Aan het begin van het nieuwe jaar is het een goed idee om terug te kijken op het afgelopen jaar en daarbij moet het C-woord wel vallen. De afgelopen maand is er weer een explosie van besmettingen en wordt er in allerijl een boostercampagne opgezet, de VS en Europa zijn het meest getroffen in andere delen van de wereld lijkt het beter te gaan. Het begon allemaal in december 2019 in Wuhan en er waren binnen de astrologische wereld daarvoor al geluiden te horen dat er een crisis op komst was, gebaseerd op de cycli van buitenplaneten, met name de conjuncties van Pluto met Saturnus en Jupiter in 2020.

Dat snijdt zeker hout maar de belangrijkste conjunctie was die van Saturnus en Jupiter, de klassieke Grote Conjunctie (“GC”) en het effect daarvan is in feite ook door klassieke astrologen onderschat. In de mundane astrologie gaat er wel heel veel aandacht naar de buitenplaneten, wat een beetje weg moffelt dat de cyclus van de Grote Conjunctie en Grote Opposities van de traditionele chronocrators de absolute en simpele ruggengraat van de mundane astrologie vormen. Het simpele principe is dat er altijd een crisis uitbreekt een jaar voordat de Grote Conjuncties en Opposities worden gevormd. Het is bijna te simpel om waar te zijn en andere technieken blijven nodig, maar het is wel de kern.

We hebben nu twee jaar Coronacrisis achter de rug, wereldwijd met vijf miljoen doden en een totaal ontwrichte economie. Als je je dan realiseert dat de GC’s voor het eerst sinds 200 jaar in december 2020 ook nog eens naar een nieuw element gingen, is het duidelijk dat deze crisis helemaal past bij de cyclus die door GC’s wordt aangegeven. De laatste keer dat er zo’n overgang was, raasde Napoleon door Europa en we mogen blij zijn dat er tot nu toe geen oorlog is uitgebroken en dat het alleen maar een pandemie is. Het feit dat de GC van december 2020 zo’n speciale GC was, verklaart waarom dit zo’n heftige crisis is en waarom het zo lang duurt. Het moet ook een les zijn voor de astrologische wereld om de GC-cyclus meer centraal te stellen in de mundane astrologie.

Als we kijken naar de horoscoop van de GC gemaakt voor Brussel als hoofdstad van Europa, is het verbazend hoe duidelijk de problemen worden aangegeven. De Zon is Heer 1, staat op cusp 6 van ziekte en verbrandt Heer 1 van routine-bewegingen: lockdown. Heer 6 van ziekte staat op de descendant en schaadt van daar uit Europa sterk. Natuurlijk is dit een horoscoop voor 20 jaar en het wil NIET zeggen dat we 20  jaar Corona zullen hebben, maar het geeft wel de gevoeligheid voor dit soort problemen aan. Deze GC van 2020 is overigens veel minder gespannen dan de vorige van 2000 MAAR dit is wel een veel groter crisismoment omdat de GC’s overgaan naar een nieuw element. En rond die overgang heb je altijd grote problemen. Deze GC kan ook worden gebruikt worden solaren (en lunaren!) mee te maken die laten zien wat er gebeurt in Europa en daar zullen we het komende jaar regelmatig op terugkomen.        

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *