Afgelopen week overleed een zeer markante Engelse politicus,Tony Benn, ooit een van de grote voormannen van radicaal links en dat was in Engeland in zijn tijden niet rood maar vuurrood. Tony Benn was de tegenhanger van Margaret Thatcher, allebei uiterst koppig en zeer radicaal in hun politieke opvattingen, ondanks deze verschillen konden ze elkaar wel waarderen omdat ze allebei zo extreem waren. Tony was radicaal links en werd naarmate zijn politieke loopbaan vorderde steeds linkser, maar opvallend genoeg was hij wel van adellijke geboorte hij was Viscount wat zich laat vertalen als burggraaf. Dat scherpe contrast tussen afkomst en politieke visie heeft hem populariteit  en publiciteit opgeleverd , maar we mogen blij zijn dat hij nooit echt tot een machtige positie is opgeklommen, hij bleef altijd in de coulissen van de macht. Zijn denkbeelden waren te radicaal om echt veel steun te verwerven, in Labour werd hij meer als rode clown getolereerd vooral toen het gematigde New Labour van Tony Blair op kwam, verloor hij aan invloed.

TONY BENN

In de radix van Benn  – klik op de link hierboven – is het succes van deze aristocratische rode onrustoker direct te zien. Het is natuurlijk die Mars die prominent in het tiende huis van de loopbaan staat, dat geeft al heel wat kracht en ja Mars is natuurlijk rood. De vechtplaneet is de heerser van het negende huis van levensvisies en dat geeft aan waar Benn voor zal knokken. Of dat nog niet genoeg is: Mars staat op de koninklijke Aldebaran, het Linkeroog van de Stier dat heel veel succes en ook stoffelijke rijkdom schenkt. Aldebaran is een van de weinige sterren die een zuivere Marsnatuur hebben en hierdoor verkleurt het rood van de strijdbare socialist tot het vuurrood van de communistische revolutionair. De mythe van de Stier heeft te maken met het bereiken van het land van oorsprong of wel het paradijs door de stoffelijkheid heen maar het grote gevaar is dat je in de stof blijft steken. Dat is natuurlijk precies wat een communist doet, streven naar een ideale toestand, met puur stoffelijke middelen en dat kan niet want je kunt alleen de stoffelijke beperking overwinnen door de hechting er aan radicaal los te laten. Dat is precies waar de mythe van de Stier over gaat. Als je zonder vaste sterren werkt, mis je dit allemaal en laat je dus de helft van de horoscoop weg. Dat kan echt niet meer in 2014!

Ook dat Benn nooit echt veel macht kreeg is goed te zien. Venus als heer 10 de loopbaan staat vlakbij de koning maar dus wel verbrand en ook vernietigd in Ram in het verzwakkende achtste huis. Deze Venus staat op de ster Algenib uit de constellatie Pegasus, het Vliegende Paard, dat veel problemen veroorzaakt door extreme eigenzinnigheid en de pertinente weigering leiding te aanvaarden. Op het MC staat bovendien Alcyone de leider van de Pleiaden, de kampioenen van de teleurstelling, wiens plannen altijd op een botte manier doorkruist worden, heel toepasselijk zou je zeggen. De eerste belangrijke stap in de loopbaan is ook goed te zien in de solaar en progressies, in oktober 1964 werd Benn minister van Posterijen – “Postmaster- General” – in het kabinet-Wilson.

BENNPROGRESSIESPOSTMASTER

In de progressies zie je Venus zijn heer 10 van de loopbaan op het radix-MC komen, terwijl het progressieve Pars Fortunae over zijn loopbaan-Mars-op Aldebaran gaat en de progressieve Zon op het antiscion (spiegelpunt) van de Maan staat, wat als Nieuwe Maan via antiscion op een belangrijk keerpunt duidt. De solaar van dit jaar heeft Venus radixheer 10 precies op dezelfde plek op het radix-MC wat de loopbaan zeer benadrukt, het solaar-MC, het punt van het werk bij uitstek, staat op de zeer succesvolle koninklijke Zuidschaal.

BENNSOLAARPOSTMASTER

Ook zijn dood deze week wordt in de horoscoop helder aangegeven. Benn was al een tijd ernstig ziek, als je dat weet en je ziet de progressieve Maan door de ellendige Via Combusta (van 15 graden Weegschaal tot 15 graden Schorpioen) lopen, terwijl de Maan inmiddels in Schorpioen in val verder is verzwakt en op de progressieve Ascendant op Saturnus is gekomen, is de doodsvoorspelling makkelijk. Als de Maan in secundaire progressie door de Via Combusta loopt, is er vaak een groot probleem in je leven wat tot een hoogtepunt (en dan tot een oplossing) komt als de Maan naar de Schorpioen gaat. Een ander punt wat hier duidelijk naar voren komt is dat je heel goed moet weten wat er speelt in het leven van je klant, zonder dat blijven je voorspellingen wat  te algemeen. Als je er niet van op de hoogste bent dat Benn ernstig ziek is, zou je die Maan in progressie wellicht anders duiden.

Voorspellen kan dus en moet ook in de astrologie anders kun je niet helder controleren of je technieken werken. Maar om goed te voorspellen zijn aantal veranderingen nodig in de gebruikelijke methodes:

– vaste sterren bekijken in progressie en solaar anders mis je de helft! Dat kan echt meer in 2014.

–  het aantal instrumenten beperken niet 45 progressies, directies en transits tegelijk bekijken, 5 secundaire factoren (+ solaar) is meer dan voldoende, daar kan je alles mee zien. Met teveel factoren kun je alles bewijzen en verlies je overzicht totaal. Less is more in de astrologie.

– Duiden met grondige kennis van de situatie van de klant dan wordt helder waar een bepaalde dominante planeet in solaar of progressie voor staat.

Als je het zo doet bereik je een hoge mate van precisie in het voorspellen. Daarmee doe je ook recht aan de kern van de astrologie: objectief kijken naar “dat wat is”.

Het is dus tijd dat astrologen echt weer trots voor hun vak gaan staan en ronduit gaan voorspellen. Als ze dat zouden doen zou de publieke minachting voor ons vak snel verbleken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *