De Olympische Spelen zijn inmiddels afgesloten, en een van de meest imposante verschijningen was wel Usain Bolt, de sprinter uit Jamaica, die de status van megaster heeft bereikt. Helaas ontbreekt van Bolt een betrouwbare geboortetijd en daarom zullen we eerst de horoscoop van een andere zeer succesvolle atleet, sprinter en springer, bekijken, die van Carl Lewis. Het is al weer een tijdje geleden maar ook Lewis was jarenlang een vrijwel onaantastbare kampioen en het is natuurlijk een interessante vraag hoe je dat terug ziet in de radix. Het gaat daarbij vooral om snelheid,  er moet iets buitengewoon snels in de radix te vinden zijn, anders kunnen deze mannen hun concurrenten niet zo nadrukkelijk keer op keer voorbij zoeven.  Wat er boven niet is, kan er ook beneden niet zijn. Klik op de onderstaande de link om de horoscoop van Carl Lewis te kunnen zien.

CARL LEWIS

Een van de dingen die direct in het oog springt, is de Maan die bijna op de descendant staat. Als we niets hadden geweten van dit leven, dan zou in ieder geval de conclusie geweest zijn dat deze persoon iets wat met deze planeetpositie te maken heeft, nadrukkelijk in de wereld zou gaan zetten. Maar wat dan? De vloeibare Maan zo dicht bij een hoek, kan net zo goed te maken hebben met handel in wijn bijvoorbeeld omdat de Maan staat voor alles wat vloeit. Omdat de Maan echter ook een van de Lichten is, die een hoekhuis staat, hebben we hier wel al een aanwijzing voor succes. Het Licht schijnt nadrukkelijk naar buiten.

Ook maakt de Maan een nauw vierkant met Venus Heer 10 in het tiende huis op Algol. Dat is wel een bijzondere stand. Algol is een extreme malefic, maar dat wil niet zeggen dat hij geen succes kan schenken, zeker niet als de planeet die er op staat, zoals hier, erg sterk is. Algol geeft een glamourachtige aantrekkelijkheid en ook het vermogen anderen hun hoofd te doen verliezen. Op die manier kan de Kop van Medusa, wel degelijk sterk bijdragen aan succes. Omdat Venus als Heer 10 sterk in eigen teken staat en in het tiende huis van de loopbaan , is dat hier het geval. De verbinding van die opvallende Maan met Venus is dus zeer positief. Maar de vraag blijft wat die Maan dan precies is, dat wijst toch niet direct op hardlopen, dan zou je misschien toch eerder aan  de bewegelijke Mercurius denken.

                       CARL LEWIS

Maar er is wel iets heel bijzonders aan die in deze horoscoop zeer prominente Maan. Zijn snelheid is namelijk extreem hoog. Hij heeft een snelheid van 14.45 graden bereikt en dat is bijna het maximum. Zo vallen de dingen op hun plaats want de snelst bewegende planeet van de zeven, de Maan heeft hier dus (bijna) zijn maximum-snelheid, en dat komt maar zelden voor. In percentages omgezet laat deze Maanstand het overgrote deel van alle andere Maan-standen in snelheid achter zich en dat is precies wat Lewis deed. Zo boven, zo beneden. Wat er boven niet is, kan er ook beneden niet zijn. Natuurlijk heeft iedereen die op deze dag is geboren deze snelle Maan, maar niet op een hoek en niet als heerser van het twaalfde huis. Want ook dat is belangrijk, het twaalfde huis  verwijst naar de voeten en hij heeft dus extreem snelle voeten!

De rest van de horoscoop vult het verder in. Het antiscion (planeetpositie gespiegeld in de as nul graden Steenbok / nul graden Kreeft) van de grensverleggende Jupiter is ook via aspect verbonden met het vierkant Maan (extreme snelheid) -Venus (loopbaan) . Heer 4 , die de omstandigheden “vroeger thuis”’ beschrijft is Mars van sport, de ouders van Lewis waren hardlooptrainers ! Lewis was overigens als persoon niet zo geliefd, ook dat zie je aan Heer 1 de Zon, die in negatieve receptie met Heer 7, de anderen staat. Zijn gedrag jaagt anderen dus weg. Saturnus, de langzaamste planeet retrograde in het verzwakkende zesde huis, maakt een driehoek met de sterke Venus Heer 10 van de loopbaan. Saturnus is Heer 7 van tegenstanders en het feit dat ze langzaam (Saturnus) de verkeerde kant op bewegen (retrograde), draagt dus bij aan zijn carriére.

Het is leuk om nog even een blik te werpen op de planeetstanden van Usain Bolt. Zoals gezegd op Jamaica is geen geboorte-acte te achterhalen en we moeten het doen zonder betrouwbare geboortetijd. Als noodgreep kunnen we dan de Zon-op-het MC-horoscoop bekijken (hier niet afgebeeld) . En kijk, die Zon staat als heer 10 van de loopbaan op de koninklijke Regulus, die koninklijk succes schenkt. De Maan is in dit geval niet opvallend snel, maar de andere snelle, bewegelijke planeet Mercurius wel. En weer is het extreem, 107 boogminuten,sneller kan niet en zo is het ook!

                       USAIN BOLT

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *