John Glenn en de Mercury-7

Diederik Samson

Even een opmerking vooraf: op deze blog heb ik meerdere malen geschreven over de horoscoop van PvdA-leider Diederik Samson, die kort geleden de politiek heeft verlaten, omdat de leden van de partij zijn concurrent Asscher tot nieuwe leider verkozen. In zijn progressies maken zowel de Zon(leiderschap) als heer 10 (publieke functie) een tekenovergang, beiden van Leeuw naar Maagd, wat wil zeggen dat zowel de Zon als heer 10 veel waardigheid verliezen. Daarom was rond deze tijd een grote verandering in de loopbaan te verwachten, zoals ik jaren geleden al schreef. Het is een prachtig voorbeeld van de werking  van progressies en van de grote betekenis van de tekenovergangen

John Glenn

Goed, nu naar de hoofdpersoon van vandaag John  Glenn, een van de beroemdste Amerikaanse astronauten, die kort geleden overleed. Glenn was niet de eerste Amerikaan in de ruimte, hij was de derde, maar hij groeide wel uit tot een held, die de Amerikanen hun zelfvertrouwen in de  ruimtewedloop met de Russen terug gaf. Glenn was een militaire testpiloot, die werd uitverkoren als lid van de Mercury  -7, een groep van 7 piloten, die als astronaut de ruimte in zouden gaan. Dat is al vrij letterlijk te terug te zien in zijn horoscoop, klik op de onderstaande link om de radix van Glenn te kunnen bekijken.

john-glenn

Mercurius is namelijk Heer 10 van de publieke functie en staat op de zeer heldere vaste ster Sirius, de hoofdster van de Grote Hond, die veel succes en vechtkracht kan schenken. Sirius heeft een Jupiter-Mars-natuur, wat prima  past bij een militaire piloot, die als astronaut vooral grenzen doorbrak. Ook Pluto conjunct Mercurius geeft extra breekkracht,  Pluto kan op een alles en iedereen  overrompelende manier plotseling toe slaan. De Zon staat op Procyon, de andere Hondsster, ook heel helder, maar Procyon heeft een Mercurius-Mars karakter en geeft naast vechtkracht en succes, ook een handige slimheid. De Zon is heer 9 van verre reizen en je kunt wel zeggen dat daarvan sprake is. Op het MC staan Jupiter en Saturnus conjunct en die stand beheerst de hele horoscoop, de thema’s verbonden met Saturnus en Jupiter zullen zich zeker in zijn leven heel  duidelijk manifesteren. Jupiter is ook nog eens Heer 1, Glenn zelf, en bevindt zich, heel toepasselijk op het hoogste punt van de horoscoop!

Jupiter staat in Maagd in vernietiging ,wat wil zeggen dat zijn expansieve , grenzen doorbrekende karkater, heel eenzijdig naar voren zal komen. Maagd is het teken van Mercurius, de planeet van de versplintering, de expansie van Jupiter kent hier dus geen grenzen, hij gaat overal heen. Ook heeft Jupiter hier een hoge snelheid net als Saturnus, waar Jupiter conjunct mee staat. Saturnus is natuurlijk de grens waar Jupiter, in zijn ongebreidelde snelle expansie toch op stuit , Glenn draaide alleen rondje rond de aarde, hij was niet de eerste man op de Maan. Jupiter is in sterke wederzijdse receptie met Mercurius heer 10,want Jupiter staat in het teken waar Mercurius heerst en verhoogd is,Mercurius in het teken waar Jupiter verhoogd is. Heer 10 van de loopbaan is dus zeer uitdrukkelijk verbonden met die zeer expansieve Jupiter, waarbij ververhoging in het spel is . Het is of Jupiter en Mercurius elkaar letterlijk tot grote hoogtes opzwepen.

Saturnus valt op de vaste ster Denebola, uit de Leeuw en heeft natuurlijk met ambitie en trots te maken, maar ook met provocatie en uitdaging. De ruimte invliegen vergt behoorlijk wat ambitie, maar het is ook een uitdaging aan de grens. Saturnus probeert de ruimte op slot te houden, maar Glenn vliegt er dwars doorheen. Saturnus beweegt zich ook snel en hoewel een hoge snelheid meestal een versterking van de kracht betekent, is het voor Saturnus, die liever langzaam aan doet, een verzwakking. Jupiter kan dus wel even door die grens breken. Het Pars van Roem (Asc + Jup – Zon) staat op 23.25 Steenbok driehoek Saturnus en onder dispositie van Saturnus, wat ons weer terug voert naar het thema van de grenzen. Dat kwam op een andere, verrassend  manier nog een keer terug. Glenn ging nog een keer de ruimte in toen hij al 77 jaar oud was en werd daarmee de oudste astronaut ooit!

                                  glenn-2

De solaar van de beroemde vlucht van Glenn in 1962 is een voorbeeldig plaatje, zo willen we ze hebben!  De extreem expansieve Noordknoop staat op de ascendant, hij schiet de ruimte in. De solaar-ascendant valt op Regulus, de absolute koningsster die naar de troon leidt, hij wordt wereldberoemd. Venus, solaarheer 10, de publieke functie dat jaar, keert terug op zijn radixpositie op de koninklijke Aldebaran. Aldebaran is het Oog van de Stier dat op de aarde neerkijkt en dat is precies wat hij daarboven aan het doen was.

solaar-glenn-eerste-vlucht

 

 

                                        icoon-kerst

Pegasus  Advies wenst U allen een zalig Kerstfeest!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *