Korte geleden op 4 juni werd de dochter van het “gevluchte’’ koninklijke paar Meghan Markle en (ex-)Prins Harry geboren, in Santa Barbara, Californië. Het kind kreeg de naam Lilibet Diana, Lilibet is een koosnaam voor koningin Elisabeth en de combinatie met Diana weerpiegelt het hele familiedrama. Het kan niet anders zijn dan dat deze familiegeschiedenis in de radix van “Lili’’ zoals ze genoemd zal gaan worden, te zien is. Haar hele bestaan zal doordrongen zijn van de breuk, al was het alleen maar omdat het Britse koningskind geboren is in Santa Barbara.

Volgens bronnen op internet is de geboortetijd 11:40, maar (klik op de link hieronder om de radix te kunnen zien) , dan valt de Ascendant in de laatste graad van Leeuw. Dat is wel intrigrerend want dan valt het belangrijkste, meest individuele punt in haar horoscoop nét niet op de koningsster Regulus die in de eerste graad van Maagd staat. Zou ze dus wat later geboren zijn dan vermeld  op internet of weerspiegelt dit juist de realiteit dat Lilibet Diana Mountbatten Windsor in feite geen deel meer uit maakt van de koninklijke familie? Het Pars van de Zon dat met de tijd van 11:40  via antiscion in oppositie staat met de Ascendant lijkt dat laatste te bevestigen, de koninlijke Zonne-essentie is aan de overkant op het punt van de zonsondergang!

Laten we het dus maar zo houden, het is wel verstandig om wat terughoudend te zijn met correcties, het weerspiegelt al snel alleen je eigen vooroordeel.  Als we het zo houden, is de koninklijke Zon Heer 1 en die staat zeer prominent in het tiende huis conjunct de expansieve Noordknoop, daar kan je je  wel wat bij voorstellen.  Opvallend genoeg maakt deze hoge Zon, de planeet van het koningschap een oppositie via antiscion met het Pars van de beperkende Saturnus, wat weer de verloren verbinding met de koninklijke familie lijkt te weerspiegelen. Op het MC staat Algol, en dat is niet alleen ellende en tegenslag, het kan ook een hoge positie en veel bekendheid geven omdat Algol ook de ster van de onweerstaanbare  glamour is. Ook daar kun je wel wat bij voorstellen, met deze telg uit het Britse koningshuis, opgegroeid  in “ballingschap” in Californië.

Kleine Hond

Heer 4 is natuurlijk een van de interessantste huisheren en ja dat is Mars van ruzies en breuken in val in Kreeft, die zich dus van zijn minst plezierige kant zal laten zien. Mars/Heer 4 staat op Procyon de hoofdster van de Kleine Hond die het op zijn eigen manier doet en zich niet voegt in de lijn van de gevestigde autoriteiten. Dat kun je wel zeggen ja!Het meest fascinerende is wel het Pars van deze Mars, de essentie van de martiale energie die via antiscion op het MC staat en dus de familie-as nog een keer met hetzelfde thema van breuk en ruzie verbindt.

De zwakke Mars / Heer 4  is wel in een behoorlijk sterke wederzijdse receptie met Jupiter, de planeet van de aristocratie heel sterk in eigen teken, er is ondanks die pijnlijke breuk heel wat wat compensatie. Lilibet zal niet op een houtje hoeven bijten. Die sterke Jupiter is ook Heer 5 van geld uit de familie én het Punt van Jupiter is conjunct de cusp van het vijfde huis. Het valt op dat die sterke Jupiter ook weer aan de overkant staat (in Huis 7) wat de verloren hoog geplaatste familie aangeeft aan de andere kant van de grote plas. Het is verbluffend hoe groot de rol van de planeetparsen (alleen conjuncties en opposities met 2 ° orb tellen) is, via antiscion staat het Mercurius-pars, waar een pijnlijke keuze moet worden gemaakt, in oppositie met deze Jupiter!                   

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *