In de zijlijn speelt bij de Brexit-perikelen ook Gibraltar een rol. Kort geleden werden zelfs de onderhandelingen over een visa-regeling na de Brexit stil gelegd omdat Spanje de Rots een Britse kolonie wil noemen. Natuurlijk is het in wezen ook zo dat de Britse veroveringen uit het verleden nu problemen veroorzaken, ook in Noord-Ierland maar zo schiet het allemaal niet op. Eigenlijk hoor je zelden iets over Gibraltar, de tijd dat de grens met het Spaanse vasteland was geblokkeerd is al heel lang verleden tijd, er is een levendig grensverkeer tussen Spanje en de Rots. De grote vraag is nu echter of dat zo blijft als Engeland de EU verlaten heeft, de oplopende spanningen moeten in de horoscoop van Gibraltar toch goed te zien zijn.

De radix van de Rots

Met de techniek van de Grote Conjuncties van Saturnus en Jupiter is het mogelijk om een geboortehoroscoop van Gibraltar te maken. Zoals de vaste lezers van deze blog zullen weten, nemen we dan de conjunctie van Saturnus en Jupiter (“GC”) die vooraf gaat aan het ontstaan van een land als radix van dat land en dat kan natuurlijk ook op Gibraltar worden toegepast. Dat is dan de GC van 21 mei 1702, de Grote Conjunctie die vooraf ging aan de verovering van de Rots door de Engelsen. Dat leidt tot de volgende horoscoop, klik op de link hieronder om deze horoscoop te kunnen zien.

GIBRALTAR

Het springt direct in het oog dat dit een hele bijzondere horoscoop is! Maar liefst vier planeten concentreren zich in het vierde huis, waarvan de Maan met de Grote Conjunctie zelf pal op het IC staat. Dat legt een hele sterke nadruk op het vierde huis van het land en tsja dit is de unieke Rots waarvan er maar een is in de wereld, het draait allemaal om dat ene hele speciale stukje land.  De betrokken planeten zijn ook beeldend, de Maan heeft met de zee te maken, Saturnus verwijst naar rotsen en isolatie en Jupiter, als heerser van het eerste huis extra belangrijk, laat zien dat Gibraltar wel heel fijn strategisch in zee uitsteekt.

De Prinses op de Rots  – Andromeda

De vaste sterren zijn natuurlijk zoals altijd ook van groot belang. Op de Ascendant staat Lesath een ster uit de Schorpioen, het giftige beest dat grote Jager Orion dood stak, in dit geval speelt Spanje de rol van Orion en was Engeland de Schorpioen. Nog duidelijker zijn de sterren rond de standen op het IC, de Maan staat op Algenib de Vleugel van Pegasus, het Vliegende Paard dat op eigen initiatief en onuitgenodigd koers zette naar de Olympus, de berg van de goden! De graad van de Grote Conjunctie zelf valt op een ster in de staart van het Zeemonster, het ondier dat de prinses Andromeda dreigt op te slokken, Andromeda is vast geketend aan jawel,een eiland! Het zijn precies die standen van de sterren die iedere keer weer zo adembenemend zijn , dit zijn de mythische verhalen die de wereld vorm geven, dat is wat mythes doen.

GIBRALTAR PROGRESSIONS

Hoe ziet er uit in de progressies van Gibraltar nu zelfs een blokkade van de grens weer een mogelijkheid is? De spanningen zijn duidelijk te zien, het eerste wat op valt is Mars de heerser van het zo belangrijke vierde huis die door de crisiszone van Algol en de Pleiaden aan het einde van de Stier beweegt. Het progressieve Pars Fortunae bevindt zich ook nog in deze zone die pas rond tien graden Tweelingen eindigt en de Maan ploegt door de Verbrande Weg(die doorloopt tot 15 ° Schorpioen)  wat altijd op grote instabiliteit betekent. Voorlopig ligt de Rots dus nog in ongekend woelige wateren.

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *