De dagen beginnen te donkeren, de goedheiligman is weer in het land en Kerst komt langzaam in zicht. Het licht dat nu snel uit de wereld verdwijnt, kan niet alleen leiden tot een wat sombere stemming bij degenen onder ons met een melancholisch temperament ( met Steenbok op de Asc is er een grote kans dat je dat hebt) maar er komt ook een waar offensief van films op gang waarin het kwaad wordt bestreden. Dat is logisch als het licht verdwijnt, wordt de behoefte om te zien dat het duister uiteindelijk wordt overwonnen ook groter. Daarom worden films als The Lord of the Rings , een christelijke parabel gebaseerd op de verhalen van de traditionele Rooms-Katholiek J.R.R. Tolkien, en de Harry Potter-serie, een meer heidense variant met een vergelijkbaar thema, nu weer eindeloos herhaalt.

We zullen dus de komende tijd de acteurs die de hoofdrollen spelen in de immens succesvolle Harry Potter-serie weer veel over het scherm zien gaan. Het mega-succes van de serie maakt natuurlijk wel nieuwsgierig naar de geboortehoroscopen van de destijds zeer jonge acteurs die door de serie per direct naar wereldroem gelanceerd werden. De horoscoop van de acteur die Harry zelf speelde is helaas niet bekend maar wel die van Emma Watson, een van de twee dikke vrienden van Harry. In haar horoscoop (klik op de download-knop hieronder om deze te kunnen bekijken) is er direct een duidelijke teken te zien dat het met de loopbaan wel snor zal zitten.


In het tiende huis van de loopbaan staat namelijk de Grote Benefic Jupiter, essentieel sterk in zijn verhoging die via antiscion (planeetpositie gespiegld in de as 0° Kreeft-0° Steenbok) pal op het MC staat. Dat laatste maakt die Jupiter nog eens veel sterker alleen is het de vraag wat hoe het antiscion opgevat moet worden? Vaak duidt het op iets wat verborgen is maar dat is op het MC natuurlijk niet van toepassing, in ruimere zin heeft het te maken met iets wat indirect of opvallend ongewoon is en dat kan je wel zegggen. Het valt ook op dat de Maan op het IC in oppositie staat met het antiscion van Jupiter die ook Heer 4  van de familie en de ouders is, Emma kreeg al vroeg te maken met een scheiding van haar ouders en een verhuizing terug naar Engeland vanuit Frankrijk waar ze werd geboren.

In mundo driehoek

Maar hoe zie je nu dat ze dat succes van Jupiter in verhoging als actrice zal binnenhalen en misschien nog belangrijker wanneer dat zal gebeuren? Om dat te kunnen vaststellen, heb je nog meeer klassieke technieken nodig, de heersers over de planeetfases de Firdaria en de in mundo aspecten. In mundo  (in de wereld) aspecten worden gemaakt via de huizen en niet zoals de gewone aspecten, die ook in caelo (aan de hemel) worden genoemd via posities in de tekens. Die voor de loopbaan zo belangrijke Jupiter staat iets meer dan acht graden voorbij het MC (Cusp 10) en de ook sterke want  verhoogde Venus acht graden voorbij cusp  6. Dat wil zeggen dat ze een in mundo driehoek maken en dus deze essentiele sterke Venus van de schone kunsten direct verbonden is met deze zo krachtige loopbaan-Jupiter. De artistieke aanleg wordt nog eens bevestigd door de sterke Saturnus die Heer 5 van creativiteit is en conjunct het Pars van Overvloed  (Pars Solis) staat op de ster van het noodlot Terebellum.

Venus-Firdar

Emma Watson is tien jaar oud als ze in 2000 wordt geselecteerd voor de rol in de verfilming van de Harry Potter boeken. Totaal onverwacht? Niet als je de Firdaria zou hebben bekeken, want in 2000 begint haar Venus periode en dat wil zeggen dat de planeet van de kunsten met zijn in mundo driehoek met de loopbaan-Jupiter vanaf dan heel sterk op de voorgrond komt! 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *