De wereld staat op het moment weer eens op vele manieren in brand. Irak, Gaza en Oekraine, er wordt op vele plaatsen zwaar gevochten en geleden. De vraag is wat je daar astrologisch in algemene zin van kunt zeggen. Op deze blog worden regelmatig mundane horoscopen besproken die duidelijk werkzaam blijken, mits je ook de vaste sterren bekijkt natuurlijk. Zo blijkt de horoscoop van Bagdad uit de achtste eeuw tot op de dag van vandaag de gebeurtenissen in Irak te beschrijven, tot en met de er van af geleide lunaren toe. Dat laat een van belangrijkste functies van de astrologie zien het doorprikken van de illusie van de tijd en het empirisch en controleerbaar zichtbaar maken van onze directe verbinding met het Principe “achter de sluier van de tijd”, dat alles bepaalt. Ik weet ook niet hoe ik het anders moet noemen maar het is de kern die absoluut een (geen tegenstellingen kent) en oneindig (alle mogelijkheden in zich heeft)  is. Jij zou dit natuurlijk ook God kunnen noemen. In het Principe de absolute  eenheid valt ook de illusoire tegenstelling vrije wil – predestinatie weg en het is het astrologische voorspellen dat dit  praktisch laat zien.

Buitenplaneten?

Maar hoe werkt dat uit in de huidige spanningen? In de astrologische bladen wordt al een tijdlang veel geschreven over het huidige vierkant tussen Pluto en Uranus de moderne astrologie wordt zeer sterk gedomineerd door de buitenplaneten. Aan dit vierkant wordt van alles en nog wat opgehangen, natuurlijk gaan we collectief voor de zoveelste keer transformeren naar een hoger bewustzijn in de blijde verwachting van de uiteindelijke komst van het Waterman-tijdperk. Dat is natuurlijk nonsens, onze tijd verschilt niet essentieel  van het verleden, er is niets nieuws onder de zon en er is geen evolutie van bewustzijn. Maar als een astroloog deze buitenplaneten met wat meer terughoudendheid en vanuit een nuchtere  kritische geest inzet, kan je er wel wat mee. Dat wil zeggen dat je ze als sterachtige factoren koppelt aan een  specifieke horoscoop zoals bijvoorbeeld een solaar, Pluto op de ascendant van een solaar van een land heeft wel degelijk grote invloed! Maar algemene duidingen waarbij Uranus bijvoorbeeld domweg als synoniem voor Rusland wordt genomen omdat de Russen communistisch waren, is slechte, simplistische astrologie. Ook moeten boude voorspellingen kritischer en preciezer worden gecontroleerd. Toen Mars half april van het Pluto-Uranus vierkant in transit een T-vierkant maakte waren er grote spanningen met Rusland. Maar die waren er al heel veel langer en zijn de spanningen nu niet groter en wijder verbreid? Meer objectiviteit en meer nuchtere precisie zijn hard nodig in de astrologische wereld aan algemene uitspraken die je overal op kunt toepassen heeft niemand wat.

Nigeria

Nigeria is een van de landen, behalve Irak, Oekraine en Gaza waar het op het moment behoorlijk crisis is. De “islamitische” terreurbeweging Boko Haram, zaait op duivelse wijze dood en verderf en daar bovenop komt nu een epidemie van Ebola, besmetting met Ebola, en dat gaat heel snel, leidt in 80 % van de gevallen tot overlijden. Wat is daar van te zien in de mundane horoscopen? Als geboortehoroscoop van Nigeria kan het moment dienen dat het land onafhankelijk werd in oktober 1960, klik op de link hieronder om deze mundane radix te kunnen zien. De toegepaste duidingstechnieken zijn overigens dezelfde als die je in een horoscoop van een persoon zou gebruiken.

NIGERIA

Er zit een duidelijk zwak punt in deze horoscoop en dat is de malefic Mars die in val in het zo belangrijk eerste huis, Nigeria zelf, staat. De strijdplaneet in slechte toestand op zo’n prominente positie zou je, als je de horoscoop als astroloog zou kiezen, natuurlijk vermijden. Maar helaas worden er geen astrologen meer geraadpleegd zoals in vroeger tijden, dan had je ook de kwaadaardige ster Scheat op het MC bijvoorbeeld  kunnen vermijden door het tijdstip van onafhankelijkheid iets te verschuiven. Maar interessanter dan de radix zijn de progressies, laten deze bewegingen iets zien van de grote chaos waar het land  in gedompeld wordt ? Klik op de onderstaande link om de progressies te kunnen zien.

NIGERIAPROGRESSIES

Het is duidelijk dat het land geen fijne fase tegemoet gaat! Want het MC, een van de belangrijkste “‘ hylegische” factoren bij het voorspellen beweegt zich geleidelijk de zone rond Algol aan het einde van de Stier binnen. Dit is een de meest beruchte zones van crisis, ook in de individuele horoscoop, hoewel het MC nog niet op de Demonenkop Algol zelf staat. Wel heeft het de Zwaardhand van Perseus bereikt, de hand van de held die het diabolische monster (Boko Haram) de kop af moet hakken. Capulus is al deel van de Algolzone en omdat het MC de komende jaren dieper de crisiszone in gaat, ziet het er erg somber uit voor het land. De progressieve Zon staat pal op radix 6 van ziekte en het progessieve Pars Fortunae gaat naar het Mars-teken Schorpioen waardoor de energie van Mars (strijd) nadrukkelijk word geactiveerd.

NIGERIASOLAAR

Klik op de bovenstaande link om de geldige solaar van Nigeria te zien. Wat meteen in het oog springt  is de nauwe conjunctie van de Maan en Mars in Leeuw in oppositie met de radix-Maan: strijd. Omdat de Maan het Licht is in de solaar is dat niet automatisch op dezelfde plaats staat zoals de Zon, is de Maan altijd extra aandacht waard in de solaaranalyse. Op het MC staat de wonderlijke ster Terebellum die wijst op noodlottige gebeurtenissen, het is een ster met weinig lichtkracht maar met grote invloed. Hij is vaak in het spel bij dramatische gebeurtenissen die al een tijd in de lucht hingen en kan niet worden genegeerd. Op een opvallende plaats in het zevende huis, vlakbij de descendant, staat Mercurius heer 6 van ziekte in de solaar. Tegen de achtergrond van de progressies, is de solaar behoorlijk negatief solaar en  progressies worden altijd in samenhang geduid. Geen van de buitenplaneten speelt hierbij overigens een rol, wat overigens niet wil zeggen dat ze  nooit een rol spelen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *