Het Nederlands elftal is al weer terug van het WK in Qatar na het verlies tegen Argentinië en eerlijk gezegd is dat wel enigszins terecht. De Nederlanders speelden maar heel matig, in het verleden is dat wel eens anders geweest. Deze matige prestatie was in ieder geval niet te wijten aan de coach Louis van Gaal. Van Gaal haalde eruit wat er in zat en stal op persconferenties de show met zijn eigenzinnig charmante optredens. Van Gaal was zelf ooit zelf profvoetballer maar hij haalde nooit het aller hoogste niveau dat hij later als coach wel realiseerde.

Een coach is natuurlijk wel de baas maar vooral ook de strateeg, de plannenmaker die het overzicht moet houden. Daar hoort als planeet dus Jupiter bij en Jupiter is in de radix van Van Gaal Heer 1 die in wederzijde receptie is met de sportplaneet Mars, Jupiter staat in het teken van Mars en Mars in Kreeft waar Jupiter verhoogd is. Het huis waar Heer 1 staat, krijgt altijd automatisch veel aandacht en in het derde huis worden de “hogere”inzichten uit het negende huis in de praktijk omgezet, niet slecht voor een coach. Mars waarmee Heer 1 in receptie is, staat ook op de koninklijke Pollux, de onsterfelijke helft van de zeer strijdbare Tweelingen, een ster met een puur Mars-karakter.

Spica-Maan

Mars is Heer 10, en Heer 10 geeft niet zomaar aan wat je als werk doet maar het laat zien wat “een rol speelt” als je een publieke functie vervult. In deze radix is Mars wel duidelijk het centrale punt in het beroep, niet alleen omdat Mars in wederzijdse receptie is met Heer 1 en conjunct de koninklijke Pollux is, maar ook omdat hij in een hoekhuis staat en zich dus sterk kan manifesteren. De Maan op Spica maakt ook nog een vierkant op deze Mars, wat dus een tweede koninklijke ster in het spel brengt en sterren, zeker koninklijke sterren, zijn beslissende invloeden in een leven. Mars staat in Keeft essentieel zwak in zijn val maar alleen dat zegt op zichzelf niet dat er geen succes kan zijn Mars-gebieden als sport. 

Al Simak

Al Simak Zoals we vorige week zagen in de radix van Lionel Messi, hoef je helemaal geen essentieel sterke planeet te hebben om veel succes te krijgen, er zijn vele manieren waarop dat in een horoscoop aangegeven kan worden. Maar in de horoscoop van Van Gaal is er niet alleen deze Mars op Pollux verbonden met de Maan op Spica als centraal punt, hij heeft ook nog de Zon van leiderschap sterk in eigen teken direct verbonden met Jupiter Heer 1 van coaching via een driehoek. Zijn horoscoopheer echter is Mercurius die in Maagd op zijn sterkst staat en hem  ook nog een groot talent voor gedetailleerde analyse geeft. Dat zijn Maanhuis, zijn kernmythe, Al Simak is, dat te maken heeft met de zeer kritische evaluatie van relaties, past heel goed bij het coachen van een team omdat het daarbij om het smeden van een eenheid gaat.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *