Afgelopen zondag kwam er een einde aan het duistere leven van Silvio Berlusconi en Italië is massaal in de rouw. Hij leek soms het eeuwige leven te hebben, hij bleef maar terugkomen, maar uiteindelijk klopte de Oude Zeiseman ook op zijn deur. Stof zijt gij en tot stof zult gij wederkeren, dust to dust, ashes to ashes. Il Cavaliere was zijn bijnaam, De Ridder en en minder treffend kan het bijna niet, Berlusconi was alles behalve ridderlijk, hij schoffeerde, beledigde, snoefde en schrok voor niets terug als zijn belangen op het spel stonden.

In  zijn radix springt direct de Zon op de Ascendant in het oog, goed voor succes als leider natuurlijk, wel is de Zon in val. Dat is dus een Zon die zich van zijn slechtste kanten laat zien, Il Cavaliere ja. De handige Mercurius staat combust ook bijna op de Ascendant en is dus verborgen, Berlusconi kon heel makkelijk zaken verhullen en deze combuste Mercurius op de Ascendant staat ook nog eens op de ster Vindemiatrix, die geassocieerd wordt met zelfoverschatting. Met deze ster denk je al snel iets te kunnen waarvoor je niet werkelijk de capaciteiten hebt. Een goede leider was hij ook niet en politiek heeft hij niet echt veel tot stand gebracht voor het land.

Zonnewagen

Dat wordt bevestigd door de Maan, Heer 10 van de baan op de usurpatie-ster Achernar, verbonden met het verhaal van Phaeton die de Zonnewagen kaapt, die hij uiteindelijk niet blijkt te kunnen besturen. De Zonnewagen valt uit zijn baan en verschroeit het land, een treffend verhaal dat goed beschrijft wat er gebeurd is. Het Pars Fortunae, de niet te stillen zielshonger staat conjunct deze Maan/ Heer 10. Op het MC van de loopbaan staat de ster Alhena, de ster in de linkervoet van de onsterfelijke Tweeling Pollux, de Tweelingen zijn krijgers. Alhena  in de voet, kun je ook zien als de Achilleshiel en hij wordt Het Brandmerk genoemd. De voet is symbolisch de actie die concrete vorm krijgt, met al zijn minder fijne kanten, in concrete actie moet je soms vuile handen maken.

Ontsnapping

Il Cavaliere had heel wat aanvaringen met justitie, zijn leven was een beerput, waarvan de bodem nog niet in zicht is. Die zeer prominente verborgen combuste Mercurius, de planeet van de dieven en de leugenaars, is dan ook nog eens Heer 12 van verboden zaken en criminaliteit. Zoals altijd geven de planeetpunten beslissende extra informatie, het Punt van Saturnus staat conjunct de Zon op de Ascendant en dat Punt heet Gevangenschap en Ontsnapping – dat kun je wel zeggen ja! Venus /Heer 1 op cusp 2 van bezit en geld, is in oppositie met het Pars van de Zon, de essentie van het leiderschap en het Punt van Overvloed. De oppositie wil niet zeggen dat het tegen hem werkt, het is net zo goed een verbinding, alleen zit er spanning in en dat heeft Italië gemerkt.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *