In het zuiden van Turkije en het noorden van Syrië heeft een ernstige aardbeving enorme verwoestingen aangericht en het menselijk leed is ongekend. Dit is een gebied waar aardbevingen regelmatig voorkomen, maar het is lang geleden dat het zo rampzalig was. In Syrië is de situatie zo mogelijk nog ernstiger omdat daar ook nog een burgeroorlog woedt waardoor hulp de getroffen gebieden moeilijk bereikt.  Ook dit soort grote natuurrampen wordt door horoscopen aangegeven en het zou zelfs nuttig kunnen zijn als je op deze manier rampen zou kunnen zien aankomen.

 Een van de astrologische instrumenten om dat te bekijken is de ingresshoroscoop, de horoscoop berekend voor het exacte moment dat de Zon weer de Ram binnen gaat. Dat is dan een Ramingress of een jaaringress, maar je kunt hetzelfde doen voor het moment dat de Zon een hoofdteken in gaat, dan zie je wat er dat seizoen zal gebeuren. Natuurlijk duid je zo’n seizoensingress altijd in het kader van de jaaringress, het is alleen een instrument om tot preciezere tijdsbepaling te komen. Voor gebieden waar regelmatig rampen voorkomen, zou dat kunnen helpen om beter voorbereid te zijn.

Poseidon

Een Ramingress-horoscoop heeft overal in de wereld dezelfde planeetposities en is deels dus een soort jaarhoroscoop voor de hele wereld.  Specifiek voor een bepaald land wordt de ingress door deze te berekenen voor de hoofdstad van een land. Dan geeft dan dus heel precies aan wat er in dat land zal gebeuren. In de Ramingress van 2022 berekend voor Ankara ziet dat er direct alarmerend uit, als je naar de hoeken kijkt. Want op de Descendant staat Neptunus, de woeste zeegod Poseidon die aardbevingen veroorzaakt, dat is in een horoscoop van een land dat gevoelig is voor aardbevingen uitermate verontrustend.

Gifbeker

De Ascendent versterkt de verontrusting, die staat vlakbij bij Labrum, de hoofdster van de Beker een van de drie sterren van het noodlot dat toeslaat. In deze context kun je dit zien als de gifbeker die nu tot aan de bodem moet worden leeg gedronken. In de mythe verbonden met de Beker heeft dit te maken met een opdracht die niet is uitgevoerd, er is in deze gebieden weinig aardbevingsbestendig gebouwd. Heer van de Ascendant – het land dit jaar –  is Mercurius, de traditionele heerser van aardbevingen en die staat nauw conjunct Heer 6 van ellende, tegenslag en ziekte in het zesde huis. Heer 1 is in vernietiging en val en dus zeer zwak.

Winteringress

De ster waarop Heer 1 valt, Achernar,  heeft ook een duistere kant, het is de Zonnewagen die uit de hemel valt en het land verschroeit.  Zoasl gezegd dat geldt voor de hele wereld, maar alleen in Turkije is Mercurius Heer 1, valt hij in het zesde huis conjunct Heer 6 en staat Neptunus op de Descendant. De horoscoop van het moment dat de winter begint en de Zon de Steenbok in gaat, geeft duidelijk aan dat het in de winter zal gebeuren. Jupiter / Heer 6 staat in die winteringres  pal op de Descendant en de Maan op doodster Antares via antiscion conjunct aardbevingsplaneet Mercurius. Maar het meest verbluffend is de horoscoop van de ingress in Waterman, de maandhoroscoop, waarin Mercurius conjunct de Maan op het MC staat!!  

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *