen op de solaren van jaren dat er inderdaad schokkende gebeurtenissen plaats vonden.  De horoscopen van deze jaren worden niet getoond, alleen de opvallende standen zullen worden  genoemd.

Voor de eerste solaar gaan we terug naar 1977 toen Molukse terroristen een trein kaapten in Drenthe en de passagiers in gijzeling hielden. Dat was een zeer schokkende gebeurtenis, de ex-gijzelaars kampten jarenlang met grote psychische problemen, levens van vele onschuldige mensen werden genadeloos kapot gemaakt in de naam van een politiek ideaal. In de solaar van dat jaar staat de genadeloze Zuidschaal op het MC, dit is de zeer krachtige Zuidelijke Schaal van de Weegschaal die keihard orde op zaken stelt en een verstoorde balans corrigeert vaak met geweld. Een andere zeer opvallende stand in de solaar is de Maan, Heer 7 van vijanden, die op de Ascendant staat op de ster Wega van de eerste magnitude, Wega is de Dalende Gier!

Dan naar de solaar van 2002, de moord op Pim Fortuyn, in deze solaar zien we weer bezette hoeken, Venus, Heer 8 van de dood in de radix van Nederland en in de solaar staat conjunct de descendant in de zeer kwaadaardige zone van Praesepe en de Ezels,  in oppositie met Neptunus conjunct de ascendant. Het is niet te missen. Twee jaar later was  het weer raak, Theo van Gogh werd vermoord, en weer staat er een planeet op een hoek, nu is het de gewelddadige Mars in val op de descendant. Het MC en het Pars Solis (Asc + Zon – Maan) staan in de Pleiaden, de Wenende Zusters, de Maan en het Pars van de Maan (Pars Fortunae) staan conjunct Pluto in oppositie via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as 0 ° Kreeft- 0 ° Steenbok) met Saturnus, radixheer 1 in vernietiging.

En in de solaar waaronder vlucht MH-17 werd neergeschoten , staat Saturnus Heer 1 op de Noordknoop vierkant Mars in oppositie met radix-Mars.  Deze radix-Mars in Stier is in de horoscoop van Nederland een kritisch punt, en duidt op geweld als hij word geactiveerd. De conclusie is dus dat als er iets echt dramatisch gebeurt, de hoeken in de solaar bezet zijn, in combinatie met grimmige vaste sterren. Speciale aandacht verdient de radix-Mars van Nederland in vernietiging op 11 graden Stier. Dus hoe ziet dat er uit in de verse solaar van Nederland? Zijn er dat soort tekenen te zien die de spanningen in de progressies bevestigen? Klik op de link hieronder om de solaar van Nederland te kunnen bekijken.

SOLAAR NL 2018

Er staan twee planeten in hoekhuizen, in het tiende huis Mars, Heer 7 van tegenstanders, niet op het MC maar wel in oppositie met de graad van de Grote Conjunctie, wat natuurlijk niet goed is. Mars staat dichtbij de noodlotsster Terebellum maar is er toch te ver vandaan om mee te tellen. Op het MC staat Wega, de Dalende Gier, die we al vaker hebben gezien, dat is ook niet fijn. De beruchte Mars in de radix van Nederland op 11 Stier wordt ook geactiveerd door solaarheer 8 Jupiter, die er via antiscion conjunct mee staat. Verder valt op dat de solaar-knopenas vierkant de Asc-Desc staat, wat vaak op een belangrijke gebeurtenis duidt en als tegentoon in dit wat duistere beeld: Venus / Heer1 staat op de zo positieve Spica. Tsja, hoe maak je daar nou weer chocola van? Er zijn toch wat te veel spanningen om te zeggen “niets aan de hand”, al zijn er dan geen zeer uitgesproken posities op de assen van de solaar zoals in veel voorgaande gevallen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *