Griekenland heeft het de afgelopen jaren zwaar voor zijn kiezen gehad. Eerst was er de crisis rond het mogelijke faillissement van het land, wat een politieke aardverschuiving veroorzaakte. Een extreem-linkse splinterpartij werd de grootste van het land met volstrekt loze beloftes, die nooit te realiseren zouden zijn. Premier Tsipras is dan ook sinds zijn aantreden stevig met zijn neus op de feiten gedrukt en heeft heel wat water bij zijn rode wijn moeten doen. Maar de crisis is in Griekenland nog lang niet bezworen, de stroom vluchtelingen die het land binnenkomt, dreigt te zorgen voor verdere ontwrichting en premier Tsipras ligt weer onder vuur omdat de Grieken niet in staat blijken de grenzen enigszins te bewaken. Griekenland is nog geen staat in ontbinding, maar het lijkt soms wel heel hard die kant op te gaan. Hoe zien de horoscopen voor de komende tijd eruit? Het is een goed idee om eerst een blik op de radix van het land te werpen, als tijd voor de berekening van de horoscoop is de creatie van de huidige parlementaire democratie genomen in 1974.

GRIEKENLAND

Het is en blijft een onthutsende horoscoop. Saturnus, de grote malefic, staat in vernietiging op de ascendant conjunct Mercurius Heer 12 van ellende, schending van wetten en regels en zelfdestructie. Het laat zien dat de corruptie het land tot op het bot  vergiftigt en dat de Grieken jaren en jaren lang op de pof leefden. Heer 1 is de Maan en deze staat ontmoedigend genoeg conjunct Pluto, de grimmige god van de onderwereld. Via antiscion (gespiegelde positie van een planeet via de as nul graden Kreeft / nul graden Steenbok) staat de extreem beperkende Zuidknoop, een soort super-Saturnus, ook nog eens op de ascendant. Ook via antiscion staat de Maan/ Heer 1 op het MC, maar deze neemt de duistere invloed van Pluto mee naar zijn gespiegelde positie en dat geeft de  god van de onderwereld alleen maar meer invloed op het land . Het is waar, er zijn ook wat sterke punten in deze horoscoop, maar de allerbelangrijkste punten, MC, Ascendant en Heer 1 zijn zwaar geafflicteerd.

VLUCHTELINGEN

Nu de vluchtelingenstroom de crisis weer op scherp stelt, zal er in de progressies en de solaren de nodige spanning te zien zijn .Het brandpunt van de problemen, die in de radix worden aangegeven, is die Saturnus vernietigd in Kreeft op de ascendant, conjunct het antiscion van de Zuidknoop. Deze Saturnus is ook heer 9 van buitenland, wat een weerspiegeling is van de moeilijke geografische positie van Griekenland tussen Europa, de Balkan, Rusland en Turkije in. Daar komen heel wat krachten bij elkaar, die het land uiteen kunnen scheuren. Overigens is Heer 9 ook de Grieks-Orthodoxe Kerk, die altijd een grote invloed heeft gehad in het land. Hoe dan ook is het een goed idee deze Saturnus, scherp  in de gaten te houden, als hij wordt geactiveerd door een progressie van een planeet of een directie van de hoeken, kan je ellende verwachten.

PROGRESSIESGRIEKENLAND

In de progressie zie je nu inderdaad  verhoogde spanningen, waarbij Saturnus in het spel is. Het Pars Fortunae, berekend op basis van de progressie van de Lichten Zon en Maan, en de directie van de Ascendant, maakt een driehoek op de radix- en progressieve positie van Saturnus en gaat op een gespannen oppositie af met de progressieve Zon. De andere snelle progressieve factor, de Maan beweegt zich naar een oppositie met de radix-Maan op Pluto en dat zal nog eens extra hard door werken omdat de Maan Heer 1 is. Dat laat het nieuwe dieptepunt in de crisissituatie zien, maar wat geven de solaren aan?

SOLAARGR2015

Klik op de link hierboven om de huidige solaar te kunnen zien. Deze loopt tot 24 juli en dat ziet er niet zo fijn uit. De ascendant van de solaar staat conjunct, ja, de radixpositie van het antiscion van Saturnus. Mercurius, solaarheer 1 staat combust, een zeer zware afflictie,en de solaar-Maan, Heer 1 uit de radix, staat in de Via Combusta en is net naar zijn val in Schorpioen gegaan! Niet erg fraai, maar we mogen hopen dat de nieuwe solaar wat verlichting zal brengen. Gaat het wat makkelijker worden voor de al zo zwaar beproefde Grieken? Klik op de link hieronder om de komende solaar te kunnen zien.

SOLAARGR2016

Helaas ziet ook deze solaar er niet zo goed uit. De Maan radixheer 1, is zeer zwaar geafflicteerd, conjunct de Zuidknoop en de chaos veroorzakende Neptunus/Poseidon en dat gebeurt in een zich krachtig manifesterend hoekhuis. Er staan drie belangrijke planeten in het twaalfde huis van ellende, Mercurius / solaarheer 1 , Venus/ solaarheer 10 en de Zon (nauw conjunct cups 12, een cusp is de krachtlijn van eenhuis, waar je de maximale werking hebt). Het MC valt in de beruchte crisiszone aan het einde van de Stier tussen Alcyone en Algol en in oppositie daarmee op het IC staat Mars Heer 9  van buitenland(ers). Voorlopig gaat de druk dus nog niet van de ketel.

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *