In de afgelopen posts hebben we gekeken naar de horoscopen van het begin van het Eurovisie-Songfestival. De vraag was of uit deze horoscopen was op te maken welk land en welk liedje het festival zou winnen. Om dat te zien werd de methode gebruikt die ooit door John Frawley werd voorgesteld om uit gaan van de beweging van het MC. Als je de planeten vast zet in de horoscoop, dan kijk je met welke planeet het MC dat je vooruit schuift, het eerste aspect maakt, een liedje dat te maken heeft met die planeet gaat winnen. Dat lijkt behoorlijk goed te kloppen, minder goed werkt het idee dat het teken waarin die planeet staat het land aan geeft dat wint.

Algol

Dat betekent dus ook dat we nu al kunnen zien welk liedje in 2025 gaat winnen en dat je zelfs een liedje zou kunnen schrijven dat past bij dat beeld, een soort inhoudelijke electie dus! Het Songfestival in 2025 zal in Zwitserland worden gehouden, de datum is al bekend de plaats niet, dat wordt waarschijnlijk Basel of Genève. Dat maakt ook niet zo heel veel uit, dat leidt niet tot grote relevante verschillen. Het MC maakt in deze horoscopen het eerste aspect met de Zon, die heel dicht bij de Descendant staat, de Descendant staat weer op Algol.

Eurovisie 2025

Verhoging

Algol heeft te maken met je hoofd verliezen, Algol is de Kop van Medusa en Medusa heeft slangen op haar hoofd in plaats van haren. Slangen zijn een symbool voor begeertes die dus het denken overheersen en daarom wordt Medusa ook afgebeeld als een zeer verleidelijke vrouw, Algol geeft ook  glamour. Uranus staat er ook dichtbij, de hemelgod van de onbegrensde mogelijkheden die gecastreerd werd door Saturnus, wat op een pijnlijk beperking duidt. De Zon de mannelijke energie staat in het teken van Venus en Venus staat in Ram, het teken van verhoging van de Zon, een sterke wederzijdse receptie dus.

Origineel

Echt origineel ziet het er niet uit. De wederzijdse receptie duidt op liefde tussen Venus en de Zon, Algol op een onweerstaanbare, glamoureuze aantrekkingskracht, Uranus op de teleurstelling en onmogelijkheid. Het is ook net na Volle Maan de oppositie van Zon en Maan, het is voorbij. Tsja, het lijkt er op dat een nogal klassiek liefdesliedje aan de beurt is, niet echt origineel maar na alle vrouwen met baarden en mannen met rokjes van de laatste jaren zou dat wel een verademing zijn.        

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *