Een van de meest treurige landen in deze tijd van terreur, is Somalie in de Hoorn van Afrika. Het land is al jarenlang geen echt land meer met een enigszins functionerende overheid, maar wordt verscheurd door oorlogen van krijgsheren, piraterij en de terreur van Al Shahaab. Het is er totale anarchie, meerdere delen van het land hebben zich onafhankelijk verklaard en gezag komt er alleen uit de loop van een Kalashnikov.  Voor en ook tijdens de kolonisatie door de Britten en later ook de  Italianen was het er redelijk stabiel,maar sinds de onafhankelijkheid in 1960 ging het bergafwaarts, vooral sinds 1991.De horoscoop van het land moet dus ook wel de nodige problemen laten zien. Klik op de link hieronder om de horoscoop van het land te kunnen zien.

SOMALIE

Het tijdstip dat is genomen om de horoscoop te berekenen, is dat van de juridische “geboorte” van het land. Op dit moment verkreeg het Italiaanse deel van wat nu het Somalische territorium is, onafhankelijkheid en sloot zich direct aan bij het voormalige Britse deel, waarmee het land in zijn huidige vorm ontstond. Een korte blik op de horoscoop maakt al behoorlijk bezorgd. Want Heer 1, in de meest directe zin het land zelf, is de malefic Mars in vernietiging in Stier. Dat is helemaal niet goed en als je een electie zou hebben gemaakt, zou je zo’n stand zeker hebben vermeden. Maar er is nog meer mis met Mars / Heer 1 dan alleen de vernietiging. De oorlogsplaneet staat ook nog eens op Hamal, de Zuidelijke Ramshoren, die een Mars/ Saturnus-natuur heeft. Het behoeft geen uitleg dat Hamal niet de meest vredige ster aan het uitspansel zal zijn, daar komt nog bij dat de Zuidelijke helft van een paar (de twee horens van de Ram) altijd de grimmigste is van het stel.

Aries Hamal

Of dat nog niet genoeg is, staat deze Mars in vernietiging op Hamal ook nog eens in oppositie met Neptunus, die je in de klassieke astrologie kunt mee duiden als een kwaadaardige vaste ster. Neptunus of Poseidon heeft te maken met bloedbaden en chaos, de slecht geluimde zeegod is immers de heerser over de oceaan, het symbool van het vrijelijk woeden van de begeertes. Dit is een afschuwelijke Mars, die door het sextiel met de vredige Venus nauwelijks gecorrigeerd kan worden. Daar is de stand van Mars te ellendig voor en ook schaadt Venus Mars omdat Venus in het teken Kreeft staat, waar Mars zijn val heeft.

Somalie

Rond het MC is het niet veel beter, want op het MC zelf staat de kwaadaardige Facies, de nevel in het gezicht van de Boogschutter, verbonden met blinde agressie. Heer 10 in huis 10 is Satunus in eigen teken en dat lijkt eindelijk een wat positievere indicatie. Het is alleen jammer dat deze Heer 10, de regeringsmacht, geen enkele dispositie heeft over de andere planeten en dus moeite zal hebben om invloed uit te oefenen. Ook hebben de drie planeten in Kreeft een hekel aan Saturnus (omdat Kreeft het teken is waar Saturnus vernietigd is, weer een negatieve receptie). Dat verklaart de sterke neiging tot afscheiding van allerlei landsdelen. Saturnus staat op de ster Wega, vaak beschreven als een ster van  kunstenaars, maar Wega is ook de hoofdster van de Dalende Gier en dat is heel wat minder zoetig.

Dat ziet dus niet zo best uit, zeker niet voor een land gelegen in een zo kwetsbare regio. Maar werkt deze horoscoop echt? De lakmoesproef om dat te testen zijn de progressies (directies voor de hoeken), die (moeten) leiden tot concrete gebeurtenissen. Na een periode van enigszins stabiele communistische dictatuur, begon het in 1977 mis te gaan met de Ogaden-oorlog.

OGADEN PROGRESSIES

De Ogaden is een stuk woestijn dat betwist werd op de Ethopische buren. In deze tijd loopt de progressieve Maan over die ellendige radix-Mars, over de progressieve stand van Mars en gaat vervolgens de crisiszone rond Algol binnen. Dat lijkt een heel treffende progressie voor een oorlog!

Echt mis gaat het vanaf 1991 als de fase van totale anarchie van de krijgsheren begint. Mars Heer1, loopt dan al een tijdlang door de crisiszone rond Algol aan het einde van de Stier. Het ging al een tijd erg slecht, totale anarchie is er niet van de ene dag op de andere, maar het wordt nu echt op scherp gezet, door de Maan die door de instabiele Via Combusta en over Neptunus loopt. Het IC met de Zon en het Pars Fortunae (samengesteld uit de progressieve Zon en Maan en de primaire ascendant) lopen bovendien over Praesepe en de Ezels, rond 6 tot 8 Leeuw, een tweede Algolzone van chaos en bloedbaden. Klik op de onderstaande link om de progressies te kunnen zien.

SOMALIE PROGRESSIES

In 2007 leek het even wat beter te gaan, Mars ging toen in progressie over Aldebaran, de koningsster van een succesvol nieuw begin.Maar echt heel veel beter is het nog niet geworden, nog steeds loopt de ascendant door de crisiszone rond Algol met de Maan nu weer door de Via Combusta. Pas in 2019 komt de ascendant op Aldebaran en verlaat de Maan de Via Combusta. Dan is er wat hoop op een nieuwe start, die de totale chaos en anarchie in het land wat kan gaan verminderen.

 

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *