In de post van vorige week werd de geboortehoroscoop van de nieuwe voorzitter van de Europese Raad besproken, de Pool Donald Tusk. Het is opmerkelijk dat een Pool deze zeer invloedrijke functie krijgt, maar dat is natuurlijk een erkenning van de steeds grotere rol van de landen in Oost-Europa. Met de Russische beer die weer zo te keer gaat, ligt Polen ook nog eens plotseling aan een mogelijke oorlogsgrens, in ieder geval zijn de spanningen heel hoog opgelopen. Nu de zo populaire Tusk naar Brussel vertrekt, zal  een van zijn grote politieke concurrenten in Polen zich in zijn handen wrijven. Dat is Jaroslaw Kaczynski, de overlevende helft van de infame Kaczynski-tweeling die zijn loopbaan ooit begon met het stelen van de Maan. Dat zit zo. Samen met zijn tweelingbroer Lech kreeg Jaroslaw – kortweg “Jaro” – in 1962 al grote bekendheid in Polen door het spelen in de populaire film “De tweeling die de Maan stal”. Het waren toen schattige blonde jochies, maar in het moderne Polen veroverden ze, niet zo heel schattig meer, hoge politieke posities, het premierschap en het presidentschap. In april 2010 stortte  echter een vliegtuig neer met aan boord een groot deel van de Poolse regeringstop inclusief president Lech, maar zonder Jaro. Jaro kan, zonder Tusk als populaire concurrent, nu de macht weer terugveroveren met zijn Partij voor Recht en Rechtvaardigheid de “PiS”. Klik op de link hieronder om de horoscoop van de omgekomen Lech te zien, deze zal worden vergeleken met die van zijn oudere tweelingbroer Jaro die drie kwartier eerder weer geboren.

LECH

Wat direct op valt in deze horoscoop is Jupiter die hoog in de radix in het tiende huis van de loopbaan staat. Jupiter was de planeet van de aristocratie maar in moderne termen is dat de politieke elite die het land bestuurt. Jupiter wordt verzwakt door retrogradegang (het katholieke conservatisme van de broers) maar krijgt veel kracht door zijn plaatsing in het tiende huis en door zijn positie op de zeer krachtige vurige Adelaarsster Altair van de eerste magnitude. In het eerste huis – Lech zelf – staat  de vechtplaneet Mars die zijn gedrag beschrijft, conjunct een zeer sterke Mercurius in eigen teken op de zeer krachtige koninklijke Mars-ster Aldebaran het Oog van de Stier. Heel wat power dus in de huizen 1 en 10, wat nog wordt versterkt door de Zon op de Orion-ster Betelgeuze, ook van de eerste magnitude die veel succes kan schenken. Of dat nog niet genoeg is staat Venus heer 1 op Sirius de zeer brute hoofdster van de bijtgrage Grote Hond een van de allerhelderste sterren aan de hemel die veel bekendheid kan geven. Er is niet alleen veel sterren-power, maar ook veel Mars-invloed wat wijst op de militant-intolerante politieke voorkeuren van de broers. Bij Jaro zijn een aantal dingen hetzelfde als bij Lech maar er zijn ook verschillen die laten zien waarom  Lech om kwam en Jaro nog steeds op het presidentschap aast. Klik op de link hieronder om de horoscoop van Jaro te zien.

JAROSLAW

Natuurlijk zijn Asc en Mc heel anders, Jaro werd drie kwartier eerder geboren dan Lech wat het lot van Lech bezegelde. Want Lech heeft zijn ascendant precies in de beruchte crisiszone aan het einde van de Stier staan op de hoogst beroerde Alcyone de hoofdster van de ellendige Pleiaden en Jaro niet. Op het MC van Lech staat de onheilspellende ster Terebellum, een grimmige ster van het noodlot en dat behoeft geen commentaar. De bij Lech zo opvallende Mars-Mercurius conjunctie in zijn eerste huis, schuift bij Jaro naar de cusp van het tweede huis en dus wordt de directe invloed op de persoon en het leven  hiervan wat minder sterk. Via deze Mars op de koninklijke zeer martiale Aldebaran met Mercurius op de hoofdster van de grimmige Hyaden werkt een heftige energie die dus een grotere invloed heeft bij de omgekomen Lech. Opvallend is de sterke benadrukking van het “dubbele” in deze conjunctie : in de dubbele Tweelingen met de dubbele planeet Mercurius samen met de algemene significator van broers Mars. Hierin zie je de grote rol terug die de broers in elkaars leven spelen, bij Jaro is Mercurius zelfs heer 3 van broers. Op cusp 3 van Jaro staat de Zon op Betelgeuze de zeer krachtige Jager-ster die de sterke connotatie heeft dat het succes kort duurt. Zijn broer was president (de Zon van het land) toen hij neer stortte. Dat kan je natuurlijk niet  zo voorspellen maar het staat er wel, heel toepasselijk precies op de Placidus-cusp. En dat de tweeling veel van de Maan houdt die ze ooit stalen is duidelijk, Venus heer 1 in Kreeft houdt veel van de Maan en de Maan in Vissen staat in de verhoging van Venus en is dus dol op Venus. De Maan is natuurlijk ook de algemene significator voor het hart van het volk, en het is wel heel handig voor een politicus als je dat kunt stelen. Volgende week kijken we naar de progressies en solaren rond de dood van Lech.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *