De afgelopen weken was Engeland in de ban van het huwelijk van prins Harry , de jongste zoon van Charles en Diana met de Amerikaanse actrice Meghan Markle. De sfeer is in Engeland op het moment niet al te best, het afgelopen jaar was een ontmoedigende combinatie van politiek gestuntel, aanslagen, een rampzalige brand en Brexit-ellende, dus de Engelsen waren wel toe aan iets moois. Het is overigens onwaarschijnlijk dat de Windsor-familie in het geheim een astroloog in dienst heeft, die de tijden voor het sluiten van huwelijken (mede) bepaalt. De horoscopen van huwelijken in het verleden vertonen namelijk vaak zwakke punten die makkelijk verholpen hadden kunnen worden, met name de huwelijkshoroscoop van Charles en Diana ziet er uitermate dubieus uit. Het kan natuurlijk ook zijn dat er wel een astroloog op de achtergrond mee kijkt, die niet over de juiste vaardigheden beschikt. Als je na gaat wat de astroloog van de Reagans kon, moet je concluderen dat de celebrities niet altijd even kritisch zijn. Klik op de link hieronder om de horoscoop van het huwelijk te kunnen zien.

HUWELIJK HARRY MEGHAN

Als dit een electie zou zijn, dan wordt er wel erg scherp aan de wind gezeild, vlakbij de descendant, het punt van de relatie staat Neptunus, de grillige Aardschokker die veel chaos veroorzaakt. Het is waar dat Neptunus op het precieze moment van het ja-woord buiten de twee graden orb staat die je gebruikt voor de buitenplaneten in hun rol als krachtige ster-achtige factoren, maar het is wel erg dichtbij. Mocht het net iets later worden dan gepland, en dan kan natuurlijk makkelijk, dan heb je een groot probleem, maar goed het is dus hoogstwaarschijnlijk geen electie. Dat lijkt bevestigd te worden door de andere standen  in deze horoscoop, die het koninklijke karakter van dit huwelijk zeer nadrukkelijk weerspiegelen, met de nodige problemen overigens. Als het huwelijkstijdstip niet gekozen is, zal de horoscoop op spontane wijze de aard van het huwelijk laten zien.

Het eerste punt in een horoscoop van een huwelijk is natuurlijk Venus, de planeet van de liefde. Die zou je het liefst zou sterk mogelijk willen hebben, in eigen teken bijvoorbeeld. Dat valt hier een beetje tegen, de planeet van de liefde is peregrine, al wordt hij niet geafflicteerd en zijn positie in het publieke tiende huis drukt heel duidelijk de aard van dit huwelijk uit. Venus staat op Betelgeuze, een ster uit Orion de Jager, die wel veel succes in de wereld geeft, maar niet echt een ster van harmonie is. De Zon en de Maan zijn als de archetypische mannelijke en vrouwelijk energie heel belangrijk en ze staan in applicerend sextiel wat een mooie verbinding is, terwijl de Maan in eigen teken Kreeft essentieel sterk is. Dat is prima voor het emotionele, zorgende aspect van dit huwelijk, en de Maan staat op Pollux, een toepasselijk koninklijke ster, ook weer met een behoorlijk strijdbaar karakter. De Zon staat er veel minder bij, hij heeft geen essentiële waardigheid en valt op de rampzalige Algol, die je je hoofd kan doen verliezen. Algol heeft ook te maken met een glamoureuze aantrekkingskracht, waarachter een rauwe, bikkelharde realiteit schuil gaat.

Is dat geen heldere weerspiegeling van dit huwelijk, en is dat niet het probleem van vele koninklijke paren? Dat de Zon op Algol sextiel de Maan staat en conjunct het huwelijkspars (Asc + Desc – Venus) maakt de invloed van de Medusa-ster alleen maar groter. Dit zou je bij het maken van en electie hebben moeten vermijden, maar ja het staat er nu de realiteit te weerspiegelen. Op de MC/IC-as vinden we nog twee koninklijke sterren, de as Aldebaran-Antares, wat heel veel koninklijke kracht geeft. Beide sterren hebben echter een pure Mars-natuur en het zijn geen sterren van harmonie, het laat zien dat de spanningen van de vele verplichtingen van het paar een wissel zullen trekken op het huwelijk. Je hebt als koninklijk paar natuurlijk wel wat koninklijke kracht nodig, maar dit  is wel heel veel Mars op de assen.

Heer 1 en Heer 7, de partners, staan verder neutraal ten opzichte van elkaar, maar Heer 7 is retrograde, heeft geen essentiële waardigheid en staat op de Zuidschaal, de koninklijke maar venijnige Schorpioensklauw. De Zuidschaal is de Onvoldoende Prijs, wat je hier betaalt is nooit genoeg, de Schorpioensklauw knijpt altijd door. Opmerkelijk in de horoscoop is verder het Pars Fortunae, het Pars van de Maan, de essentie van de hongerige lunaire energie, die in nauwe oppositie staat met Mercurius Heer 1, het meest uitgesproken het huwelijk. Het laat zien dat het volk, de Maan, altijd hongerig zal zijn om iets te horen of te zien over dit paar, Harry en Meghan staan tegenover de lunaire essentie.

Maar wat zegt dit nu allemaal? Wat op valt, is de grote  hoeveelheid koninklijke vaste sterren in de horoscoop, Pollux, Aldebaran, Antares, Zuidschaal en tot op zekere hoogte ook Algol die op zijn eigen manier veel succes kan brengen. Dat weerspiegelt deze heel specifieke situatie, en de grote spanning die dat met zich mee kan brengen. Er is geen uitgesproken sterke harmonie, maar je moet altijd heel erg oppassen voor al te dramatische conclusies in dit soort gevallen, zo veel spanningen als in de huwelijkshoroscoop van zijn ouders, zijn hier bij lange na niet te zien!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *