Afgelopen week, die werd getekend door terreurdreiging, overleed een Duits politicus van groot formaat, Helmut Schmidt, die ook bekend stond als Der Macher. Die bijnaam kreeg hij vanwege zijn pragmatische, maar ook zeer doortastende aanpak van vele problemen. Hij stond mede aan de wieg van het EMS (Europese Monetaire Systeem) dat uitmondde in de Euro en hij maakte zich sterk voor ontspanning tussen Oost en West. Ook Schmidt had in zijn dagen als bondskanselier te maken met terreur, ditmaal van de Rote Armee Fraktion, een bende losgeslagen linkse idealisten, die de komst van de rode heilstaat poogden te versnellen met moord en doodslag. Er is  dus niet veel nieuws onder de zon, alleen de keuze van het type heilstaat verschilt van terrorist tot terrorist, soms is het rood, soms is het bruin en soms een “kalifaat”. Het is allemaal om het even, het is altijd even wreed, stupide en weerzinwekkend.

Helmut_Schmidt 2

Hierboven is Schmidt te zien in een typische pose, Der Macher was een fanatiek en overtuigd roker, en wel van mentholsigaretten. In de tijden dat roken langzaam steeds meer tot een illegale activiteit lijkt te verworden, is dat opmerkelijk. Schmidt rookte als een schoorsteen en bereikte de zeer respectabele leeftijd van 96. Omdat hij bang was dat de EU zijn favoriete sigaretten zou gaan verbieden, had hij een grote voorraad aangelegd. In zijn horoscoop zijn direct een aantal van deze eigenschappen zichtbaar, klik op de link hieronder om zijn radix te kunnen zien.

HELMUT SCHMIDT

Want meteen opvalt, is Saturnus in vernietiging in Leeuw (een vuurteken!) die retrograde in het twaalfde huis van verslavingen staat. Saturnus is vernietigd en geeft dus zijn kwaliteit van discipline niet en hij is ook nog retrograde en gaat dus tegen de stroom in. Het twaalfde huis heeft in essentie te maken met het overtreden van geboden en overschrijden van grenzen, en dat is wat een verslaving ook is. Dat Schmidt om zijn roken bekend zou zijn, is zichtbaar door de nauwe oppositie van Saturnus met het Pars van Roem, dat op 28.54 Waterman staat. Dat pars geeft aan waardoor we bekend of vaak ook berucht zijn. Er is nog zo’n treffend detail in de horoscoop, Venus maakt een nauwe driehoek op de ascendant binnen een orb van twee graden. Een planeet die zo’n nauwe aspect maakt op de ascendant heeft altijd een sterke invloed op het uiterlijk. Venus is de planeet van de schoonheid en Schmidt werd, anders dan collega Kohl, algemeen als een knappe man beschouwd.

 

HELMUT SCHMIDT3

Zijn reputatie als Der Macher, die pragmatisch en flexibel het compromis zocht, is te zien in de Maan in het eerste huis. Een planeet in het eerste huis geeft meestal het gedrag aan en de Maan is natuurlijk een weinig dogmatische, en sterk mee vloeiende planeet. De Maan spiegelt het licht van de Zon, de koning en voegt zich makkelijk naar de wensen van de majesteit. Maar er is wel een eigen agenda en een visie, want de Maan maakt een nauw sextiel met de sterke Jupiter, die verhoogd staat in Kreeft. Jupiter is de planeet van de politiek, het denken over visies, die overzicht moeten geven en een strategie mogelijk moeten maken. Dat is dus het talent van Schmidt en dat komt er via het sextiel met de pragmatische Maan in het eerste huis sterk uit. De verhoogde Jupiter staat ook nog op Sirius, de woeste hoofdster van de Grote Hond, die een Jupiter-Mars karakter heeft. Hier zien we de daadkracht, de Grote Hond kan stevig door bijten en Sirius is ook een hele heldere ster, die dus heel letterlijk veel bekendheid en zichtbaarheid geeft.

SCHMIDT ECLIPS

Het is deze sterke verhoogde Jupiter op Sirius die Schmidt zijn succes schonk, Jupiter is via antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft/ nul graden Steenbok) ook in aspect met Heer 10 van de loopbaan, Mercurius. Maar als je analyseert hoe iemand zijn successen geschonken krijgt van de kosmos, is het ook altijd goed om een blik te werpen op de horoscoop van de eclips voor de geboorte, berekend voor de geboorteplaats. Als er een uitgesproken synastrie is tussen deze “‘prenatale eclips”  en de radix, dan is de kans dat er succes wordt geschonken, groter .Klik op de link hierboven om de prenatale eclips te kunnen zien.

Het valt op hoe sterk Mercurius Heer 10 door de eclips wordt “aangeplugd”. De  Asc/Desc -as in de eclipshoroscoop valt op radix-Mercurius en dus ook op het antiscion van Jupiter, zijn politieke talent, dat weer conjunct zijn radix-Jupiter staat. Jupiter is ook extra belangrijk als “eclipsheer”, als dispositor van de Zon en de Maan. De eclips zelf staat conjunct Venus en valt op de radix-Noordknoop, de hele zone tussen de radix-Noordknoop en radix-Mercurius (met Jupiter via antiscion) wordt sterk benadrukt. Het is is dit soort synastrie, die iemand uit kan tillen boven een gemiddeld niveau. Maar ook Der Macher kon zichzelf dus niet maken.

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Dat Schmidt om zijn roken bekend zou zijn, is zichtbaar door de nauwe oppositie van Saturnus met het Pars van Roem, dat op 28.54 Waterman staat. Dat pars geeft aan waardoor we bekend of vaak ook berucht zijn.

    Een oppositie is toch een scheidingsaspect, het pars van roem is dat dan niet gescheiden van de verslaving, en niet dat hij daar bekend om was ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *