Vorige week keken we naar de progressies die er op dit moment gaande zijn in de horoscoop van de VS (de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter van 18 maart 1762, 11:33:32 LMT, Washington  Asc 8.59 Kreeft).  Het was indrukwekkend om te zien hoe één progressie van de Zon over een zeer krachtige ster, over Antares, de hele situatie zo treffend kan beschrijven. Antares, het Hart van de Schorpioen stond bij de oude Chinezen bekend als de Grote Vuurster Hsin Su Erh, wat geen uitleg behoeft, de VS stonden letterlijk in brand. Zo’n progressie is een voorbeeld van effectieve astrologie, helder en sober, zonder toeters en bellen of ingewikkelde technische details, iedereen kan het zien en iedereen weet dat er gedonder van komt.

In het verleden waren astrologen altijd hofastrologen, zij adviseerden koningen, hertogen, pauzen  en bisschoppen, ja ook de kerk stond in de middeleeuwen uiteindelijk welwillend tegenover astrologie. De heilige Thomas van Aquino de grootste kerkleraar van het Westen, die ook alchemist was, laat zich er positief over uit en het is duidelijk dat hij over tenminste een basiskennis van astrologische methodieken beschikte. Astrologie is ook de koningin van de wetenschappen, en hoeveel zou astrologie niet kunnen betekenen ook voor regeringen in deze tijd? Met kennis van het ritme van de Grote Conjunctie was deze crisis niet uit de lucht komen vallen en ook kun je het verloop ervan volgen met de relevante horoscopen.

Zelfs kun je op basis van de vaste sterren adviseren wat te doen. Met de secundaire Zon op Antares bijvoorbeeld is het einde van de cyclus gekomen en dan is het beter om het oude los te laten, de Schorpioen moet in de Adelaar veranderen. Hij moet zich verheffen boven datgene waar hij zich nog aan vast klampt. Dan is het hele proces beter te sturen maar als het niet vrijwillig gebeurt, wordt het op een meer pijnlijke manier afgedwongen zoals je nu ziet. Het zijn vooral de vaste sterren die duidelijk maken waar de mogelijke keuzes en de handelingsvrijheid liggen, hoe je optimaal actie kunt  ondernemen en op die manier zou de hemelse kunst nog  steeds heel waardevol kunnen zijn voor de koning. Met sommige zakelijke klanten kun je ook op die manier werken en merk je hoe effectief dat is.

Kijk eens naar de bovenstaande lunaar gemaakt op basis van de horoscoop van de VS, waaronder George Floyd werd gedood door de politie.  Een hofastroloog zou behoord hebben tot het selecte groepje mensen rond de koning dat alle informatie zou krijgen, een beetje zoals het Outbreak Management Team. Hij werkte dus altijd met de volledige kennis van de context en als je dan als hofastroloog zo’n lunaar ziet komen, weet je dat de vlam in de pan zal slaan. Pal op de ascendant staat Saturnus, Heer 8 van de dood uit de VS- radix, op Altair de bevlogen hoofdster van de Adelaar met een Mars/Jupiter-natuur. Het is  ook een indicatie dat deze maand  de nare, door begeertes gedreven Schorpioen in een verheven Adelaar, die zich genereus boven zijn ego-belangen verheft, moet gaan veranderen.  

Op het MC staat Agena uit de Centaur, die zaken enorm uit de hand kan laten lopen en waar vaak onderschatting bij komt kijken. Het valt op dat Mercurius in de Pleiaden staat,  de Wenende Zusters in een hoekhuis. Mercurius is Heer 8 van de dood in de lunaar en valt via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as  0° Kreeft- 0° Steenbok) op de descendant in oppositie met die Saturnus op de ascendant radixheer -8. Twee keer Heer 8 dus, het is duidelijk dat de climax in de crisis deze maand zal komen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *