De spanningen rond Oekraïne blijven toenemen, de intensieve diplomatie van de afgelopen maand heeft niet tot veel succes geleid. Er circuleert heel wat nepnieuws, al is volgens de Amerikanen het besluit om een aanval op Oekraïne te doen in Moskou al lang genomen. Inderdaad heeft Rusland maandag de rebellenregio’s in het oosten van Oekraïne erkend als onafhankelijke staten en besloten er troepen naar toe te sturen. Het is het de vraag wat dit precies gaat betekenen, een beperkte actie in het oosten van het land of een meer grootschalige oorlog?

Een tijdje geleden werden de gespannen progressies in de horoscoop van Oekraïne besproken op deze blog, als tijdstip om de horoscoop te berekenen werd het uitroepen van de onafhankelijkheid na een referendum genomen (1 December 1991, 20:00 Kiev, Asc 3.30 Leeuw).  De spanningen die daarin te zien waren zijn deels hun hoogtepunt al voorbij nu, maar dat wil niet zeggen dat ze meteen weg zijn. Om meer gedetailleerd te kunnen zien hoe het nu gaat, is het daarom een goed idee een blik te werpen op de lunaren van het moment.

Antares

Om deze te kunnen duiden, is het slim om twee belangrijk punten in de radix van Oekraïne in je hoofd te houden. Het eerste punt dat direct op valt in de radix van Oekraïne (hier niet afgebeeld)  is Saturnus die Heer 7 van vijanden is en pal op de descendant staat! Dat is Rusland dat altijd als een schaduw op de achtergrond aanwezig in Oekraïne. Het tweede punt in de radix dat op valt, is dat de Zon / Heer 1 op Antares staat, het intens rode martiale Schorpioenshart. De mythe van de Schorpioen, de strijd met de machtige Jager Orion is dus een belangrijk verhaal in het land.

Saturnus aan de poort

In de lunaar die het grootste deel van februari beschrijft, valt Saturnus die in de radix Heer 7  van vijanden op de Descendant is, op de Ascendant! Met de kennis van de context en in het kader van wat de progressies al lieten zien, kun je dat duiden als de vijand  (Heer 7) die aan de poorten (Ascendant) rammelt.  De conjunctie van de Zon en Mercurius in de lunaar valt ook op Saturnus /Heer 7 in de radix en benadrukt dus Heer 7. De positie van de Zon is in de lunaar altijd wat extra aandacht waard.

Profecties Verder valt het op dat het MC  in de lunaar op Antares, het martiale Schorpioenhart staat, waarmee de Zon / Heer 1 in de radix in conjunctie is. Het thema van de strijd met de machtige Orion zal dus in deze maand heel sterk naar voren komen, het bracht het land inderdaad op het randje van de oorlog. Deze lunaar liep tot 20 februari en er is nu dus een nieuwe lunaar van kracht die we volgende week zullen bekijken (maar echt vredig lijkt die niet). De profecties – waarbij elk jaar een huis krijgt  beginnend in het eerste huis voor het eerste levensjaar- zijn dit jaar in het zevende huis beland, het huis van strijd waarin weer die Saturnus / Heer 7 op de cusp staat. Dat bevestigt dus het thema dat dit jaar zo sterk op de voorgrond staat.    

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *