Vorige jaar moest hij opgeven, maar dit jaar was lange-afstandszwemmer Maarten van der Weijden beter voorbereid en zwom hij de hele Friese Elfstedentocht van 200 kilometer uit om geld voor kankeronderzoek in te zamelen. Van der Weijden, Olympisch kampioen en wereldkampioen zwemmen in open water, overleefde zelf een ernstige vorm van kanker en sindsdien probeert hij zoveel mogelijk fondsen bijeen te brengen voor onderzoek naar de ziekte. Schuldgevoel dat hij het overleefd heeft en vele anderen niet, is daarbij een belangrijk motief en dat raakt velen, langs de Elfsteden- zwemroute die hij afgelopen weekend aflegde, had zich een grote menigte verzameld om de zwemmer toe te juichen en soms ook een stukje mee zwemmen.

Helaas zijn de geboortegegeven van Van der Weijden niet bekend, maar de tijdstippen dat hij dit jaar en vorig jaar aan zijn monstertocht begon zijn wel te achterhalen. Nu is het altijd slim om dat soort horoscopen te bekijken vanuit het perspectief van een electie omdat je dan een duidelijk beeld krijgt van de sterke en de zwakke kanten van de horoscoop. Je vraagt je dan af wat je zelf, als je een gunstig tijdstip voor het begin van de tocht zou hebben kunnen kiezen, sterk zou maken en wat je absoluut zou vermijden. Er zitten wel wat beperkingen aan zo’n duiding want we kennen de radix van Van der Weijden niet en dat is natuurlijk wel belangrijke informatie. Als je een electie maakt, zul je bijvoorbeeld altijd proberen om Heer 1 uit de radix ook  sterk te maken.

ELFSTEDENZWEMTOCHT

Met die beperkingen in het achterhoofd, is het toch interessant om de horoscoop van de start van zijn geslaagde zwemtocht van afgelopen weekend te bekijken, klik op de link hierboven om deze horoscoop te kunnen zien. Heer 1 in deze horoscoop van het begin van de tocht, is Mars die in het Waterteken Kreeft staat, wat natuurlijk een heldere weerspiegeling is van wat er gebeurde. Mars heeft met sport te maken, maar de planeet van de krijgers en de strijd staat niet sterk in Kreeft waar hij zijn val heeft.  Dat zou je in een electie proberen te vermijden, maar het laat wel zien wat het is, een behoorlijk onmogelijke en extreme tocht, dus heb je wel behoorlijk wat compensatie nodig om het tot een goed einde te brengen.

Mars staat in het negende huis van de verre reizen en ook dat weerspiegelt de lange tocht, maar de grote kracht komt van de vaste ster waar Heer 1 op staat, dat is de koninklijke Pollux , de onsterfelijke helft van de Tweelingen, een krachtpatser van jewelste die niet voor niets ook wel Hercules wordt genoemd, niet gek. Mars staat conjunct Mercurius, algemeen significator van bewegingen en Mercurius staat Procyon, de zeer heldere hoofdster van de Kleine Hond die veel succes schenkt en vaak tegen gevestigde autoriteiten of situaties in gaat. Een uitermate krachtige veelbelovende conjunctie, al zou je de oppositie met Pluto in een electie liever vermijden, dan wordt het al te snel een strijd op leven en dood.

De Geit-vis en de dood

Voor wateractiviteiten is natuurlijk ook de Maan belangrijk en via antiscion (positie gespiegeld in de as 0° Kreeft- 0° Steenbok) staat de Maan precies op de ascendant, heel fijn. De Maan heeft een lage snelheid en staat in een vast teken, en ook dat is precies wat we nodig hebben. De ster die met de Maan verbonden is, al moeten we de gebruikelijk orb daarvoor ietsje oprekken is Castra, een ster uit de Steenbok of wel de Geit-vis. Het verhaal van de Steenbok is dat dat van de bosgod Pan die plots oog in oog komt met de dood Typhon en zich in een vis verandert om te ontsnappen. Dat geeft wel heel helder het motief van de hele zwemtocht weer!! Heer 10 tenslotte, ook altijd belangrijk voor zo’n publieke activiteit, staat op zeer heldere  Betelgeuze, de hoofdster van Orion de machtige Jager. Al met al, is er dus voldoende compensatie voor de zwakke punten om het succesvol af te ronden, volgende week zullen we kijken naar de horoscoop van de mislukte zwemtocht van vorig jaar want uit vergelijkingen valt nog altijd veel te leren.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *