De wereld is geschokt door de actie die de Palestijnse terreur-organisatie Hamas zaterdag, op de joodse Sabbat, begon vanuit de Gaza-strook. Israel werd overrompeld door de goed georganiseerde actie van Hamas dat honderden burgers afslachtte en 150 gijzelaars nam. De woede in Israel, dat meestal waakzaam is en zich effectief verdedigt, is enorm. Een grote militaire actie wordt voorbereid, Hamas dat wordt gefinancierd door Iran en Qatar, zal keihard worden aangepakt.

Geheime diensten

In The Book of World Horoscopes van Nicolas Campion wordt vermeld dat de Israëlische inlichtingendiensten gebruik maken van de horoscoop van Israel. Dat kan heel goed zo zijn en voor een land dat constant in gevaar is, lijkt dat ook een goed idee. Alleen heeft dat nu duidelijk niet goed gewerkt, de aanval van Hamas kwam als een totale verrassing. Astrologisch is het de vraag hoe je dit in de horoscoop van Israel had zien kunnen aankomen. Dit gaat niet om de zoveelste schermutseling of raketbeschieting vanuit Gaza, deze actie is buitengewoon en dat zou je ook moeten kunnen zien in de horoscoop.

We gaan bij het bekijken van de progressies uit van de radix met als tijd 16:00 (EET) in Tel Aviv op 14 mei 1948, Ascendant 23.02 Weegschaal (conjunct Spica!). De radix wordt hier nu niet geduid, het gaat om de progressies, eerst worden de langzame factoren, de secundair-progressieve Zon, en de primaire directies van het MC en de Ascendant geanalyseerd. En dan wordt het direct duidelijk dat dit geen aanwijzingen zijn die je eruit moet trekken, het wordt zonder omwegen aan gegeven dat er groot gevaar dreigt. 

Gifangel

De primaire Ascendant staat in oppositie met het radix-antiscion van Venus die Heer 8 van de dood is in de radix! Dat hebben we inderdaad gezien, de Ascendant is ook in conjunctie met Aculeus in de gifangel van de Schorpioen. Aculeus is bovendien een nevel die dus blindheid geeft. Je ziet hoe nuttig en praktisch de traditionele prognosetechniek is, Israel zag deze gifangel niet aankomen en deze stand waarschuwt daarvoor. Dat het om een antiscion benadrukt dit nog een keer, antiscia hebben vaak te maken met verborgen zaken, het zijn immers de gespiegelde standen en niet de zichtbare.

Opeengestapelde Lijken

De tweede langzame factor de Zon is in conjunctie met Praesepe, de Uitwaseming van Opeengestapelde Lijken! Dit is ook een nevel, wat het gevaar op blindheid herhaalt. De Zon staat conjunct het antiscion van de radix-Zon die op Algol staat in de geboortehoroscoop en op het punt de term van Mercurius binnen te gaan, die in de radix conjunct de gewelddadige Aldebaran valt in Huis 8 van de dood. De derde langzame factor het MC staat op Algorab, de hoofdster van de Kraai, die wordt geassocieerd met destructie en kwaadaardigheid. Dit zijn standen om diep verontrust van te raken.

Ramshoorn

De snelle factoren de Maan, het Pars Fortunae en het Pars Solis bevestigen dit beeld en geven zelfs de maand aan waarin het gevaar het grootste is. De Maan staat nu op de  ster Sharatan een van de Ramshorens, weer geen uitleg nodig en gaat het extreem vurige en compromisloze  Maanhuis Al Sharatain, de Twee Signalen, binnen, waarmee ook een hele nieuw cyclus van de Maanhuizen van 28 jaar begint. Het progressieve PF maakt een driehoek met de radix-Zon die op Algol in Huis 8 van de dood staat. Het Pars Solis tenslotte is net Vissen binnen gegaan waarmee de heerser Jupiter in de radix wordt geactiveerd die driehoek Mars / Heer 7 van tegenstanders staat en over de kwaadaardige Scheat beweegt. Scheat is een  ster in Pegasus, het Vliegende Paard en kijk eens hoe de Hamasstrijders Israel binnendrongen.

Uit deze indrukwekkende analyse, alleen met progressies van zes factoren kun je het gevaar zien en de maand waarin het zal toeslaan, wordt duidelijk dat vaste sterren, antiscia, Maanhuizen en planeetpunten geen leuke extra’s zijn maar essentiële technieken. Ook is duidelijk dat als de Israëlische inichtingendiensten nog gebruik maken van astrologen daar geen goede traditionele astroloog tussen zit, anders hadden ze zich nooit laten verrassen.       

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *