Een van de bijzondere fenomenen in de popmuziek is het piepjonge talent uit Nieuw-Zeeland de singer-songwriter Lorde. Het kind werd geboren in 1996 en zit nog op school, terwijl ze in 2013 al doorbrak met de wereldhit Royals. Haar artiestennaam en de titel van de wereldhit weerspiegelen haar fascinatie voor de aristocratie, het is een van haar steeds weer terugkomende motieven. Iemand die zo opvallend jong wereldwijd doorbreekt ,moet wel een bijzondere horoscoop hebben. Wat we mogen verwachten is minstens een koninklijke ster of een ster van de eerste magnitude op een belangrijk punt, een planeet op een hoek, een nadruk op het tiende huis en het thema creativiteit. De radix van Lorde stelt ons niet teleur, klik op de link hieronder om haar geboortehoroscoop te kunnen zien.

LORDE

Wat onmiddellijk in het oog springt, is natuurlijk Jupiter op de ascendant als hoekplaneet. Alles waar die Jupiter voor staat, zal hoe dan ook een grote rol spelen in haar leven, en ja inderdaad Jupiter is de planeet van de aristocratie. Het thema in “‘Royals” is dat wij maar gewoon zijn en dus geen royals. Jupiter staat dan ook in zijn val in Steenbok en zal zich dus van zijn minst plezierige kanten laten zien. Maar de planeet staat wel met de ascendant op de krachtige ster van de eerste magnitude Wega, de hoofdster in de Dalende Gier. Het verhaal dat bij de Dalende Gier hoort, is verbonden met het streven om dat wat “boven” is gezien op aarde bekend te maken in de vorm van onderwijzing of van kunst. Wega is een van de grote kunstenaarssterren en is in de horoscoop ook heer 4 van het verleden, wat het thema van een weemoed naar aristocratie onderstreept.

Deze zo dominante Jupiter maakt een sextiel met de Zon in het zeer gunstige elfde huis en deze Zon staat, jawel, op de koninklijke Zuidschaal. Deze ster die in de mundane astrologie vaak nogal grimmig uitwerkt, geeft in een radix meestal veel succes. Met de Zon de koninklijke planeet op de deze koninklijke ster in sextiel met de aristocratische Jupiter op de ascendant, wordt haar fascinatie en haar succes met “Royals ” steeds duidelijker. De Zon de algemene significator van koningen, verbrandt Mercurius, de algemene significator van knechten, die weer heer 10 van de loopbaan is waarmee we weer terugkomen op het centrale thema.

Het tiende huis van de loopbaan versterkt de aanleg voor het succes alleen maar. De Maan het tweede Licht, staat pal op het MC en dat is niet zo gek voor succes, de Maan is heer 7 van het publiek en de algemene significator van het volk. In het tiende huis staat Venus, de planeet van de kunst, conjunct de sterk expansieve Noordknoop en Venus is heer 5 van kunst en creativiteit. Venus functioneert in eigen teken optimaal volgens haar lieflijke natuur, hardrock is niet bepaald het genre van Lorde. Venus staat in Weegschaal, een esthetisch luchtteken dat een stem heeft, haar geluid zal niet ruig en doorrookt zijn. Venus staat ook nog eens op Caphir, een ster uit de Maagd die te maken heeft het verfijning en hoffelijkheid. Zij is niet bepaald de typische popster. Caphir heeft een Venus/Mercurius-natuur, wat natuurlijk prima past bij haar kwaliteiten als zangeres. Deze Venus staat weer vierkant Jupiter op Wega op de ascendant wat het hele plaatje rond maakt. Een zeldzame convergentie van energie, talent en kracht door sterke vaste sterren, hoekplaneten en een zeer krachtig tiende huis.

Haar doorbraak begon in 2013 en de progressies laten dat duidelijk zien. Klik op de link hieronder.

ROYALSPROGRESSIES

De progressie van het MC (strikt genomen de directie) is in de jaren ervoor over de Venus/Noordknoop-conjunctie gelopen, dat weerspiegelt haar opkomst. Maar op het moment dat Royals een wereldhit wordt, is het MC vierkant Jupiter gekomen, de planeet die bij Lorde de sterkste werkingskracht in de wereld heeft. Ook weer zien we hier de merkwaardige ster Terebellum uitwerken, een van de drie sterren van het (nood)lot. De progressie van de ascendant beweegt zich over deze minuscule ster van de zeer zwakke zesde magnitude, die ondanks het zwakke licht veel invloed heeft. Een activering van Terebellum wil zeggen dat wat al een tijd in de lucht hing, zich nu zal manifesteren. De Maan is net  haar verhoging in de Stier binnen gegaan, wat op een sterke activering van Venus als heerser van de Stier wijst. Het zal duidelijk zijn dat je de progressies als ontwikkelingen duidt, de opbouw van de loopbaan is een proces dat juist door het continue karakter van een progressie  goed wordt weerspiegeld.

ROYALS SOLAAR

De solaar waaronder de doorbrak kwam, is er kort en duidelijk over. De expansieve Noordknoop, die veel succes in de wereld schenkt, staat op de ascendant. De Maan staat op het MC en herhaalt daarmee de radix-positie van de Maan door mundane conjunctie. Mundane aspecten zijn aspecten via huispositie en niet via zodiakale graad en vooral bij synastrie-duiding erg belangrijk. De Zon is heer 10 in de solaar en die staat weliswaar in het zwakke twaalfde huis maar via het nauwe aspect met de sterke Maan op het MC wordt de Zon uit huis12 gevist.

Pegasus Advies wenst u een zalig Kerstfeest!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *