Afgelopen week zorgde de president van de Nederlandsche Bank Klaas Knot voor nogal wat opschudding. Hij stelde dat het einde van de economische crisis in zicht is en riep het kabinet op deze zeer prille tekenen van echt herstel niet kapot te bezuinigen. Het is wel leerzaam om te horen dat de zaak in Nederland weer uit het slop lijkt te komen simpelweg door het aantrekken van de mondiale handel en economie. Dat laat zien dat de rigoreuze maatregelen die genomen zijn weliswaar niet zinloos waren om de acute problemen te bezweren maar ook dat er geen duidelijk effectief recept is om de economie weer gezond te maken. Je moet gewoon afwachten tot het weer beter gaat. Als je economen met elkaar hoort praten wordt de verwarring alleen maar groter, ze kunnen wel goed monitoren wat er gebeurt maar als het om maatregelen en voorspellingen gaat, spreken ze elkaar vrijwel altijd tegen. Een wetenschap kun je economie nauwelijks noemen.

Dit alles is natuurlijk wel in overeenstemming met de principes van onze hemelse kunst die zegt dat de dingen pas zullen gebeuren wanneer ze moeten gebeuren en ook zoals ze moeten gebeuren. Dit zie je duidelijk terug in de mundane horoscopen die betrekking hebben op het verloop van de crisis en zo kan ook de vraag beantwoord worden of Klaas Knot met zijn optimistische schot voor de boeg dan misschien toch gelijk heeft? De wortels van de crisis worden aangegeven door de horoscoop van de Grote Conjunctie (GC) van Saturnus en Jupiter in 2000 berekend voor Brussel om de specifieke effecten ervan op Europa te laten zien. GC’s vinden eens in de 20 jaar plaats en vormen de ruggengraat van de mundane astrologie, aan de hand van GC-series kun je historische periodes verklaren en ook al honderden jaren van tevoren voorspellen wanneer er een grote overgang zal zijn die gepaard gaat met crisis. Als je het zo bekijkt is astrologie veel meer een echte wetenschap dan economie.

GC CRISIS

Als u op de bovenstaande link klikt, ziet u de GC die de periode tussen 2000 en 2020 bepaalt en deze horoscoop is rampzalig. Omdat ik deze GC als meerdere malen heb besproken kan het kort worden afgedaan, de GC -graad zelf staat op Algol, het MC op de vrijwel even rampzalige Praesepe en 6 van de 7 planeten bevinden zich in het achtste huis van dood, einde en geld van de ander. Deze rampzalige standen komen vooral naar voren als de horoscoop voor Brussel wordt berekend, in Europa dus. Als we nu willen weten wanneer de aangegeven ramp zich zal voltrekken, kan deze GC eenvoudigweg als een radix worden genomen en kunnen de solaren vanaf deze GC worden bekeken. Een solaar is meer een algemeen idee dat je op heel diverse manieren kunt toepassen dan een bepaald soort horoscoop en het blijkt ook in dit geval goed te werken. Dit is overigens niet iets dat je in een oud boek over mundane astrologie zult vinden maar het is wel 100 % klassieke astrologie.

De kredietcrisis 2007/2008

Het is al weer een tijdje geleden maar het begon allemaal in de zomer van 2007 toen de hypotheekmarkt in de VS begon in te storten. De oorzaak was het verstrekken van hypothecaire leningen door banken aan mensen die dat in feite niet konden betalen (de zogenaamde “‘subprimes”). Dit risico werd weg gepraat door te gokken op de stijging van de huizenprijzen, bovendien verkochten de banken de gebundelde riskante leningen door als obligaties (schuldbewijzen zeg maar). Daardoor waren ze zelf van het risico af maar op deze transacties verdienden ze wel goed omdat ze fikse percentages opstreken voor hun diensten! Zou iemand nog kunnen twijfelen dat het hele bankwezen onder de bedriegersplaneet Mercurius valt, hier wordt het wel erg duidelijk: deze hypothekenhandel is in feite gelegaliseerde zwendel. Het zeer mercuriale woord windhandel is wel heel erg toepasselijk hier.

Deze kredietcrisis breidde zich snel uit naar Europa en dat zie je in de solaar die dit jaar beheerst. Deze solaar heeft namelijk de ascendant op het MC van de GC-horoscoop op de kwaadaardige geweldenaar Praesepe en activeert dus het duistere potentieel uit die GC. In het eerste huis staat de malefic Saturnus in vernietiging, benadrukt door de oppositie met het antiscion van de Maan (heerser van het zelfdestructieve huis 12 in val en in de Verbrande Weg) en op het solaar-MC bevindt zich het antiscion van de altijd zeer pijnlijk beperkende Zuidknoop. Het is duidelijk dat het dit jaar zal gaan beginnen want dit is de eerste solaar sinds 2000 die er zo slecht uit ziet. 

Klik op de onderstaande link om de solaar te zien  die de crisis inluidde.  

GCSOLAARCRISIS

De Eurocrisis – 2009

De kredietcrisis leek van korte duur te zijn en na een aantal pijnlijke dieptepunten en dramatische faillissementen al snel weer overwonnen maar vooral in Europa moest het ergste nog komen. De eurocrisis brak los, Griekenland moest met mammoetkredieten van een bankroet worden gered, de EU beleefde benauwde uurtjes. Vooral in de zuidelijke landen liep de werkeloosheid razendsnel op, vele bedrijven redden het niet en overheden voerden harde bezuinigingen door. De solaar die betrekking heeft op het begin van de Eurocrisis is helder: de ascendant staat op de doodsster Antares, de Maan als heer 8 in huis 8 weer op de bloedbadster Praesepe die in de GC al zo werd benadrukt, Mercurius op de graad van de GC op koppensneller Algol en de Zon is net onder gegaan.

Klik op de onderstaande link om de solaar van de eurocrisis te zien.

GCSOLAAREUROCRISIS

Einde van de crisis – 2014-2015?

Nu is het dus inmiddels 5 jaar crisis en omdat je weet dat het ooit allemaal weer aan zal trekken, kijk je als mundane astroloog uit naar een solaar die een nieuwe start duidelijk zou kunnen aangeven. De solaar die begint in mei volgend jaar ziet er hoopvol uit, een Nieuwe Maan op lentester Aldebaran, Jupiter heer 1 en heer 10 zeer sterk in verhoging in Kreeft is net weer direct gaan lopen, Venus heer 2 separeert van de beperkende Zuidknoop en staat op het punt zijn vernietiging te verlaten en zijn eigen teken binnen te gaan. Het lijkt er op dat Klaas Knot gelijk zal gaan  krijgen. Misschien is het een goed idee om de politieke onderhandelingen zo lang te rekken dat de economie uit zichzelf al weer is hersteld. 

GCSOLAARCRSISEINDE

Algol en Praesepe

Deze hele episode wordt door twee rampsterren beheerst: Algol en Praesepe. Om de effecten van Algol te temperen moet je alles wat je niet werkelijk echt nodig hebt weg gooien, dat pleit dus voor het met harde hand  en radicaal  opruimen van te dure regelingen en structuren die mensen te veel bevoordelen. Praesepe vraagt om de juiste actie zonder je te laten afleiden, zachte heelmeesters zijn hier dus bepaald niet op hun plaats.

Om te laten zien dat we niet alleen na-spellen doen: de bovenstaande voor-spelling werd in zeer verkorte,  summiere vorm al gedaan in mijn boek “Vaste Sterren in de horoscoop”.      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *