Afgelopen week stierf Fidel Castro, de archetypische revolutionair, die Cuba vele decennia lang in een ijzeren greep hield. Castro had, in verband met zijn slechte gezondheid, al jaren geleden de macht overgedragen aan zijn broer Raul, maar natuurlijk was zijn formidabele slagschaduw nog overal aanwezig. Toch leek er met het aantreden van de broer enige ontspanning te komen, er werd een akkoord gesloten met aartsvijand Amerika en heel geleidelijk maakt Cuba zich los van de strenge erfenis van Fidel, die maar liefst 48 jaar in het centrum van de Cubaanse macht stond. Hij kleefde  niet alleen aan het pluche, hij hield ook stevig vast aan de communistische principes, waardoor Cuba arm en onvrij bleef.

Want ondanks de romantiek die nog wel eens om Fidel Castro heen lijkt te hangen, is de realiteit dat het Cuba van Castro altijd een brute dictatuur was, die genadeloos afrekende met critici en tegenstanders. De heilsstaat was op Cuba immers gerealiseerd en dus mocht daar niets meer aan veranderen. In de radix van Fidel Castro is dat vasthouden goed te zien, maar liefst vijf planeten staan in vaste tekens! Dat zegt niet alleen dat Fidel psychologisch gezien vasthoudend is, het laat ook zien dat er zich in zijn leven situaties zullen voordoen ,die lang blijvend zijn. Een horoscoop is immers geen plaatje van de psyche, het is een plaatje van het leven, waar natuurlijk het psychologische deel van uit maakt, maar het is niet meer dan dat. Klik op de onderstaande link om de radix van Fidel Castro te kunnen zien.

fidel

Ik moet eerlijk toegeven, de geboortegegevens hebben geen hoge rating, ze vallen in de categorie “Dirty Data”. Dat wil zeggen dat ze genoemd worden, maar dat er ook andere gegevens circuleren en dat er niet iets is als een geboorte-acte of  een gedegen biografisch onderzoek, waaruit je kunt putten. Niettemin zullen we de dirty data gebruiken omdat  de horoscoop op een aantal zeer specifieke punten zeer treffend lijkt te zijn. Natuurlijk is dat altijd riskant omdat het gevaar groot is dat je terug gaat zoeken in de horoscoop wat je vindt dat er zou moeten staan, maar toch zullen we dat risico nemen. Dirty data klinkt natuurlijk wat afschrikwekkend, maar het kan heel goed zijn dat het wel klopt.

Op de ascendant van de radix van Castro staat een zeer krachtige ster, Betelgeuze, een ster uit Orion de Jager, die veel succes kan schenken. De Jager is ook vertrouwd met de wapens en hij heeft wat overmoedige trekjes, omdat hij meent ieder dier te kunnen vangen. Dit klopt natuurlijk heel goed voor een revolutionair, die de macht met de wapens veroverde op een regime dat werd gesteund door de machtige VS. Orion is geschapen uit een koeienhuid alleen, wat symbolisch wil zeggen dat er geen geestelijke ontwikkeling in zit, alles is plat stoffelijk. Dat klopt ook goed voor de rigide communist die Castro was, de ster die op de ascendant staat, weerspiegelt altijd een van de belangrijkste levensmythes.

Er wordt ook gezegd dat van Orion-sterren dat hun succes niet duurzaam is, omdat de Jager door de Schorpioen wordt gedood. Zo straffen de goden de overmoed van Orion. Op het eerste gezicht lijkt dat niet te kloppen, Castro was immers zo lang aan de macht. Maar de VS spelen hier de rol van de Schorpioen, Cuba werd gestraft met een blokkade door de VS, die het land behoorlijk lam legde. Orion-Castro had met zijn overmoed de toorn van de goden in de VS opgewekt en dat was en bleef een van de grootste  thema’s in zijn leven.

castro-1

Ook een andere factor die snel zou verschuiven bij een ander geboortetijd, is heel treffend. Het Pars Fortunae, dat het grote zielsverlangen aan geeft,  staat nauw conjunct de Zon van het leiderschap. Deze Zon staat in eigen teken, dus weet hij hoe hij een leider moet zijn en op de vaste ster Algenubi, de Leeuwenmuil die ambitieus, wreed, heerszuchtig en bombastisch maakt.  De urenlange toespraken van Castro, waarin hij fel van leer trok tegen de vijanden van Cuba en het communisme, waren berucht. Er even tussenuit  knijpen kon niet, dat zou kunnen worden opgevat als kritiek op de leider. Deze Zon staat ook nog via anstiscion (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Kreeft / nul graden Steenbok) conjunct het Pars van Roeping (MC + Maan – Zon). Dus is zijn persoonlijke én zijn professionele zielsverlangen verbonden met deze leiders-Zon.

Naast de Zon staat ook Jupiter Heer 10 van de publieke functie in een vast teken in het negende huis van ideologie en retrograde, wat wil zeggen dat hij tegen de stroom in gaat. Mars staat vernietigd in de zeer vaste Stier (aarde en vast) en laat zich vanuit zijn vernietiging van zijn venijnigste kant zien. Via antiscion staat Mars in oppositie met Jupiter Heer 10, dit is de revolutionaire strijd die hij nooit moe werd, hij was, zoals hij zo vaak zei, revolutionair voor altijd. Heer 10 maakt ook nog een vierkant Saturnus,  Heer 9 van ideologie weer in een vast teken. Zo zien we een zeer opmerkelijk constellatie:   een vaste heer 10 in huis 9 die vierkant een vaste Heer 9 staat, via antiscion in oppositie met een vaste vernietigde Mars,  en in oppositie met een vaste Zon,waarmee de zielshonger en de roeping verbonden zijn! Hij kleeft niet aan het pluche, hij zit er in gebeiteld!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *