In de post van vorige week werden de geboortehoroscopen geduid van een opvallende tweeling die vijf jaar geleden de macht greep in Polen. Het gaat om Jaroslaw (kortweg “‘Jaro”) en Lech Kaczynski die tegelijkertijd respectievelijk premier en president van het land werden. De tweeling werd al op jonge leeftijd heel bekend in Polen toen ze in de zeer succesvolle musical “De Tweeling die de Maan stal” speelden en dat succes herhaalden ze later dus op een veel grotere schaal toen ze volwassen waren. Er kwam echter aan het succesverhaal een dramatisch einde toen de jongste broer Lech om kwam bij een vliegtuigongeluk in april 2010 samen met een groot deel van de Poolse regeringstop. Jaro bleef alleen achter en leidt nu de nogal autoritaire oppositiepartij voor “Recht en Rechtvaardigheid PiS die rabiaat nationalistische trekjes heeft. Voor de astrologie van het uiterlijk is het interessant om vast te stellen dat de broers erg op elkaar leken en dat er op dat gebied geen verschillen tussen de horoscopen zijn (wat natuurlijk wel zo had kunnen zijn). Ze hebben het zelfde teken op de ascendant, hetzelfde temperament en geen planeet in nauw aspect met de ascendant.

Wel verschillen natuurlijk de hoeken en dus de vaste sterren op die hoeken, in de post van vorige week was te lezen waarom Lech stierf en Jaro niet. Maar het is natuurlijk ook zeer interessant om van beide horoscopen de solaren en progressies te bekijken op het moment dat Lech zijn vliegtuigongeluk had. Deels zijn die hetzelfde maar vooral de hoeken zullen de verschillen laten zien, klik op de onderstaande link om de progressies in de horoscoop van Lech op het moment van zijn dood te kunnen zien.

LECHPROGRESSIESDOOD

Het eerste wat op valt is dat de progressieve Ascendant over het radix-IC beweegt, met de progressieve Venus / heer 1 boven op het progressieve IC. De twee meest individuele factoren Ascendant en heer 1 staan dus, allebei op een andere manier, op het punt dat traditioneel het einde van dingen en ook het graf aan duidt. Natuurlijk ligt dat bij Jaro anders omdat hij een heel andere ascendant heeft, bij Jaro staat overigens de progressieve heer 3 van broers en niet heer 1 op het progressieve IC van het einde! In de progressies van Lech springt verder de Maan in het oog die door de beruchte gevaren- en crisiszone 26 Stier- 6 Tweelingen loopt en op het moment van zijn dood op de hoofdster van de ellendige Hyaden is aan gekomen, de Hyaden zijn de halfzusters van de rampzalige Pleiaden. Het progressieve MC, en deze beweging is weer specifiek voor Lech, staat op de ster Scheat uit Pegasus, de constellatie die te maken heeft met een dramatische val van het vliegende paard. Dat is letterlijk wat er gebeurde (vliegtuigongeluk). Dit soort dingen is verbluffend. Het is mij een compleet raadsel waarom er zoveel astrologen zijn die zich serieus en intensief  bezig houden met totaal onnozele zaken als asteroïden, centauri en de hypothetische planeten  Vulcanus en Persephone en de vaste sterren glad negeren.

LECHSOLAARDOOD

Ook de solaar waaronder Lech om kwam is bijna schokkend plastisch. Venus heer 1 in de solaar en in de radix staat pal op solaarcusp 8 van de dood! Het is dit soort dingen dat laat zien dat de Placidus-cuspen zeer effectief zijn, de cuspen kun je beschouwen als een concentratie van de energie van het huis. Daarom geldt ook dat naarmate een planeet verder weg staat van de cusp zijn verbinding met de betekenis voor het huis steeds minder nadrukkelijk wordt. Venus heer 1 staat ook nog eens conjunct de malefic Mars in vernietiging in Stier die dus zijn meest dodelijke kant zal laten zien. De solaar MC-IC as valt omgekeerd op de radix MC/IC-as, altijd een teken van een belangrijke “ommekeer” met het solaar -MC op Pollux! Pollux is de krachtigste koninklijke ster uit de constellatie Tweelingen en natuurlijk verbonden met het verhaal van de strijdlustige tweelingbroers van wie er een sterft in de strijd. Weer  behoorlijk verbluffend. In een solaar is altijd de Maan als het tweede Licht speciale aandacht waard en deze staat als heer 10 van de loopbaan op de descendant op het punt van de ondergang de descendant.

JAROSOLAARDOODLECH

De vergelijking met de solaar van Jaro is uitermate leerzaam. Het maakt duidelijk hoe de precieze posities van cuspen en hoeken het lot van een mens bepalen. Weliswaar staat ook bij Jaro Venus heer 1 conjunct de uiterste venijnige Mars in het achtste huis van de dood, maar niet meer pal boven op de hoog-energetische cusp!  Ook de Maan- positie illustreert de verschillen deze staat niet meer precies op het punt van de ondergang. Het is juist in de vergelijking tussen de horoscopen van de tweeling dat dit soort verschillen duidelijk worden. Bij allebei is het gespannen maar bij Lech het meest.

JAROPROGRESSIESDOODLECH

Zoals gezegd staat in de progressies van Jaro Mercurius heer 3 van broers op het  progressieve IC van het einde terwijl de asc op Mars  staat in val in Kreeft. Mars in val heeft natuurlijk een kwaadaardige werking  en het is ook de algemene significator van broers. De progressieve Ascendant met deze Mars loopt over de ster Wasat ja inderdaad uit de Tweelingen. Wasat is een van de weinige sterren met  een zuivere Saturnus werking en dus niet al te prettig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *