Afgelopen week overleed de altijd fris en fruitige Olivia Newton-John, een “icoon” zoals dat men dat tegenwoordig noemt. En ja, wie heeft Grease niet minstens vijf keer gezien, Olivia is de stralende ster die John Travolta doet verbleken. Want zij is de Vrouw en daar kan niemand tegen op. In de vorige post merkten we al op dat er een paar elementen noodzakelijk zijn in de duiding van de radix, anders mis je direct veel scherpte: vaste sterren, waardigheden/recepties, antiscia maar ook planeetpunten kun je er niet uit laten zonder veel heel belangrijke informatie te verliezen.

Misschien zijn de zeven planeetpunten wel de meest onbekende en meest verwaarloosde techniek, maar ze zijn onmisbaar. Een planeetpunt op een dominante plek kan een heel  leven maken en het fascinerende is dat ze zo snel bewegen en dus uitermate individueel zijn. Het was het onweerstaanbare hyper-romantische Grease (met vage echo’s van Romeo en Julia) dat Olivia Newton voor altijd lanceerde als zangeres en actrice. En wat ligt er over de IC/MC-as: een oppositie van het Pars Fortunae en het Pars Solis!!

De planeetpunten zijn de zeer intense pure energieën van de planeten en hier zien we dus de zuiver vrouwelijke energie (het Pars Fortunae is het Punt van de Maan) in oppositie met de zuiver mannelijke energie (het Pars Solis is het Punt van de Zon). Dat is Grease maar je weet dan ook dat die spanning haar hele loopbaan zal gaan dragen. Het manifesteert zich allemaal heel concreet omdat beide punten binnen twee graden orb bij de MC/IC-as staan en dat weet je dat er in dit leven iets bijzonders zal gebeuren, actieve planeetpunten wijzen daarop.Het vrouwelijke, het zo frisse “meisje” dat ze altijd bleef, wordt herhaald door de sterke vrouwelijke Maan in eigen teken in het tiende huis van de loopbaan.

De sterke Grote Benefic Jupiter in eigen teken is bij deze punten-oppositie betrokken en weer zien we een herhaling van een sterke planeet in een sterk planeetpunt. Het Jupiterpunt, staat namelijk pal op de Ascendant en het is natuurlijk heel goed om de pure energie van de Grote Benefic op het meeste persoonlijke punt te hebben, het geeft haar het frisse altijd jonge uiterlijk. Ook geeft deze “dubbele” Jupiter als planeet en planeetpunt haar activisme aan voor het milieu, voor dierenrechten en haar strijd tegen borstkanker, zowel persoonlijk als meer maatschappelijk (ze stichtte een onderzoekscentrum). Ze stierf uiteindelijk aan borstkanker, de gevoeligheid voor deze ziekte zie je het nauwe sextiel van Maan (borsten) in Kreeft (borsten) met Saturnus Heer 6 van ziekte.

Grease Firdar

Jupiter is natuurlijk ook Grease, haarvet voor de vetkuiven en zo zie je hoe astrologie werkt, een planeet is een symbool dat als in een caleidoscoop zijn licht over het leven uitstrooit, gereflecteerd door vele concrete details. De noodzakelijkheid van de klassieke techniek strekt zich uit tot de voorspellingen. Het jaar 1978, toen Grease uit kwam, viel in een Firdar (levensfase) van de sterke Grease-Jupiter en de subfirdar van de sterke Maan in het tiende huis!  En op het moment dat Grease haar lanceerde als het eeuwige meisje, beweegt het progressieve Pars van de Maan zich over de directie van het MC!

Dus hebben we al drie planeetpunten op de assen, maar zelfs dan is het nog niet klaar met de punten. Op descendant van het publiek staat een conjunctie van de punten van Venus (schoonheid) en Mercurius (uitdrukking) in oppositie met het Jupiter-punt op de ascendant. Neem even de tijd om naar deze magnifieke constellatie van punten te kijken, die ervoor heeft gezorgd dat deze post geschreven wordt, want zonder die punten hadden we haar naam nooit gekend.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *