In deze blog wordt vaak op de actualiteit gereageerd, als ergens op de wereld iets gebeurt, worden de mundane horoscopen besproken die daarop betrekking hebben. Mundane astrologie is echter niet zo populair omdat het bekend staat als heel ingewikkeld en veel astrologen het leuker vinden als het over personen gaat waarbij de eigen horoscoop natuurlijk favoriet is. Alles en goed en wel, ik kijk ook vaak naar mijn eigen horoscoop, maar de mundane astrologie heeft deze impopulariteit niet verdiend. Want omdat je een deel van de mundane horoscopen gewoon duidt alsof het geboortehoroscopen betreft, kun je er enorm veel van leren ook wat betreft geboorteastrologie. Ook is de mundane astrologie, dankzij wat handige kunstgrepen bij lange na niet zo complex als het lijkt. Een helder boek over effectieve mundane astrologie moet echter nog geschreven worden, de moderne astrologie zit te veel verstrikt in de cycli van de buitenplaneten en negeert de vaste sterren terwijl de meeste klassieke astrologen er ook niet erg duidelijk over zijn.

OERGC NEDERLAND

Omdat ik altijd benadruk dat voorspellen het echte strenge criterium is om je methoden te testen, zullen we de komende weken kijken naar de horoscopen van Nederland. Dat past ook bij het juiste werk-perspectief van de astroloog: het eigen land. De mundane astroloog moet er niet naar streven als een soort goochelaar  alle rampen met de juiste plaatsen en tijden uit zijn hoge astro-hoed te toveren. Begin nu maar eens bij het eigen land en probeer daar wat zinnigs over te zeggen. Als u op de bovenstaande link klikt  ziet u de horoscoop van de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter ( “GC”) die vooraf ging aan de stichting van de Republiek die uiteindelijk Nederland werd. Deze horoscoop kun je gebruiken als de radix van Nederland en dat kun je in de praktijk testen. De meest gespannen posities in deze horoscoop zijn het nauwe vierkant van Venus heer 8 van de dood met een hele nare vernietigde Mars, de Mercurius (handelsnatie) in oppositie met de ascendant en de vernietigde Maan op cusp 9 (maritieme natie).

Als deze GC werkelijk functioneert als radix moet dat duidelijk te zien zijn en daar voor gaan we terug naar de meest dramatische gebeurtenis in Nederland in het afgelopen decennium, de moord op Pim Fortuyn op 6 mei 2002.

PROGRESSIES FORTUYN

Als u op de link hierboven klikt ziet u de progressies op dat moment. De spanningen zijn duidelijk: de MC/IC-as beweegt over de radix (GC)-ascendant, progressieve Mars staat op het venijnige radix Mars/Venus vierkant en het progressieve Pars Fortunae staat op de graad van de Grote Conjunctie. Bingo, bingo niet moeilijk toch die mundane astrologie?

SOLAARFORTUYN

Ook de solaar is helder genoeg gespannen. Venus solaarheer 8 staat dominerend (“jaarheer”)  op de descendant op de bloedbadster Praesepe vierkant die nare vernietigde Mars uit de GC. Het solaar- MC staat op de positie van doodsster Antares in de horoscoop van 1563, de solaarascendant staat (net nog) op het spiegelpunt van de vernietigde Maan uit de GC  en solaarheer 1 Saturnus staat op het IC van de GC en op de ellendige Zuidknoop  van de GC. Dat is al wat complexer maar in het duiden van solaren moet je goed letten op de antiscia  (spiegelpunten), op de positie van de knopenas, vaste sterren en op hoekplaneten.

LUNAAR FORTUYN

De ultieme proef op de som of dit allemaal goed genoeg werkt is de lunaar van voor de moord (klik op de link hierboven). Als je weet dat er iets naars zal gebeuren in een jaar kun je de lunaar gebruiken om de maand te vinden dat het gebeurt en daarbij hoef je meestal niet subtiel te zijn. Lunaren zijn schreeuwers en deze ook, de concentratie van Saturnus, Mars en de Knopenas over het MC / IC van de lunaar spreekt boekdelen en lunaarheer 1 staat  ook nog eens in de crisiszone aan het einde van de Stier. Dit is allemaal precies zoals je een geboortehoroscoop zou duiden.

Maar is het niet verbluffend?! Dat de horoscoop uit 1563 een  zeer dramatische politieke moord meer dan 400 jaar later laat zien?? Tot en met de lunaar toe! Dit onthult ook iets wezenlijks van de astrologie, want afgezien van de directe medische, psychologische en praktische toepassingen is astrologie in wezen contemplatief, het laat zien hoe alles wordt bepaald “door boven” en het verbindt daardoor met boven, via de weg van de kennis, controleerbare kennis. Want dit soort dingen herhaalt zich steeds weer en daar zullen we de komende weken naar kijken om uiteindelijk uit te komen bij een voorspelling. Want er zijn wat gespannen standen op komst in de horoscoop van Nederland.

LUNAARFORTUYN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *