Het was erg tragisch, vorige maand moest ex-koning Juan Carlos, de vader van de huidige Spaanse koning, zijn land verlaten omdat het zoveelste schandaal was ontstaan door zijn onzorgvuldige levenswandel. De afgelopen jaren waren er steeds maar weer problemen rond Juan Carlos en de schade aan de reputatie van het Spaanse koningshuis dreigde te groot te worden. Juan Carlos, de held die ooit zo’n grote rol speelde in de transformatie van Spanje van fascistische dictatuur tot stabiele democratie ging in ballingschap. Hij vertrok en sindsdien is er niets meer van hem vernomen, het is zelfs niet bekend waar hij verblijft.

Zo’n tragische teloorgang van een held moet wel zichtbaar zijn in de ontwikkelingen in de radix van de ex-koning. Het is uitermate jammer dat koningshuizen geen hofastrologen meer in dienst hebben, in ieder geval zouden ze zich dan beter kunnen voorbereiden op de onvermijdelijke crises en schandalen. Een blik op de progressies van de ex-koning maakt direct duidelijk dat er dit jaar inderdaad zo’n crisis zat aan te komen, wat nog niet direct wil zeggen dat deze dan ook helemaal vermeden had kunnen worden. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.  De radix van Juan Carlos wordt hier niet besproken (geboortegegevens 5 januari 1938, 13:15, Rome, Asc 19.44 Stier), we kijken naar de progressies die te zien zijn door op de onderstaande download-knop te klikken.

Het is direct duidelijk dat het oppassen zal zijn dit jaar. De primaire directie (de hoeken van de horoscoop maken geen secundaire beweging dus bestaan er strikt genomen geen secundaire progressies van de hoeken)  van de Ascendant loopt over Praesepe de Lege Kribbe, een van de meest krachtige crisis-sterren, een soort tweede Algol. Met een actieve Praesepe luidt de boodschap dat je je niet moet laten leiden door je verlangens en begeertes maar vooral het juiste moet doen, een goed recept tegen schandalen. Als je niet daadkrachtig de juiste actie onderneemt, is er een grote kans dat er chaos ontstaat, gezien de situatie waarin de schandalen zich op stapelden, is dat een ernstige waarschuwing.

Cazimi

Dat wordt nog eens bevestigd door een andere, heel bijzondere stand, een progressieve cazimi Saturnus. Cazimi wil zeggen  “in het hart van de Zon”, het is een conjunctie met een orb kleiner dan 17 boogminuten en het maakt dat de cazimi-planeet niet te stoppen is. Dat is niet altijd gunstig want het ligt er maar aan hoe die planeet er aan toe is. In dit geval is het Saturnus, die in zijn val in Ram staat en in de radix Heer 10 van de maatschappelijke positie is, een vrijwel letterlijk beeld van wat er gebeurde, zijn val was niet meer te stoppen. Dat Mercurius conjunct de ster van het noodlot Al Pherg benadrukt natuurlijk alleen maar dat er een pijnlijk breekpunt aan komt, met een actieve Al Pherg moet je iets loslaten waar je erg aan hecht om verder te kunnen.    

In de radix is Venus Heer 1 die op 7.25 Steenbok staat en het Pars Fortunae in progressie (samengesteld uit de directie van de Ascendant en de progressies van Zon en Maan) komt in oppositie met Heer 1. Het Pars Fortunae is het planeetpunt van de Maan, een van de betekenissen van de Maan is het volk, Juan Carlos neemt afscheid van zijn volk. Dat wordt nog eens herhaald door de progressieve Maan die een oppositie maakt met het progressieve Pars van de Zon (Zon = koningschap, autoriteit).

Snelheid

Het is cruciaal om bij het duiden van progressies de snelheid van de factoren goed  in de gaten houden. De Maan, het Pars Fortunae en Pars Solis hebben een snelheid van een graad per maand en kunnen dus nauwkeuriger de tijd aangeven dat iets gebeurt dan de langzame factoren Zon, Asc en MC die bewegen met een snelheid van (ongeveer) een graad per jaar.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *