Sinds donderdag vlucht MH-17 neer stortte en zeer waarschijnlijk werd neer geschoten door rebellen, wordt het nieuws totaal gedomineerd door berichten over deze afschuwelijke gebeurtenis. Nederland werd speciaal getroffen, het heeft vele doden te betreuren. Ik zal hier niet herhalen wat uitgebreid in het nieuws is geweest en direct naar de astrologie gaan. Het was al het tweede vliegtuig van Malaysian Airways waarmee dit jaar een dramatisch ongeluk gebeurde en we gaan nog even  terug naar de vertrekhoroscoop van die vorige rampvlucht. Dit soort horoscopen heeft maar een zeer beperkte zeggingskracht omdat ze altijd deel zijn van een meer omvattend kader van andere horoscopen, bijvoorbeeld van de start van de bouw van het vliegtuig en die van de luchtvaartmaatschappij. Maar toch heeft  het zin om de horoscoop van vertrek te bekijken (de horoscoop van het moment van de ramp zegt natuurlijk niets, dat is geen begin maar een eind).Klik op de onderstaande link om de horoscoop van de vorige rampvlucht te kunnen zien.

RAMPVLUCHT MALEISIE

Natuurlijk kijken we alleen naar snel bewegende factoren als hoeken en Arabische punten want alleen die factoren kunnen het verschil maken. Er vertrekken immers meestal heel wat vliegtuigen vlak na elkaar en het gaat om iets dat specifiek is voor deze ene vlucht. In de bovenstaande horoscoop is dat de ascendant zelf die op de zeer krachtige doodsster Antares valt. Het Arabische Punt van Luchtreizen Asc  + 15 Weegschaal – Saturnus valt  bovndien op de zeer grimmige retrograde Mars in vernietiging die via spiegelpunt of antiscion op het IC staat en dus vanaf een hoek zeer veel invloed heeft op de vlucht. Deze Mars is ook nog heer 12 van grote ellende en zelfdestructie in de vertrekhoroscoop. Dat zijn heel wat duistere indicaties en het is nog steeds niet duidelijk wat er is gebeurd. Maar hoe ziet de vertrekhoroscoop van Vlucht MH-17 er uit? Klik op de onderstaande link.

VERTREK MH 17

Wat meteen opvalt is dat in deze horoscoop die zeer grimmige Mars weer terug is op de positie die hij ook innam in de vertrekhoroscoop van de vorige ramp. De conjunctie met de Noordknoop geeft Mars heel veel manifestatiekracht. Wat verder direct opvalt, is de Maan op de descendant in oppositie met en dus schadelijk voor de ascendant, de vlucht. Zowel de Maan als de descendant staan op de zeer kwaadaardige ster Difda waarvoor “(zelf)destructie door bruut geweld” een van de trefwoorden is. Difda is een ster uit het Zeemonster dat grote chaos veroorzaakt en een van de weinige sterren waarvan de aard alleen door de energie van de  grote malefic Saturnus wordt beschreven. Het Punt van Luchtreizen staat via antiscion op cusp 8 van de dood en in, zij het wat ruime, oppositie met weer die grimmige Mars. Het is iets minder dreigend dan de horoscoop van de vorige ramp met Malaysian Airways maar vooral de positie van de Maan is treffend.

Omdat Nederland zo hard getroffen werd, moet de horoscoop van ons land ook dreigende tekenen laten zien. De vraag is altijd welke horoscoop we dan als uitgangpunt nemen. Er zijn andere wegen maar een goede mogelijkheid is de Grote Conjunctie van Saturnus en Jupiter uit 1802 die voorafging aan de omvorming van de oude republiek tot een (moderner) koninkrijk. Deze kan als radix worden gebruikt en staat hieronder afgebeeld.

GC KONINKRIJK

Een van de meest kritische standen in deze horoscoop is de vernietigde Mars in Stier. Als we nu deze Grote Conjunctie zien als de radix van het Nederland en er een solaar op baseren, blijkt de nieuwe solaar van Nederland op de dag van de ramp te zijn in gegaan. Klik op de onderstaande link om de solaar te kunnen zien.

SOLAAR RAMP MH-17

Wat meteen de aandacht trekt is de Maan die ook nog heer 1 is en die bovenop het MC staat. Dat wil zeggen dat dit punt drie maal benadrukt wordt! Dit zal dus het jaar domineren en dat is griezelig. Want deze drievoudige positie valt op de kwaadaardige ster Scheat. Dit is een ster uit Pegasus verbonden met het dramatische verhaal van de berijder Bellerophon die van het paard werd afgeworpen en ter aarde stortte omdat het door een horzel gestoken werd! Dit is een vrijwel letterlijk beeld van wat er is gebeurd is de raket is natuurlijk de horzel. Het is bijna angstig om dit te zien. Het solaar Pars  Fortunae dat laat zien waar de zielsaandacht naar uit gaat dit jaar, staat op cusp 9 van buitenland en via antiscion op die vernietigde  gewelddadige Mars op de Noordknoop. Heer 8 van de dood is in de solaar Saturnus op de zeer krachtige koninklijke vaste ster de Zuidschaal die een zeer kwalijke reputatie heeft. Saturnus staat in nauwe oppositie met de radix-Mars! De Zon op de ascendant staat op de krachtige ster Procyon uit de Kleine Hond, Nederland krijgt  te maken met kleine felle gewelddadige bijtgrage honden die hun grote tegenstanders te slim af zijn: de separatisten.

De lunaar geeft aan waarom nu? Klik op de link hieronder.

LUNAAR VLIEGRAMP

De lunaarascendant valt op Praesepe, een sterrenhoop die chaos en versplintering aan geeft en zo sterk word geassocieerd met vele  dodelijke slachtoffers. De knopenas conjunct Mars in vernietiging valt over de radix -Asc/desc-as.

Ik hoor de, tot op zeker hoogte terechte, kritiek al. Als het zo duidelijk is waarom heb je het dan niet voorspeld? Duistere voorspellingen moeten met zeer grote terughoudendheid worden gedaan om geen constante sfeer van angst te scheppen. Er zijn verwerpelijke astrologen die iedere maand 30 voorspellingen doen en nooit terugkomen op de 29 die niet uitkwamen, maar triomfantelijk vermelden dat zij met hun dertigste voorspelling dood en verderf  weer hebben voorzien. Dat moet ten allen tijde voorkomen worden. Wat niet  betekent dat niet soms na zorgvuldige overweging een rampvoorspelling die levens zou kunnen redden publiekelijk kan worden gedaan. Maar het zal uit het bovenstaande verhaal duidelijk zijn dat een crisismoment nog wel valt te voorzien, maar dat het heel moeilijk is om  het veel specifieker te zijn. De onthutsende betrokkenheid van Pegasus  en de steek van de horzel kan alleen terugkijkend echt specifiek worden gemaakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *