Met rasse schreden nadert de onheilspellende datum van 30 maart, dan zal Brexit officieel een feit zijn.  Met nog een maand te gaan  zijn er geen tekenen dat er nog fatsoenlijke afspraken met de EU zullen komen, wat de gevolgen daarvan zullen zijn is onduidelijk, de Engelse economie lijdt er op het moment al behoorlijk onder. Voor de EU zal het ook een ongekend moment worden, voor het eerst zal een lidstaat de Unie verlaten en het is daarom interessant om eens te kijken wat er aan de hand is in de horoscoop van de EU. Om dat te kunnen volgen gaan we uit van de horoscoop van het moment van het ondertekenen van het Verdrag van Rome, dat immers de basis vormde van de  verdere Europese eenwording (25-3-1957, 18:30, Asc 6.11 Weegschaal). Deze horoscoop zal nu niet worden geduid, dat is al eerder op deze blog gebeurd.

EU PROGRESSIES

Het is altijd verstandig als eerste de progressies te bekijken, die geven de grote lijn aan waarbinnen al het andere vorm zal krijgen. Om exact te zijn, het gaat daarbij om de secundaire progressies van de planeten (en planeetpunten)  en de primaire directies van de hoeken Asc en Mc. Want de hoeken maken geen secundaire beweging en dus moet je een andere sleutel gebruiken om hun beweging te volgen. Dat betekent dat je ook de progressieve punten van de Zon en de Maan, het Pars Fortunae en het Pars Solis op basis van de primaire directie van de Asc berekent (gecombineerd met de secundaire posities van Zon en Maan). Dat de bewegingen van de verschillende astrologische factoren ook op een verschillende manier berekend worden is natuurlijk niet zo vreemd. Alles bij elkaar geven zes factoren de hoofdlijn aan, de hoeken (Asc en MC), de Lichten Zon en Maan en de punten van de Lichten (Pars Solis en Pars Fortunae).

Deze belangrijkste progressies laten de komende schok voor de EU duidelijk zien (klik op de link hierboven om de progressies te kunnen bekijken). Het eerste wat opvalt is dat dat de Zon al heel lang door de problematische zone eind Stier-begin Tweelingen loopt, die begint met Algol op 26° Stier, dat is al bijna tien jaar. Inderdaad heeft Europa / de EU het aardig voor zijn kiezen gehad het afgelopen decennium en de Zon is nu aangeland op Prima Hyadum, de hoofdster van de Hyaden. Dit zijn voedsters van Bacchus die tot hun ontzetting zien dat hun veelbelovende  kind is uitgegroeid tot een onverbeterlijke dronkaard, grote teleurstelling dus! Over vier jaar komt de Zon op Aldebaran, verlaat de problematische zone  en dan zal er dus een nieuwe start kunnen worden gemaakt.

Het andere Licht de Maan, is net de Stier in gegaan wat wil zeggen dat de heerser van Stier, Venus/  Heer 8 van de dood en onomkeerbare verandering in de EU-radix, wordt geactiveerd, dat zal duidelijk zijn. De Maan maakt ook een oppositie met Neptunus, wat chaos laat zien. De primaire Ascendant loopt over de ster Agena die te maken heeft met dingen onverwacht zeer fors uit de hand lopen en het Punt van de Zon, dat achterwaarts door de tekens beweegt, is net Boogschutter in gegaan. Daardoor wordt Jupiter de heerser van Boogschutter geactiveerd, Jupiter staat in de EU-radix in het twaalfde huis van chaos en is in Tweelingen in uiterste beroerde conditie. De planeet van het grote eenworden over grenzen heen, kan niet goed uitwerken in een teken dat beheerst wordt door de planeet van het kleine, Mercurius. Dus hebben we twee hoofd-factoren die een nieuw teken ingaan en er is ook nog het MC dat een nieuwe term in gaat, de term van Venus, wat weer Venus als Heer 8 van dood en einde activeert.

Duidelijke aanwijzingen dus en de lunaar van het moment van de Brexit is al even duidelijk. De lunaar-ascendant valt op Algol, de kwaadaardige koppensneller en even verderop in Stier staat Mars/Heer 7 van de partner die op het punt staat het teken te verlaten! Heer 7 staat bovendien in de Pleiaden, de Wenende Zusters die ook vaak met scheiding en teleurstelling te maken hebben !

LUNAAR BREXIT

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *